Voorwaarden Autohuur (Mapache) - Edventure
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Voorwaarden Autohuur Mapache Rent-a-car

Algemene voorwaarden bij het huren van een auto in Costa Rica:

Verzekeringstarieven per dag:


Type auto
Basic Supplemental* Third party*
Daihatsu BeGo US$ 18 US$ 12 US$ 7
Hyundai Tucson US$ 18 US$ 12 US$ 7
Ssang Yong US$ 18 US$ 12 US$ 7
Suzuki  Gran Vitara US$ 18 US$ 12 US$ 7
Microbus Urvan 15 pax US$ 20 US$ 15 US$ 7
Mitsubishi Montero Sport US$ 20 US$ 12 US$ 7
Toyota Fortuner US$ 30 US$ 18 US$ 7

 

Verzekeringsvoorwaarden:

Basisverzekering

De verplichte basisverzekering in Costa Rica (Basic Obligatory Insurance) dekt aanrijdingen, omrollen en schade aan derden en eigendom (de zogenoemde C.D.W). In geval van schade aan derden, heeft de Costa Ricaanse verzekeringsmaatschappij Instituto Nacional de Seguros vastgesteld dat de aftrekbare som (of beter gezegd het eigen risico), zoals aangegeven in de clausules, 20% bedraagt van de totale schade die veroorzaakt is aan de auto van de derde partij.

Aanvullende verzekering zonder eigen aftrek (zonder eigen risico)
Supplemental Insurance with Zero Deductible

Deze verzekering kost US$10.00 per dag extra (in aanvulling op de basisverzekering) bij de huur van een reguliere personenauto en US$12.00 bij een 4×4 (m.u.v. Toyota Prado, Patrol en Pathfinder voor 7 personen dan is het US$15.00 per dag). Deze aanvullende verzekering geldt alleen voor reserveringen met een minimumduur van drie dagen of langer en als de bestuurder minimaal 25 jaar oud is.

NB: Let erop dat bij deze aanvullende verzekering de autobanden niet meeverzekerd zijn, als lekke banden zodanig zijn beschadigd dat ze niet meer te repareren zijn. Dit valt dan onder ‘onvoorzichtig rijden’ zoals hieronder wordt aangegeven. Mocht de band wel te reparen zijn dan zijn de kosten hiervan ongeveer US$ 5 per band. De klant is zelf verantwoordelijk voor het laten maken van de banden.

Verzekering ter dekking van schade aan eigendom derden
Third Party Property Damage Insurance.

Deze verzekering kost US$ 7.00 per dag extra en stelt de huurder of geautoriseerde bestuurder van de huurauto vrij van het betalen van de aftrekbare som van 20% als er schade wordt toegebracht aan de eigendommen van derden in geval van een aanrijding.

Verder dekt deze verzekering medische kosten voor de geautoriseerde bestuurder en bijrijders van de huurauto voor een bedrag van ¢ 6,000,000.00 Colones als zij gewond raken bij een ongeluk onderweg. Medische verzorging zal worden geboden door de medische faciliteiten van het Instituto Nacional de Seguros of door een andere instelling als dat nodig is.

Verzekeringsrestricties (beperkende bepalingen)

Bovengenoemde verzekeringen dekken geen kosten wanneer er sprake is van:

-Verlies van sleutels, gereedschappen of het afneembare radio frontje
-Ongelukken of schade aan de auto die te wijten is aan ‘onvoorzichtig rijden’, verkeersovertredingen, rijden onder invloed van alcohol of drugs en het rijden in gebieden die niet toegankelijk zijn voor auto’s, zoals rivieren, stranden, moerassen of soortgelijke omgevingen.);

-Dat de huurauto door iemand wordt bestuurd die geen bevoegd bestuurder is, zoals aangegeven op het autohuurcontract;

-Het achterlaten van de auto op een onveilige, afgelegen of verlaten plek die autodiefstal
vergemakkelijkt;
De genoemde verzekeringen dekken geen assistentie noch reiskostenvergoeding wanneer er sprake is van beschadigde banden, verloren sleutels, leeggelopen accu’s omdat het licht is aangelaten of het vervangen van de auto in geval van een ongeluk, slepen of reddingskosten.

De zonder eigen aftrek verzekering (zero deductible) dekt geen 20% van de schade toegebracht aan de eigendommen van derden, als de klant een zogenaamd ‘at-fault’ ongeluk veroorzaakt. Dit is een ongeluk veroorzaakt door de klant die de huurauto rijdt. Als de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk oordeelt dat de klant met de huurauto voor 51% of meer verantwoordelijk is voor het veroorzaken van het ongeluk, dan is hij formeel ‘at fault’.

Credit card verzekeringen
Mapache Rent a Car accepteert de huurauto CDW programma’s die worden aangeboden door alle grote credit card maatschappijen. 

Belangrijke informatie:

Mocht er buiten de schuld van de klant om een probleem ontstaan met de huurauto dan zal Mapache binnen 2 uur ter plaatse zijn voor assistentie. Mocht het meer dan 2 uur duren dan zal Mapache een taxi regelen naar de eindbestemming van deze dag van de klant en zal de huurauto later daar worden afgeleverd. Uitgesloten van deze service zijn een lekke band, een lege accu, het verliezen van sleutels, een lege tank of problemen/schade als gevolg van onverantwoord rijgedrag.
Zonder deze verzekering zal er een bepaald bedrag (drop off kosten) worden gerekend voor de service aan de huurauto (minimaal US$20, maximaal US$200, afhankelijk van de plaats). Exacte tarieven zijn na te vragen bij Edventure. Het wegslepen van de auto in het geval van een ongeluk of een probleem met de auto is ook inbegrepen in deze verzekering

Afleveren van de auto:

In geval van schade / problemen  met de auto: