Ontdek de hoogtepunten van Panama City | Bouwsteen Panama Stad
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Panama
duration 2 nachten
attribute Hotel

Panama Stad

Ontdek de vele hoogtepunten van Panama City tijdens je begin of einde van je rondreis. Panama Stad heeft nog veel meer te ontdekken dan alleen het Panama Kanaal. De stad heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is nu het financiele centrum van Midden Amerika. Natuurlijk is een kijkje bij het Panama Kanaal nog steeds een must-do tijdens je bezoek aan de stad.

UNESCO Werelderfgoed

item-thumbnail

UNESCO Werelderfgoed

Panama stad heeft zijn bezoekers een hoop te bieden. De stad wordt omringd door de jungle en het strand: een unieke mix van een wereldstad en natuur! De wolkenkrabbers in het nieuwe deel van de stad staan in groot constrast met Casco Viejo, het oude stadscentrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Casco Viejo is een mix van bouwstijlen die de culturele diversiteit van de stad door de eeuwen heen goed weergeeft. Je vindt er mooie gebouwen in Art Deco of Frans koloniale stijl. De wijk heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan en wordt steeds meer het bruisende culturele centrum van de stad. Midden in deze wijk zul je overnachten. Vanuit je hotel kun je de wijk het beste te voet te verkennen. Bezoek de Metropolitana Kathedraal, het Nationale Theater en de kerk van La Merced of strijk neer op een van de vele terrasjes.

Uitzicht over de stad

item-thumbnail

Uitzicht over de stad

Iedere bezoeker in Panama Stad neemt natuurlijk een kijkje bij het Kanaal, nog steeds een indrukwekkend gezicht. Je kunt ook de Cerro Ancon beklimmen, voor een prachtig uitzicht op de stad én het kanaal. Op een korte afstand van Casco Viejo ligt het`stads`park Natural Metropolitan. Hier is niets stedelijks aan, je loopt hier via aangelegde paden zo de jungle in!

Wat verderop ligt het National Park Soberania. Met paden voor vogelaars, een botanische tuin en een dierentuin is dit ook een echte aanrader. Voor wie meer tijd heeft, kan hier ook verblijven. Zie helemaal onderaan de pagina de opties in de buurt.

item-thumbnail

Fam. van der Meer

Wij waren nog nooit naar midden-Amerika gereisd en vonden de taalbarriere wel wat spannend. Bij alle hotels spraken ze prima Engels dus dat fijn!

Panama Stad was onze eerste stop. We verbleven in een prima centraal gelegen hotel met ruime schone kamers.

item-thumbnail

Gerard S.

Het verblijf in Panama City was kort maar interessant. Bezoek aan Casco Viejo en het sluizencomplex van de Miraflores was bijzonder de moeite waard. Ook Panama Viejo was met z’n ruines de moeite waard. De rode zones vermijdend heb ik een beetje van het alledaagse leven kunnen waarnemen. Ook een tropische regen van anderhalf uur ervaren. Tijdens die regen leuk gesprek gehad met een uitstekend Engels sprekende dame. De vliegreis naar huis liep op rolletjes. De reis en locaties waren zeer de moeite waard.

item-thumbnail

Nicoline en Bernard

Panama is een mooi, groen, land met een aangename temperatuur. Elke dag hebben we wel een paar regenbuien gehad maar die werden snel door de zon verdreven. De reis is goed verlopen. Bij aankomst op Tocumen airport werden we al keurig opgewacht en met een busje naar ‘The Balboa Inn’ gebracht. Door Mieke en Bill werden we hartelijk ontvangen en naar onze kamers gebracht. Tijdens onze reis zouden we nog enkele overnachtingen in ‘Balboa Inn’ doorbrengen. ”The Balboa Inn’ is een ideale locatie in een rustige wijk van Panama-stad. Het regelen van locaal vervoer, om ons te verplaatsen naar de overige bestemmingen, was eenvoudig te doen.

Fotogalerij

Tip van Linda:

item-thumbnail

Tip van Linda:

Het is erg leuk om de Cerro Alcon te beklimmen. Dit punt ligt op 200 m hoogte en is daarmee het hoogste punt van Panama Stad. Onderweg zagen we verschillende vogels en ook een luiaard. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op zowel de nieuwe stad, Casco Viejo als het kanaal. Alles in 1!

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Heerlijk hiken en prachtige vogels in El Valle de Anton
Dit pittoreske dorpje heeft een unieke ligging in de op één na grootste krater ter wereld. Het dorpje is een populaire plek om te ontsnappen aan de drukte van Panama City. Zo’n twee uur rijden vanaf de stad ben je hier omringd door natuur. El Valle de Anton is een favoriete plek van wandelaars en natuur- en vogelliefhebbers.
item-thumbnail
Vogelparadijs in Soberania National Park
Op slechts 40 minuten van Panama Stad ligt het Soberania National Park. In dit regenwoud leven honderden dier- en plantensoorten, maar het staat vooral bekend om de 525 verschillende soorten vogels die er leven. Deze hoge diversiteit komt omdat er in dit gebied zowel primair als secundair bos, moerassen en beken zijn. Een uniek stukje flora en fauna en een paradijs voor vogelliefhebbers!
item-thumbnail
De Kuna indianen op de tropische San Blas eilanden
De San Blas eilanden zijn uniek en misschien wel het mooiste plekje van Panama. Hier vind je prachtige bounty-eilandjes die bewoond worden door de Kuna Indianen, een indianenstam die nog geheel volgens zijn oude tradities leeft. Op San Blas heb je de unieke gelegenheid om meer van de indrukwekkende, oude Kuna cultuur te leren kennen.
item-thumbnail
Fietsen en zeesterren spotten in Bocas del Toro
Geniet van de ultieme, relaxte Caribische sfeer in Bocas del Toro! Je vindt er kleine winkels, gezellige restaurantjes en prachtige stranden. Het gebied is uitgegroeid tot een van de bekendste toeristische trekpleisters van Panama, maar je hebt hier zeker nog steeds het ultieme vakantiegevoel!
item-thumbnail
Proef de koloniale cultuur en tradities in Pedasí
Ontdek de rijke cultuur en historie van Panama in het charmante stadje Pedasí. De koloniale geschiedenis vind je terug in de vele culturele en traditionele activiteiten en feesten. Neem de tijd om lekker rond te struinen door deze stad, strijk neer op het centrale plein en laat de cultuur tot je doordringen.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.