Koffie tour in Costa Rica | Homestay in Providencia
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Costa Rica
duration 2 nachten
attribute Alle maaltijden
attribute Gastfamilie

Providencia

Slapen bij locals, mee eten, heerlijk wandelen en zelf je eigen koffie maken tijdens een koffie tour in Costa Rica: het kan allemaal in Providencia in Costa Rica. Een echte off the beaten track ervaring!

Wij bieden naast de koffie tour nog diverse andere superleuke lokale activiteiten, zoals jam maken, een bezoek aan een duurzame biologische boerderij, een “zuivelfabriekje” of een workshop kunst maken van gebruikte voorwerpen.

Providencia is ook erg geschikt voor meerdaagse wandeltochten. Providencia ligt in een prachtig dal van het Cerro de la Muerte gebergt, grenzend aan het Nationale Park Los Quetzales. Vanaf de hoofdweg daal je af over een onverharde weg en kun je genieten van de mooiste uitzichten.

In de regio van Providencia wordt de beste koffie van heel Costa Rica geproduceerd. Lokale telers claimen dat zij zelfs de beste koffie uit Midden-Amerika produceren….en dat moet je natuurlijk proeven tijdens de koffie tour! Naast koffie worden er ook allerlei andere gewassen verbouwd. De 1500 inwoners van Providencia leven dan ook vooral van de landbouw.

  • Authentiek Costa Rica
  • Beste koffie
  • Wandelen
  • Cabin, homestay of safaritent
  • Quetzal

Een homestay

Een homestay

Toerisme is nog nieuw in Providencia; authentieker kan het haast niet. Je verblijft de komende dagen in een comfortabele cabin op het terrein van een familie uit Providencia. Zij zullen jullie hartelijk ontvangen en zorgen dat het jullie aan niets ontbreekt. De maaltijden, bereid met ingrediënten die lokaal en organisch worden geteelt, zijn inclusief. Wil je wat meer leren over de Costaricaanse keuken en ook zelf eens achter het fornuis staan, dan is dit een unieke kans.

Verblijf je trouwens liever in prachtige safaritenten in een lodge, dan is dat ook mogelijk! In Providencia is namelijk ook een leuke glamping.

Lokale activiteiten

item-thumbnail

Lokale activiteiten

Je kunt van alles ondernemen, allemaal aangeboden en georganiseerd door lokale families en gidsen:
Zo kun je van Ana en Enrique leren hoe zij op kleine schaal hoogwaardige koffie produceren. Een leuke manier om een koffieplantage in Costa Rica te leren kennen. De familie Valverde leert je jam te maken van lokaal geteelde vruchten die we in Europa niet kennen.
Professionele gids Adrian kan jullie meenemen op fantastische wandelingen of een tocht op zoek naar de Quetzal. Het is ook mogelijk om een duurzame en biologische boerderij te bezoeken of een halve dag te spenderen in het lokale zuivel`fabriekje` waar je kunt leren om koeien te melken en kaas te maken.

De familie Aguero Cordero is de meest creatieve familie van de gemeenschap; zij maken kunst van gebruikte voorwerpen en geven hele leuke workshops. Een bezoek aan Providencia mag eigenlijk niet ontbreken in een echte `Off the beaten track` reis!

item-thumbnail

Remco en Louise

We kwamen wat laat aan in Providencia. Erg lief dat ze zo bezorgd waren. We kregen een eigen huisje in de tuin van de familie en het was één van de mooiste huisjes waarin we geslapen hadden. Het uitzicht over de bergen was prachtig. De dagtour naar de waterval was erg vermoeiend omdat het heel erg bergop lopen was, maar het was zeker de moeite waard. De familie was erg lief en de zoon sprak Engels, wat de communicatie erg makkelijk maakte.

In ons reisblog hebben we er uitgebreid over geschreven. We waren hier op dag 30 en 31.

Tip van Linda:

item-thumbnail

Tip van Linda:

Houd jij meer van wandelen dan van koffie? Dan kun je vanuit Providencia onder begeleiding van eerder genoemde gids Adrian een prachtige 3, 4 of 9 daagse trekking maken richting Quepos.

Toegewijde gids Adrian spreekt Engels en zorgt ervoor dat je kunt genieten van een veilig en leerzaam avontuur! Je bent continu omringd door de natuur. Overdag breng je door met wandelen en ’s avonds geniet je van een verblijf bij een lokale familie.

Providencia, het startpunt van deze wandeling, ligt in de bergen. De wandeling eindigt bij de kust, wat betekent dat je langzaam afdaalt en verschillende microklimaten passeert. Dit is absoluut een unieke ervaring!

Meer informatie aanvragen

Wat kun je zoal zien in Providencia?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Raften op wilde wateren in Orosi
De Orosi Vallei is een bestemming die buiten de gebaande paden van Costa Rica ligt. Ook kun je hier prachtig hiken en andere mogelijke activiteiten zijn paardrijden, mountainbiken, raften of een canyoningtour: genoeg te beleven voor liefhebbers van adrenaline!
item-thumbnail
Spot de unieke quetzal in San Gerardo de Dota
Altijd al de unieke quetzal vogel in Costa Rica met eigen ogen willen zien? Dat kan vanuit San Gerardo de Dota. Dit charmante dorpje ligt in één van de mooiste gebieden van Costa Rica, op slechts 85 km van San José. Vanuit de hoofdstad doorkruis je Cerro de la Muerte, de bergketen die de Caribische en Pacifische kust van elkaar scheidt. Een prachtige route!
item-thumbnail
De beste golven pakken in Dominical
Surfen in Costa Rica is leuk! En Dominical is een waar surfersparadise. Je kan er leren surfen of gewoon genieten van de prachtige stranden. Je lodge ligt twee minuten van Dominical aan het strand en beschikt over een mooi zwembad. Dit is een fantastische plek voor jungletochten met enthousiaste lokale (Engelssprekende) gidsen, canopy-tours en andere activiteiten. Een plek voor iedereen! 

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.