check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Costa Rica
duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Strand in Samara

Samara is een klein, gezellig kustdorp met een ruime keuze aan hotelletjes, restaurants en barretjes. Het prachtige strand vind je op een steenworp van je hotel en de rustige baai met het mooi koraalrif is een must voor snorkelliefhebbers, maar is ook prima geschikt voor gezinnen met kinderen. Het nodigt natuurlijk uit om te relaxen, maar je kunt er ook surfles nemen of een walvis- en dolfijnentocht maken.

Als de timing juist is, kun je ook een bezoek brengen aan het strand Ostional waar met regelmaat honderden schildpadden aan land komen om te nestelen op het strand. Met geluk kun je dit schouwspel meemaken.

  • Tropical Dry Forest
  • Prachtige stranden
  • Gezellig kustdorp
  • Koraalrif
  • Dolfijnen spotten
  • Prijs vanaf US$115 pp op basis van 2 personen

Samara

item-thumbnail

Samara

Sámara ligt in de provincie Guanacaste, die in het noorden grenst aan Nicaragua. Voorheen was Guanacaste het territorium van Chorotega Indianen, na de Spaans overheersing in 1824 kozen de toenmalige bewoners er zelf voor om niet langer bij Nicaragua te horen, maar zich aan te sluiten bij Costa Rica. Dit feit wordt nog ieder jaar gevierd in heel Costa Rica, maar met name in de provinciale steden en dorpen.

Ook de Indiaanse invloeden zijn nog steeds zicht- en hoorbaar in de muziek, literatuur, folklore en dans in Guanacaste. Economisch gezien is Guanacaste bekend geworden om zijn veehouderij; het uitgestrekte landschap met grazende koeien doet soms zelfs wat Nederlands aan! Inmiddels wordt er ook veel weidegrond herplant en teruggegeven aan de natuur.

Provincie Guanacaste

Provincie Guanacaste

Het unieke klimaat van de provincie Guanacaste, met een lange droge en warme periode van november tot april en een meer gematigd seizoen van mei tot oktober heeft geresulteerd in een specifieke flora en fauna zoals de zogenaamde ‘tropical dry forests’. In Guanacaste vind je niet minder dan 7 Nationale Parken en in combinatie met de prachtige stranden is het gebied uitgegroeid tot een toeristische trekpleister van formaat.

 

item-thumbnail

Remco en Louise

In Samara zaten we in een huisje met prachtig uitzicht, omdat het op een berg gelegen is. Gelijk bij aankomst ontvangen door de brulapen die zeer dichtbij zitten. De mensen van het hotel zijn heel erg vriendelijk. Super leuke schildpaddentour gehad met Ryan van het hotel.

item-thumbnail

Rob en Anja Jacques

In Samara zaten wij in een zeer fijn hotel, we zaten in het nieuwe gedeelte en hadden een fijn terras en en zwembad voor de deur. Super ontbijt. Fijne gastheer.

item-thumbnail

Serena, Rick en Sienna

In Samara hebben we gesurft wat erg leuk was!

item-thumbnail

Karin Nienhuis 

Tsja Samara, wauw, daar heb ik een surfles gehad en een dolfijnen tour gedaan. Op die tour ook nog walvissen gezien, dat was echt fantastisch! Het enige was dat deze tour ook echt al heel snel vol zat en ik had geluk dat er nog een plekje over was.

item-thumbnail

Nel en Egbert

Dan een reisdag naar Samara. Weer een geweldig mooie rit. We komen in Samara, een leuk dorp aan zee. Het is nu 32 graden! Heerlijk. Las Ranas is ook weer een heel mooie lodge. Eerst maar even lekker zwemmen in het zwembad. De handdoeken liggen al klaar. Je wordt er flink verwend. In Samara hebben we een paar rustige dagen: lekker aan het strand, heerlijk zwemmen en gezellige eetgelegenheden.

item-thumbnail

Richard en Natascha

De paar dagen Samara hadden we echt even nodig na alle activiteiten en regen! Leuk stadje met veel lekkere restaurantjes, relaxte sfeer en beter weer 🙂 Surfles genomen daar, was ook erg leuk.

Sfeerimpressie

Tip van Renee:

item-thumbnail

Tip van Renee:

Samara is een leuk, relaxed stranddorp waar je overdag lekker kunt relaxen aan het brede strand en ’s avonds lekker (internationaal) kunt uiteten. Vlakbij vind je Playa Carillo, een prachtig strand met wuivende palmen. Aanrader om ook lekker met kinderen de zee in te duiken. Met je huurauto rijd je er in 10 minuten naar toe.

