Surfing Panama | Santa Catalina | Best beaches for surfing | Edventure
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
country Panama
duration 2 nachten

Santa Catalina

Santa Catalina was aanvankelijk een klein vissersdorpje. Nu profileert het zich steeds meer als een van de beste surfspots in Centraal Amerika. Of je nu een ervaren surfer bent, graag je eerste golf wilt pakken of alleen andere surfers wilt bewonderen, dit is dé plek. Huur een plank of neem een les. Beginnende surfers kunnen het best naar het strand van Estero, terwijl meer gevorderde surfers hun golven kunnen pakken bij Punta Brava of Punta Roca.

 

  • Surfen
  • Snorkel op de koraalriffen van Coiba Nationaal park
  • Relaxen
  • Verborgen plekje

Surfersparadise Santa Catalina

item-thumbnail

Surfersparadise Santa Catalina

Naast het surfen is er meer te doen. Santa Catalina is namelijk ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het nationale park Coiba, dat ook wel het `nieuwe Galapagos` wordt genoemd.  Het schitterende Coiba eiland met zijn bounty stranden en tropische flora is uniek. Binnen het 2700 km 2 grote park liggen 170 hectare koraalriffen waar meer dan 700 soorten vissen voorkomen. Verder komen er drie soorten zeeschildpadden voor en worden dolfijnen regelmatig gezien. Het is een van de hoogtepunten van Panama. Wil je graag overnachten op de eilanden, bekijk dan ook onze andere bouwsteen.

item-thumbnail

Vanuit het dorpje kun je wandelen naar een mooi uitzichtpunt. De wandeling die een half uurtje duurt is de moeite meer dan waard. Op de top heb je een indrukwekkend uitzicht over de golf van Montijo. Aan te raden is om de ochtend of de namiddag te kiezen in verband  met de warmte.

item-thumbnail

Fam. van der Meer (Feb. 2020)

In Santa Catalina verbleven we in een mooi resort vlakbij het strand. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht en prima eten. Ook hebben we een avond heerlijk gegeten bij El chillinguito en een lekkere pizza gehad bij La Panaderia Vieja.

Vanuit Santa Catalina hebben we een snorkel tour gedaan naar Coiba. Dit was een mooie tour waarin we heel veel hebben gezien, zoals alligators, schildpadden, talloze vissen en zelfs een haai.

Het was overig geen rustig vaartochtje. Het was racen over het water en 1,5 uur heen 1,5 uur terug.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.