Palo Verde National Park - Bouwstenen Costa Rica
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Costa Rica
duration 2 nachten
attribute Alle maaltijden
attribute Cabin

Palo Verde National Park

Het ‘Biological Station’ ligt middenin het Palo Verde National Park en is bijna 19.000 hectare groot. Het omvat het grootste wetland van het land, grenzend aan de Tempisque rivier, en één van de laatste grote stukken tropisch droog bos van Centraal-Amerika. In dit Nationale Park worden meer dan 20 soorten tropisch hardhout beschermd.

Vogel spotten Costa Rica

item-thumbnail

Vogel spotten Costa Rica

Palo Verde National Park is een fantastische plek voor het spotten van vele soorten water- en trekvogels zoals futen, aalscholvers, reigers, ibissen, lepelaars, caracaras, jacanas en nog veel meer. Met een beetje geluk kun je ook verschillende zoogdieren zoals apen, herten, coatis en gordeldieren spotten. Dit is dus een goede bestemming voor het spotten van dieren in Costa Rica. Vergeet je verrekijker en camera niet mee te nemen!

Biological Station

item-thumbnail

Biological Station

Je verblijft bij het Biological Station in een eenvoudige cabin. De maaltijden worden ´family style´ geserveerd, samen met andere gasten, studenten en wetenschappers die ook bij het Biological Station verblijven. Dit is een uitstekende manier om meer te leren over de onderzoeksprojecten in het park. Optioneel kunnen er diverse tours geboekt worden.

Tip van Linda:

item-thumbnail

Tip van Linda:

Een verblijf in Palo Verde Biological Station biedt je een unieke kans om kennis te maken met de wereld van biologen en andere wetenschappers die in de jungle belangrijk onderzoek verrichten.
Je verblijf hier is ongetwijfeld zeer leerzaam. Houd er wel rekening mee dat je niet in een hotel, maar in een biologisch station met eenvoudige accommodatie verblijft.

Fotogalerij

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Magisch blauwe watervallen vanuit Bijagua
Bijagua is een klein dorp vlakbij de rivier Rio Celeste en het National Park Tenorio. Rio Celeste dankt zijn naam aan de intens blauwe kleur van het water. Wandel naar de unieke waterval in de jungle; je inspanning zal zeker worden beloond! Het gebied rondom de vallei is prachtig en vanaf de hoger gelegen delen kun je bij helder weer het meer van Nicaragua zien. In Bijagua overnacht in je een stijlvol huisje met prachtig uitzicht.
item-thumbnail
De onderwaterwereld en witte stranden van Sámara Costa Rica
Samara in Costa Rica is een klein, gezellig kustdorp met een ruime keuze aan hotelletjes, restaurants en barretjes. Het prachtige strand vind je op een steenworp van je hotel en de rustige baai met het mooi koraalrif is een must voor snorkel-liefhebbers. Samara is prima geschikt voor gezinnen met kinderen.
item-thumbnail
Zonsondergang en schildpadden op het strand van Junquillal
Junquillal is een charmant kustplaatsje en echt een ‘off the beaten track’ locatie. Je Nederlandse gastheren heten je van harte welkom in hun zelfgebouwde paradijs en hier is ‘genieten’ het sleutelwoord. Geniet hier van de mooiste zonsondergang van Costa Rica op het vaak verlaten strand. Bijzonder is ook dat Junquillal een nestelplaats voor verschillende soorten schildpadden is.
item-thumbnail
Glamping middenin de jungle van Quepos
Glamping in Costa Rica: bezoek dit tent camp middenin de jungle van Quepos. Vanuit je tent heb je een prachtig uitzicht en waan je je helemaal de jungle met al het groen en de bijzondere natuur zo dichtbij. Vanuit het kamp zijn er veel activiteiten en bovendien is het gebied is een paradijs voor vogelliefhebbers. 

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.