Voorwaarden Autohuur (National Car) - Edventure
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Informatie coronavirus

Voorwaarden autohuur National Car Costa Rica

COSTA RICA 2022

Algemene voorwaarden bij het huren van een auto in Costa Rica:

Per 1  juli 2019 worden onderstaande tarieven verhoogd met 13% belasting ivm nieuwe wetgeving omtrent belasting.

Verzekeringstarieven per dag:


Type auto
Basic Full Cover*
Suzuki Jimny (niet meer in aanbod beschikbaar) US$ 15 US$ 23
Daihatsu Bego (niet meer in aanbod beschikbaar) US$ 15 US$ 23
Vitara o Similar US$ 15 US$ 23
Gran Vitara Automático o Similar US$ 20 US$ 28
Toyota  Fortuner Auto US$ 20 US$ 28
Toyota Prado Auto US$ 20 US$ 28

*inclusief basisverzekering

Verzekeringsvoorwaarden:

Basisverzekering

De huurder is verantwoordelijk voor het terugbrengen van de huurauto in dezelfde staat als de huurauto is ontvangen. De verplichte basisverzekering in Costa Rica (Basic Obligatory Insurance) is een dekking die u de mogelijkheid biedt om het voertuig te dekken in geval van diefstal, schade aan de afwerking van het voertuig als gevolg van vandalisme of een aanrijding.

De verzekering dekt de eigen auto met een eigen risico van US$800 (Gran Vitara o Similar) of US$1.500 (Gran Vitara Automático o Similar, Toyota  Fortuner Auto, Toyota Prado Auto). In geval van diefstal is het eigen risico US$2000.

Volledige verzekering zonder eigen aftrek (zonder eigen risico)
Deze full cover verzekering bestaat uit een polis die schade aan derden dekt, een polis die schade aan ruiten en wielen dekt en heeft geen eigen risico. De borg bedraagt $100 die op de creditcard wordt afgeschreven die op de naam van de hoofdbestuurder staat.

Schade aan derden
Deze dekking ontslaat u van financiële aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen van derden tot een bedrag van ¢10.000.000,00. Overlijden door ongeval en schade aan derden ten gevolge van een verkeersongeval met het gehuurde voertuig tot ¢50.000.000,00 per persoon en ¢100.000.000,00 per gebeurtenis, vastgesteld door een staatsrechtbank (Republiek Costa Rica), zolang de getroffen persoon niet de bestuurder, een naast familielid of een persoon die in hetzelfde huishouden als de bestuurder woont is. Indien u betrokken bent bij een ongeval met het gehuurde voertuig en schade toebrengt aan eigendommen van derden of derden zal uw enige aansprakelijkheid 20% of een minimum $250,00 bedragen.

Schade aan ruiten en banden
Dekt schade aan ruiten en banden, dekt geen diefstal. In het geval van een beschadigde band wisselt de huurder zelf de band, bij één van de kantoren van National Car kan de beschadigde band gewisseld worden voor een nieuwe reserveband of gerepareerd worden.

Verzekeringsrestricties (beperkende bepalingen)

Bovengenoemde verzekeringen dekken geen kosten wanneer er sprake is van:

-Verlies van sleutels, gereedschappen of het afneembare radio frontje
-Ongelukken of schade aan de auto die te wijten is aan ‘onvoorzichtig rijden’, verkeersovertredingen, rijden onder invloed van alcohol of drugs en het rijden in gebieden die niet toegankelijk zijn voor auto’s, zoals rivieren, stranden, moerassen of soortgelijke omgevingen.);

-Dat de huurauto door iemand wordt bestuurd die geen bevoegd bestuurder is, zoals aangegeven op het autohuurcontract;

-Het achterlaten van de auto op een onveilige, afgelegen of verlaten plek die autodiefstal
vergemakkelijkt;

De genoemde verzekeringen dekken geen assistentie noch reiskostenvergoeding wanneer er sprake is van beschadigde banden, verloren sleutels, leeggelopen accu’s omdat het licht is aangelaten of het vervangen van de auto in geval van een ongeluk, slepen of reddingskosten.

De zonder eigen aftrek verzekering (zero deductible) dekt geen 20% van de schade toegebracht aan de eigendommen van derden, als de klant een zogenaamd ‘at-fault’ ongeluk veroorzaakt. Dit is een ongeluk veroorzaakt door de klant die de huurauto rijdt. Als de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk oordeelt dat de klant met de huurauto voor 51% of meer verantwoordelijk is voor het veroorzaken van het ongeluk, dan is hij formeel ‘at fault’.

Credit card verzekeringen
National Rent a Car Rent a Car accepteert de huurauto CDW programma’s die worden aangeboden door alle grote credit card maatschappijen.

Belangrijke informatie:

Afleveren van de auto:

In geval van schade / problemen  met de auto:

Bovenstaande informatie is onderworpen aan de wetten en voorschriften van de Republiek Costa Rica en kan daardoor wijzigen.