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Borrelende modderpoelen bij de vulkaan van Rincon de la Vieja
De Rincon de la Vieja vulkaan heeft maar liefst 9 kraters en is nog steeds actief. Het gebied staat bekend om de thermale modderpaden, watervallen en heldere meertjes om te zwemmen. Rincon de la Vieja National Park biedt activiteiten voor iedereen.
item-thumbnail
Magisch blauwe watervallen vanuit Bijagua
Bijagua is een klein dorp vlakbij de rivier Rio Celeste en het National Park Tenorio. Rio Celeste dankt zijn naam aan de intens blauwe kleur van het water. Wandel naar de unieke waterval in de jungle; je inspanning zal zeker worden beloond! Het gebied rondom de vallei is prachtig en vanaf de hoger gelegen delen kun je bij helder weer het meer van Nicaragua zien. In Bijagua overnacht in je een stijlvol huisje met prachtig uitzicht.
item-thumbnail
Vlieg door het nevelwoud van Monteverde
Monteverde is wereldberoemd om zijn unieke nevelwoud reservaat. Het ligt op 1400m hoogte en vormt een idyllisch berglandschap. In dit gebied heb je de meeste kans de prachtige quetzal te zien. In Monteverde kun je het nevelwoud vanaf de bovenkant verkennen, door de hangbruggen in het gebied of vlieg van boom tot boom tijdens een zipline tour!
item-thumbnail
Zonsondergang en schildpadden op het strand van Junquillal
Junquillal is een charmant kustplaatsje en echt een ‘off the beaten track’ locatie. Je Nederlandse gastheren heten je van harte welkom in hun zelfgebouwde paradijs en hier is ‘genieten’ het sleutelwoord. Geniet hier van de spectaculaire zonsondergangen op het vaak verlaten strand. Bijzonder is ook dat Junquillal. een nestelplaats voor verschillende soorten schildpadden is.
item-thumbnail
Vogels spotten in Palo Verde National Park
Het Palo Verde Biological Station ligt middenin het Palo Verde National Park en is bijna 19.000 hectare groot. Het omvat het grootste wetland van het land, grenzend aan de Tempisque rivier, en één van de laatste grote stukken tropisch droog bos van Centraal-Amerika. In Palo Verde worden meer dan 20 soorten tropisch hardhout beschermd en is een bijzonder mooie plaats om vele vogel soorten te spotten.
item-thumbnail
Leef met het ritme van de zon en zee in Montezuma
Zo gauw je hier een paar dagen bent, verdwijnt je besef van tijd en leef je met het ritme van de zon en zee en de geur van Ylang Ylang. Overdag bezoek je het dorpje Montezuma, koop je handgemaakte sieraden bij een van de kraampjes langs de weg, hike je naar de watervallen of ga je lekker lunchen op een terrasje.
item-thumbnail
Unieke homestay in Zapotal de Miramar
Het dorpje Zapotal de Miramar is fantastisch gelegen op de top van een berg. In dit dorpje kun je in cabins verblijven, maar het leukste is natuurlijk een homestay bij één van de families thuis. Je wordt met open armen ontvangen, krijgt je eigen slaapkamer toegewezen en je eet mee met de familie. Een dagactiviteit is inclusief in dit gezellige en leerzame verblijf.
item-thumbnail
Unique homestay in Zapotal de Miramar
The charming village of Zapotal de Miramar is literally located on top of a mountain. You can stay overnight in wooden cabins, or experience a unique homestay with a local family. The villagers will warmly welcome you and you'll have your own bedroom and bathroom. Meals are prepared and shared with the local family. One specific tour or activity in the village is included in your stay.
item-thumbnail
Bird watching in Palo Verde National Park
The Palo Verde Biological Station is located in the centre of Palo Verde National Park, which is gigantic. It includes the largest wetland in the country and borders the Tempisque River. It is also one of the last areas of tropical dry forest in Central America and therefore the Biological Station is an important research facility. Besides, it's a great location to spot many bird species.
item-thumbnail
Live with the rhythm of the sun and sea in Montezuma
Ylang Ylang Beach Resort is stunning and its location, near beach and sea, makes that you really follow the rhythm of the sun and sea. Enjoy everything the lodge and the town of Montezuma have to offer. You have arrived in paradise here and we're sure you don't want to leave anymore!
item-thumbnail
Turtle spotting from the beach of Junquillal
Junquillal is a charming coastal town and a real 'off the beaten track' location. Your Dutch hosts warmly welcome you to the paradise they built themselves and all you need to do here is to relax, indulge and enjoy the great food! If you do want to leave your hammock, the town is a perfect base to explore the coastal region with its beautiful beaches.
item-thumbnail
Soar beyond the cloud forest of Monteverde
Monteverde is famous for its unique cloud forest reserve. The village lies in the mountains and is one of the few places in Costa Rica where you can still spot the beautiful quetzal. While in Monteverde you can explore the cloud forest by foot or hanging bridge, but also book a zipline tour and soar beyond the trees, a great experience!
item-thumbnail
Magical blue waterfalls in Bijagua
Bijagua is a charming village near the river Rio Celeste and the Tenorio national park. The river was named after the intense blue colour of its water. Take your time hiking up to the beautiful waterfall in the jungle and explore the area by horseback or mountainbike. You stay in a comfortable bungalow with great view of the volcano.
item-thumbnail
Bubbling mud pools near Rincon de la Vieja
The Rincon de la Vieja volcano has no less than 9 craters and is still an active volcano. The area is wellknown for its thermal mud pools, waterfalls and crystal clear lakes. You can explore the area by foot, horseback or mountainbike. Enjoy your stay here!

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.