Bezoek een koffieplantage in Nicaragua | Koffie Matagalpa | Bouwsteen Nicaragua
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 4 nachten
attribute Alle maaltijden
attribute Gastfamilie
attribute Transport

De omgeving van Matagalpa

Koffieplantage in Nicaragua? Jazeker! Kies je dit pakket, dan verken je het noorden van Nicaragua: de jungle, koffieplantages en de stad Matagalpa. Je verblijft bij lokale families onder eenvoudige omstandigheden.

Je gastfamilies hebben echter ervaring met buitenlandse gasten. Waar nodig zorgen zij voor muskietennetten, waterfilters en andere hygienische maatregelen. Het is daarom niet nodig je zorgen te maken over hygiene. De bagage die je niet nodig hebt de komende vier dagen, wordt opgeslagen in Matagalpa. Vandaar dat je licht kunt reizen. Het belangrijkst zijn een camera, goede verrekijker en voldoende water.

Fair Trade koffie

item-thumbnail

Fair Trade koffie

Dag 1:
Op de eerste dag kom je aan in de noordelijke stad Matagalpa. Van hieruit vervolg je je weg naar La Pita, het dorpje waar je de eerste nacht zult verblijven. Hier wordt Fair Trade koffie verbouwd door een lokale cooperatie.  Overnachten doe je in eenvoudige kamers met eigen badkamer. ’s Ochtends serveert je Nicaraguaanse gastfamilie een traditioneel een ´campesino´, ofwel boerenontbijt.

Dag 2:
Op je eerste hike kom je langs grote koffieplantages op weg naar het dorp La Corona. Je gaat met je lokale gids langs bij een plaatselijke boerderij. Van daaruit wandel je naar een mooie waterval, dit is natuurlijk een uitstekende plek voor een frisse duik. Je overnacht bij een lokale familie in La Corona.

Peñas Blancas

item-thumbnail

Peñas Blancas

Dag 3:
De volgende ochtend wandel je zo’n 2 uur door open velden met traditionele gewassen als mais en bonen. Het laatste stuk op weg naar je eindbestemming, het indrukwekkende gebergte Peñas Blancas, wordt afgelegd per 4×4 auto.

Peñas Blancas is met 20.000 km2 het grootste beschermde regenwoud van Centraal Amerika. In het dorp met dezelfde naam, Peñas Blancas, zul je overnachten in een eco-hostel (je slaapt in basic stapelbedden en het kan fris zijn), dat gerund wordt door de lokale cooperatie Guardianas del Bosque. Peñas Blancas is een kleine gemeenschap van zo’n 20 families. De omgeving is prachtig.

Bosawas biosphere natuurreservaat

item-thumbnail

Bosawas biosphere natuurreservaat

Dag 4:
Vandaag trek je verder en hoger de jungle in van het Peñas Blancas gebergte, dat onderdeel is van het Bosawas biosphere natuurreservaat. De wandeling duurt zo’n 4 tot 5 uur en is vrij pittig. Het gebergte (begroeid met tropisch regenwoud en nevelwoud) is hier enorm ruig en mooi. Het gebied wordt bewoond door kleinschalige boeren. Je komt tijdens de wandeling langs een indrukwekkende waterval van 20 meter hoog. Hier kun je een heerlijk frisse duik in nemen. Na de wandeling reis je per auto terug naar Matagalpa. Je overnacht vannacht weer in Matagalpa alvorens de volgende dag verder te gaan naar Granada.

Dag 5:
Transfer naar Granada. (of een andere bestemming, indien gewenst)

Tip van Linda:

item-thumbnail

Tip van Linda:

Een goede verrekijker is echt van meerwaarde, je zult zoveel mooie vogels spotten!

Wat kun je zien tijdens deze 4-daagse trekking?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Proef de authentieke sfeer van koloniaal León
León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap en dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum. Daarnaast staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika in deze prachtige stad.
item-thumbnail
Prachtige stranden en perfecte golven in Las Peñitas
Pak de golven in Las Peñitas! Op slechts 20 minuten afstand van de stad León ligt het kustdorpje Las Peñitas, dat vanwege haar 2 kilometer lange strand geliefd is bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León.
item-thumbnail
Bezoek de lokale sigarenfabriek en groene heuvels in Estelí
Estelí ligt in een vallei op een hoogte van 800 meter en wordt omgeven door bergen. Dit stadje ligt in het noordoosten van Nicaragua, een prachtig natuurrijk gebied waar massatoerisme niet voorkomt. Hier vind je het echte Nicaraguaanse leven.
item-thumbnail
Op trekking door Miraflor natuurreservaat
Ga op trekking door het Miraflor natuurreservaat! Dit avontuur begint in Estelí waar je de eerste nacht verblijft in een hotel in het centrum van het stadje. De tweede dag trek je voor 2 dagen dit gebied in voor een bijzondere en lokale ervaring.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.