check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Costa Rica
duration 3 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt en diner

Tropisch paradijs Montezuma

item-thumbnail

Tropisch paradijs Montezuma

Deze bouwsteen brengt je naar een tropisch paradijs bij Montezuma Costa Rica; Ylang Ylang Beach Resort.

Montezuma ligt op het populaire schiereiland Nicoya waar je vele ‘all-inclusive’ resorts en drukbezochte surfstranden vindt. Ylang Ylang Beach Resort is echter een heel ander verhaal! De reis er naartoe, beginnend bij de ferry van Puntarenas, is al een belevenis op zich. Je maakt de oversteek naar het schiereiland in iets meer dan een uur en als je geluk hebt zie je dolfijnen met de boot meezwemmen!

Ylang Ylang Beach Resort

item-thumbnail

Ylang Ylang Beach Resort

Eenmaal weer op het vasteland volg je de weg richting het idyllische dorpje Montezuma. Hier aangekomen rijd je de hoofdstraat in en parkeer je bij hotel El Sano Banano. Geniet van een drankje op het terras terwijl je bagage wordt overgeladen in de 4×4 jeep van het Ylang Ylang resort. Tot slot maak je nog een korte rit over het strand tot aan het paradijs…

De Nederlandse eigenaresse Patricia en haar Amerikaanse man Lenny belandden hier ruim 25 jaar geleden en hebben door de jaren heen hun prachtige hotel opgebouwd en uitgebreid. Zowel het Ylang Ylang Beach Resort als hotel El Sano Banano worden door hen gerund. De hotels zijn inmiddels een familiebedrijf geworden, en hun zoon en dochter werken ook mee. Je verblijft in comfortabele kamers, appartementen of tenten en geniet ’s avonds van een fantastisch diner bij kaarslicht in het ‘open air’ restaurant.

Watervallen

item-thumbnail

Watervallen

Zo gauw je hier een paar dagen bent, verdwijnt je besef van tijd en leef je op het ritme van de zon, de zee en de geur van Ylang Ylang. Overdag bezoek je het dorpje Montezuma, koop je handgemaakte sieraden bij een van de kraampjes langs de weg, hike je naar de Montezuma watervallen of ga je lekker lunchen op een terrasje. In Montezuma kun je heel goed windsurfen, duiken en snorkelen.

Als je een dagje heerlijk wilt relaxen bij het zwembad of op het strand, dan zorgt het fantastische personeel dat het je aan niets ontbreekt. Of neem een heerlijk ontspannende massage in de ‘Jungle Spa’, een echte aanrader!

item-thumbnail

Gerrit en Nienke Gierman

De laatste Green Circle lokatie (Ylang Ylang) is natuurlijk een sprookje. Vanaf ons terras keken we uit op de zee, de apen hingen in de bomen, er wandelden leguanen voorbij en af en toe zagen we de agoutis. We hebben daar voornamelijk geluierd, gezwommen en wat langs het strand gewandeld. Een heerlijke plek.

item-thumbnail

Bart en Margot

Een paradijselijke plek op moeder aarde.

item-thumbnail

Robert en Joost

De Green Circle begon voor ons bij Ylang Ylang. Dit ligt naast het kleine, maar zeer relaxt surfplaatsje Montezuma. Ylang Ylang is een plek waar een goede sfeer hangt, alles is mooi en bijzonder met een beetje oog voor natuur, blijf je jezelf verbazen. Zo zijn er verschillende onderkomens ieder zelf gemaakt door Lenny, die samen met zijn vrouw Patricia de eigenaar is. Elk onderkomen is uniek en met uitzicht op zee. Op het terrein is een natuurlijke bron waaruit je kan drinken en een stroompje met waterval waar je kunt zwemmen. Deze plek is er een waar je na een paar dagen nog lang niet genoeg van hebt, gewoon fantastisch!

Tip van Lisa:

item-thumbnail

Tip van Lisa:

Spreekt deze accommodatie jou aan? Neem dan zeker ook eens een kijkje op onze The Green Circle reis, waar Ylang Ylang Beach resort onderdeel van uitmaakt.
National Geographic schreef over deze reis een mooi artikel, deze kan je hier teruglezen.

Wat is hier zoal te zien?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
De onderwaterwereld en witte stranden van Sámara
Sámara is een klein, gezellig kustdorp met een ruime keuze aan hotelletjes, restaurants en barretjes. Het prachtige strand vind je op een steenworp van je hotel en de rustige baai met het mooi koraalrif is een must voor snorkel-liefhebbers. Sámara is prima geschikt voor gezinnen met kinderen.
item-thumbnail
Vlieg door het nevelwoud van Monteverde
Monteverde is wereldberoemd om zijn unieke nevelwoud reservaat. Het ligt op 1400m hoogte en vormt een idyllisch berglandschap. In dit gebied heb je de meeste kans de prachtige quetzal te zien. In Monteverde kun je het nevelwoud vanaf de bovenkant verkennen, door de hangbruggen in het gebied of vlieg van boom tot boom tijdens een zipline tour!
item-thumbnail
Van wellness tot actie in Rio Perdido
Rio Perdido is een uniek en luxe hotel gebouwd op de plek waar de Rio Blanco en Rio Perdido rivieren samenkomen. Het hotel biedt activiteiten voor iedereen: van een heerlijke massages in de spa of spannende canopy tours door de bomen!
item-thumbnail
Magisch blauwe watervallen vanuit Bijagua
Bijagua is een klein dorp vlakbij de rivier Rio Celeste en het National Park Tenorio. Rio Celeste dankt zijn naam aan de intens blauwe kleur van het water. Wandel naar de unieke waterval in de jungle; je inspanning zal zeker worden beloond! Het gebied rondom de vallei is prachtig en vanaf de hoger gelegen delen kun je bij helder weer het meer van Nicaragua zien. In Bijagua overnacht in je een stijlvol huisje met prachtig uitzicht.
item-thumbnail
From wellness to action in Rio Perdido
Rio Perdido is a sustainable luxury hotel offering great activities to its guests. You can go hiking, moutainbiking, rafting....and afterwards book a relaxing massage at the beautiful hotel spa. The hotel is a really off the beaten track destination, but you definitely will not get bored!
item-thumbnail
The underwater world and white beaches of Sámara
Sámara is a small coastal village with a laidback, relaxed atmosphere and a wide variety of hotels, restaurants and bars. The beach is always nearby and the quiet bay with a beautiful coral reef is a must for snorkel lovers. Sámara is also a great destination for families.
item-thumbnail
Soar beyond the cloud forest of Monteverde
Monteverde is famous for its unique cloud forest reserve. The village lies in the mountains and is one of the few places in Costa Rica where you can still spot the beautiful quetzal. While in Monteverde you can explore the cloud forest by foot or hanging bridge, but also book a zipline tour and soar beyond the trees, a great experience!
item-thumbnail
Magical blue waterfalls in Bijagua
Bijagua is a charming village near the river Rio Celeste and the Tenorio national park. The river was named after the intense blue colour of its water. Take your time hiking up to the beautiful waterfall in the jungle and explore the area by horseback or mountainbike. You stay in a comfortable bungalow with great view of the volcano.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.