San Blas eilanden Panama | Genieten op bounty-eilanden | Kuna Indianen
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Panama
duration 2 nachten
attribute Alle maaltijden
attribute Lodge

San Blas (of Kuna Yala) eilanden

Het mooiste plekje van Panama is toch wel de eilandengroep San Blas, een gebied van 365 bounty-eilandjes, bewoond door Kuna Indianen, een indianenstam die nog geheel volgens zijn oude tradities leeft. De Kuna’s leiden een autonoom bestaan in Panama. Hun leider, de Sahila, is zowel hun politieke als spirituele leider. Op San Blas heb je de unieke gelegenheid om meer van de indrukwekkende, oude Kuna cultuur te leren kennen.

  • Twee tours per dag
  • Alle maaltijden
  • Indianen
  • Nationale vluchten
  • Eilandbelasting ($10 p.p.)

De onderwaterwereld van San Blas

item-thumbnail

De onderwaterwereld van San Blas

De San Blas eilanden zijn een van de mooiste eilanden van Panama, witte zandstranden, wuivende palmbomen en kristal helder water. Een waar tropisch paradijs.

Als je de zee ingaat bij San Blas gaat een schitterende onderwaterwereld voor je open met veel kleurrijke tropische vissen , zeesterren, en roggen. Je kunt hier zelfs anemonen met anemoonvissen/clownvissen en kleine stukken koraal vinden! Duiken is hier verboden, maar snorkelen en zwemmen mag overal.

 

Programma en excursies

Programma en excursies

De San Blas eilanden vormen een semi-autonome regio in Panama. Ze behoren tot het grondgebied van de Kuna-indianen en de dames dragen prachtige kleurrijke en traditionele kledij.

Je wordt vroeg opgehaald in je hotel en met een 4×4 jeep in 2 uur tijd naar de haven gebracht.  De rit gaat door een prachtige jungle. door Vanaf hier ga  je per boot door naar de San Blas eilanden.

Je verblijft 2 nachten in een eenvoudige houten cabin op het strand. Je slaapt en eet bij de locals.

Neem je een snorkel mee, dan kun je tijdens jouw zwemtocht de onderwaterwereld van San Blas Eilanden verkennen

item-thumbnail

Frans en Lindy

Mooie eilanden. De excursies zijn heel leuk en het eten is goed, maar soms erg weinig (Er is verder niets te krijgen op het eiland). Luxe moet je niet verwachten, een bijzondere ervaring wel!

Tip van Linda:

item-thumbnail

Tip van Linda:

Een verblijf op de San Blas (of Kuna Yala) eilanden is absoluut uniek. Verwacht geen luxe: je gaat back to basic in paradise. Warm water is er niet. Dat heb je overigens ook niet nodig met de heerlijke temperaturen. Alle ingrediënten voor de maaltijden worden ingevlogen, veel variatie is er daarom niet.
Maar als je eens goed om je heen kijkt is het bijna onmogelijk niet te genieten van de schoonheid en eenvoud.

Wat kun je zoal zien op de San Blas eilanden?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Ontdek de hoogtepunten van Panama Stad
Panama City is het ideale begin of einde van je rondreis door Panama. Wie Panama Stad zegt, denkt Panama Kanaal, maar er is meer te beleven in deze bijzondere hoofdstad die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en nu als financieel centrum van de regio en belangrijke doorvoerhaven ook wel het Hong Kong van Midden Amerika wordt genoemd. Ga op pad en ontdek!
item-thumbnail
Vogelparadijs in Soberania National Park
Op slechts 40 minuten van Panama Stad ligt het Soberania National Park. In dit regenwoud leven honderden dier- en plantensoorten, maar het staat vooral bekend om de 525 verschillende soorten vogels die er leven. Deze hoge diversiteit komt omdat er in dit gebied zowel primair als secundair bos, moerassen en beken zijn. Een uniek stukje flora en fauna en een paradijs voor vogelliefhebbers!
item-thumbnail
Heerlijk hiken en prachtige vogels in El Valle de Anton
Dit pittoreske dorpje heeft een unieke ligging in de op één na grootste krater ter wereld. Het dorpje is een populaire plek om te ontsnappen aan de drukte van Panama City. Zo’n twee uur rijden vanaf de stad ben je hier omringd door natuur. El Valle de Anton is een favoriete plek van wandelaars en natuur- en vogelliefhebbers.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.