Surfen en relaxen in San Juan Del Sur | Bouwsteen strand | rondreis Nicaragua
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

San Juan del Sur

San Juan del Sur is een kleurrijk en gezellig dorpje in het uiterste zuiden van Nicaragua aan de Pacifische kust. Het dorpje is een populaire kustplaats, met vele restaurantjes, barretjes en leuke winkels en boetiekjes. Een leuk dorpje om rond te slenteren en met een cocktailtje op het strand te genieten van de zonsondergang. Ook kun je hier uitstekend leren surfen bij een van de surfscholen.

Playa el Coco

item-thumbnail

Playa el Coco

Jullie hotel ligt aan het nabijgelegen Playa el Coco. Dit is een van de mooiste natuurlijke stranden van Nicaragua. Vanuit hier kun je een boottocht maken naar het voor de kust geleden Isla Bolaños of ontdek het natuurreservaat La Flor dat meer dan 3000 ha groot is en waar in de maanden juli t/m januari massaal de olive ridley zeeschildpadden aan land komen om eieren te leggen.

item-thumbnail

André H. 

Wij hebben in Playa Maderas (vlakbij San Juan) een surfles geboekt. We bakten er niks van, maar het was heel erg leuk. En heel betaalbaar ook. De leraar kon goed engels en heeft geprobeerd ons het een en ander bij te brengen. Na afloop smaakte het Toña biertje extra lekker.

Tip van Renee:

item-thumbnail

Tip van Renee:

In San Juan is er aan eettentjes langs het strand geen gebrek, maar wil je weleens wat anders; vaar dan mee met een vissersboot en vang je eigen avondmaaltje, dat je bij een van de restaurantjes aan het strand kunt laten klaarmaken. Superervaring en verser dan vers!

Wat kun je zoal zien in San Juan del Sur?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
“Alleen-op-de-wereld” in de jungle van Los Andes
Vanuit Los Andes kun je Santa Rosa National Park bezoeken, een park met een unieke vegetatie, een paar kilometer van de Nicaraguaanse grens in het Noord-Oosten van Guanacaste. De lodge waar je zult verblijven ligt verscholen in de natuur en hier kun je genieten van al het moois dat de jungle te bieden heeft!
item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.
item-thumbnail
Ontdek het unieke vulkaaneiland Isla de Ometepe
Het eiland Isla de Ometepe lige middenin het Meer van Nicaragua. Dit unieke eiland wordt gevormd door twee grote vulkanen: La Concepción en Madera. Het woord Ometepe betekent letterlijk twee (ome) bergen (tepe). Je gaat met de ferry naar het eiland toe, waar je in een eenvoudig hotel verblijft. Ontdek vanuit hier deze bijzondere bestemming!
item-thumbnail
Borrelende modderpoelen bij de vulkaan van Rincon de la Vieja
De Rincon de la Vieja vulkaan heeft maar liefst 9 kraters en is nog steeds actief. Het gebied staat bekend om de thermale modderpaden, watervallen en heldere meertjes om te zwemmen. Rincon de la Vieja National Park biedt activiteiten voor iedereen.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.