Meerdaagse wandeltocht in Nicaragua | Bouwsteen trektocht in Miraflor reservaat
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 4 nachten
attribute Alle maaltijden
attribute Boerderij

Estelí en Miraflor reservaat

Ga op meerdaagse wandeltocht in Nicaragua! Dit avontuur begint in Estelí waar je de eerste nacht verblijft in een hotel in het centrum van het stadje. Vanuit Estelí is veel te ondernemen, zo kun je deze dag een bezoek brengen aan een sigarenfabriek, een wandeling maken naar de Salto Estanzuela waterval of een stadstour doen in Estelí zelf. 

Op 28 km vanaf Estelí vind je het natuurreservaat Miraflor. Op dag 2 trek je voor 2 dagen dit gebied in voor een bijzondere en lokale ervaring. Het grootste deel van je bagage kun je in het hotel achterlaten, om met goede wandelschoenen en een kleine rugzak en water op pad te gaan.

Trekking door Miraflor

item-thumbnail

Trekking door Miraflor

In gezelschap van een lokale, tweetalige gids ga je vroeg op pad om een wandeling te maken door het bosrijke gebied, waarin je veel verschillende soorten vogels tegenkomt. Je zult merken dat het landschap langzaam verandert van tropische savanne tot nevelwoud. Met temperaturen tussen de 18 en 27 graden is het niet te heet. De hoge bomen onderweg zullen in de meeste gevallen voor voldoende schaduw zorgen.

Authentieke ervaring op de boerderij

item-thumbnail

Authentieke ervaring op de boerderij

Na een prachtige wandeling kom je aan bij een lokale boerenfamilie waar je zult overnachten. Je zult hartelijk worden onthaald en gezonde maaltijden voorgeschoteld krijgen met ingrediënten die de familie (biologisch) teelt. Er is schoon drinkwater en je hebt een muskietennet. Verwacht geen luxe. Je verblijft in zeer eenvoudige omstandigheden. Toerisme is nog nauwelijks ontwikkeld, dus het is echt een authentieke ervaring.

De familie waar je verblijft is onderdeel van een cooperatie die het reservaat onderhoudt. De cooperatie bestaat uit lokale, biologische boeren die duurzame landbouw en ecotoerisme promoten. Zo wordt er in het gebied op  biologische wijze koffie, groenten en bloemen verbouwd. De betrokken families zijn hier erg trots op vertellen je er graag over. Nadat je wat tot rust bent gekomen kun je in de middag opnieuw een wandeling maken met de gids. Na opnieuw een heerlijke biologische maaltijd, is het heerlijk slapen in dit rustgevende gebied.

Hogergelegen gebied

item-thumbnail

Hogergelegen gebied

Op dag 3 neem je na het ontbijt afscheid van de familie en is het opnieuw tijd voor een wandeling met de gids. Jullie trekken een hogergelegen gebied in waar jullie opnieuw blijven slapen bij een andere familie die lid is van de cooperatie. Je zult merken dat het landschap onderweg opnieuw veel verandert.

Op dag 4 nemen jullie na het ontbijt zelf de openbare bus terug naar Estelí, waar jullie in het hotel bij kunnen komen van deze bijzondere ervaring.

item-thumbnail

Marlou

Dit was voor mij het hoogtepunt van mijn reis in Nicaragua! De twee families waar wij verbleven waren zo verschrikkelijk lief en opgewekt. Hoewel ze ontzettend harde werkers zijn en heel vroeg opstaan, lijken zij van het woord `stress` nog nooit te hebben gehoord. We hebben de handen nog uit de mouwen gestoken en `s ochtends vroeg geholpen met de afwas. Deze trip is niet voor luxepaardjes, het was echt helemaal back to basic. Zo leer je weer eens waarderen wat wij allemaal hebben!

Wat kun je zoal zien tijdens deze meerdaagse trekking?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Bezoek de lokale sigarenfabriek en groene heuvels in Estelí
Estelí ligt in een vallei op een hoogte van 800 meter en wordt omgeven door bergen. Dit stadje ligt in het noordoosten van Nicaragua, een prachtig natuurrijk gebied waar massatoerisme niet voorkomt. Hier vind je het echte Nicaraguaanse leven.
item-thumbnail
Proef de authentieke sfeer van koloniaal León
León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap en dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum. Daarnaast staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika in deze prachtige stad.
item-thumbnail
Jungle en koffieplantages in Matagalpa
Verken het noorden van Nicaragua, de jungle en de koffieplantages rondom de stad Matagalpa. Je verblijft bij lokale families onder eenvoudige omstandigheden. Je gastfamilies hebben echter ervaring met buitenlandse gasten en zorgen voor muskietennetten en waterfilters, dus over de hygiene hoef je je geen zorgen te maken.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.