De mooiste watervallen van Panama | Bouwsteen Santa Fé National Park
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Panama
duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Santa Fé

Santa Fé is een klein en rustig dorpje in de hooglanden en staat bekend als gebied met de mooiste watervallen van Panama, met meer dan 20 indrukwekkende watervallen! Het doropje wordt omringd door het regenwoud van het Santa Fé National Park. Het is vergeleken met bekendere bergdorpen Boquete en El Valle nog vrij onontdekt.

Wandelen

item-thumbnail

Wandelen

Santa Fé een paradijs voor iedereen die van natuur houdt. Zo kun je op pad in het grote natuurgebied van `Alto de Piedra’. Een andere optie is om naar Las Brujas en Cerro Tute te wandelen. De paden lopen door zowel primair als secundair bos, langs velden en watervallen. Grote kans dat je onderweg toekans, papegaaien en andere tropische vogels tegenkomt.

Aan de rand van de stad kun je na een korte wandeling een frisse duik nemen in de Lajas rivier. Ook kun je op deze rivier een stukje tuben.

Lokale markt

item-thumbnail

Lokale markt

Breng ook een bezoek aan een organische koffieplantage of een orchideeënkwekerij. Voor lokaal geteelde groenten en fruit, en echt Ngöbe-Buglé handwerk kun je naar de lokale markt in het centrum van het dorpje.

item-thumbnail

Fam. van der Meer

In Santa Fe verbleven we in een vrij eenvoudige, maar schone accommodatie. We hebben hier een zogenaamde River Walk gedaan, wat wij erg leuk vonden!

Het was lekker avontuurlijk, klauteren door de rivier!

Fotogalerij

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Proef de koloniale cultuur en tradities in Pedasí
Ontdek de rijke cultuur en historie van Panama in het charmante stadje Pedasí. De koloniale geschiedenis vind je terug in de vele culturele en traditionele activiteiten en feesten. Neem de tijd om lekker rond te struinen door deze stad, strijk neer op het centrale plein en laat de cultuur tot je doordringen.
item-thumbnail
De perfecte golven om te surfen in Santa Catalina
Santa Catalina was aanvankelijk een klein vissersdorpje. Nu profileert het zich steeds meer als een van de beste surfspots in Centraal Amerika. Of je nu een ervaren surfer bent, graag je eerste golf wilt pakken of alleen andere surfers wilt bewonderen, dit is dé plek. 
item-thumbnail
Ontspannen aan ongerepte kust in Boca Chica
Boca Chica is een prachtig stukje ongerepte kust in Panama. Hier en daar zijn een paar kleine dorpen, maar het gebied bestaat vooral uit verlaten baaien met mooie zandstranden die door jungle zijn omgeven. 
item-thumbnail
Heerlijk hiken en prachtige vogels in El Valle de Anton
Dit pittoreske dorpje heeft een unieke ligging in de op één na grootste krater ter wereld. Het dorpje is een populaire plek om te ontsnappen aan de drukte van Panama City. Zo’n twee uur rijden vanaf de stad ben je hier omringd door natuur. El Valle de Anton is een favoriete plek van wandelaars en natuur- en vogelliefhebbers.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.