Ontdek de jungle van Nicaragua | Rio San Juan | Bouwsteen Nicaragua Edventure
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 2 nachten
attribute Lodge
attribute Ontbijt

De natuur van Rio San Juan

Ontdek de jungle van Nicaragua vanuit Rio San Juan! De overweldigende natuur in dit gebied is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. De rivier de Rio San Juan verbindt het immense Meer van Nicaragua met de Caribische Zee. Grote gebieden langs de rivier zijn beschermd natuurgebied en je zult hier ook vele soorten watervogels en vissen kunnen spotten!

San Carlos

item-thumbnail

San Carlos

Het stadje San Carlos is de hoofdstad van het departement en toegangspoort tot de rest van Nicaragua als je uit Costa Rica komt, maar ook het startpunt als je verder de rivier wil afzakken naar de Cariben. Je vindt er een paar leuke restaurantjes en aan de nieuwe boulevard kun je al luisterend naar een salsamuziekje genieten van een koud drankje.

Je verblijft in een mooie eco-lodge gerund door een Nicaraguaanse familie aan de rand van de jungle. Je bungalow op palen heeft een eigen badkamer, bedden die voorzien zijn van muskietennetten en een hangmat op het balkon vanwaaruit je een prachtig uitzicht hebt over de rivier.

El Castillo

item-thumbnail

El Castillo

Vaar naar het verderop gelegen fort El Castillo de la Imnaculada Concepción of huur een kayak en verken de rustige zijrivieren van de Rio San Juan. Vanuit het hotel kun je ook junglehikes maken. Een bezoek aan de nabijgelegen natuurgebieden Los Guatusos of Reserva Indio de Maiz zijn echt de moeite waard! Je kunt hier o.a. vogels, aapjes en mooi gekleurde gifkikkertjes spotten tijdens een wandeling door de ongerepte jungle!

item-thumbnail

Yvonne W.

We werden in de lodge erg gastvrij opgewacht met een lunch. Wat een mooi verblijf daar. De jungletocht die wij maakten met Orlando (wij hebben zelfs een krokodil en een luiaard gezien), maakten een gote indruk op ons.

item-thumbnail

Heleen, Fokko, Coen en Alexandra

Aan de rivier de San Juan ligt Sabolo Lodge, waar we ons heerlijk lieten verwennen, we logeerden in prachtige open cabanas, apen, vogels en vlinders als buren!

Tip van Renee:

item-thumbnail

Tip van Renee:

Dit is echt een avontuurlijk en uniek tripje naar nog ongerept gebied. Toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Een bezoek aan El Castillo is echt een aanrader. Behalve het fort en de chocoladetour is het leuk om gewoon door het fotogenieke dorpje te wandelen. Vraag wel even naar de tijden van de laatste boot terug naar je Lodge.

Wat kun je zoal in zien in Rio San Juan?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Groene ara´s in natuurparadijs bij Boca Tapada
Deze bestemming is een paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers. De bekendste (en beschermde) bewoners van het park zijn de groene papegaaien ofwel de Great Green Macaws, maar ook leven er vele andere soorten vogels, schildpadden, kaaimannen en krokodillen. Gedurende de dag en tijdens de begeleide wandeltour door de jungle zul je ze hopelijk allemaal spotten. Kies jij in Boca Tapada ook voor de boomhut?
item-thumbnail
Ontdek vulkaan Arenal vanuit La Fortuna
De vulkaan Arenal is een van de zeven actieve vulkanen in Costa Rica, maar sinds een jaar of 6 is er helaas geen lava meer te zien. Door zijn actievere verleden is de vulkaan echter wel uitgegroeid tot een van de bekendste bestemmingen in Costa Rica. Aan de voet van de Arenal ligt het dorpje La Fortuna met leuke restaurants en barretjes, waar jullie in de buurt verblijven. 
item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.