check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Koloniale stad León

León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap. Dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum. Ook is het niet voor niets dat de grootste kathedraal van Midden-Amerika in deze prachtige stad staat.

Authentiek Nicaragua

item-thumbnail

Authentiek Nicaragua

León was meerdere keren de hoofdstad van Nicaragua, maar na een felle burgeroorlog met Granada ging die eer in 1856 naar Managua.

León heeft iets minder te lijden gehad van aanvallen in het verleden, maar heeft nog niet het opgepoetste imago van Granada verworven. De stad ademt daardoor een authentieke, gezellige sfeer waar de locals altijd in zijn voor een praatje.

Vulkanen in de omgeving

item-thumbnail

Vulkanen in de omgeving

In de omgeving is veel te doen en te zien. Bezoek één van de verschillende nabijgelegen vulkanen, bijvoorbeeld de Cerro Negro vulkaan waar je vanaf kunt sandboarden of de Telica vulkaan waar je kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Ook kun je vanuit León naar de rumfabriek van het beroemde merk Flor de Caña, waar de beste rum ter wereld wordt gemaakt. Tijdens de tour kun je er alles over leren.

Heb je voldoende van de stad gezien, dan is het aan te raden een verblijf in León te combineren met onze bouwsteen aan het nabij gelegen strand van Las Peñitas.

item-thumbnail

Wiebe, Franciske, Marrit en Rigt

Warme aankomst in León. León is inderdaad de stad van de universiteiten. Heerlijk om dit vanaf een terrasje gade te slaan. Je kunt hier op het dak van de kathedraal, prachtig.  De volgende dag hebben we via Barbaros Tours de Cerro Negro bezocht. Een mooie rit in de auto, dan een prachtige hike met het board onder je arm omhoog en dan de korte heftige rit op de sandboard. Het omhoog lopen is met een redelijke conditie goed te doen.

We hebben dit alle 4 als een mooi avontuur beleefd. Een goed Engels sprekende jonge gids met een heel betrokken chauffeur. Hij vertelde dat in de middag de revolutie levensecht zou worden nagespeeld in het centrum op straat. Hier zijn we geweest. Bijzonder om mee te maken. `s Avonds veel vuurwerk, feest en herdenkingen. We zijn nog in een huis geweest waar 3 grafkisten stonden met afbeeldingen erboven van El Che Guevarra, Sandino en Forseca. Deze vrijheidsstrijders spelen een belangrijke rol in het leven van de Nicaraguanen.

item-thumbnail

Nicole

Een prachtige en heel warme stad. We hebben er in de vroege ochtend gewandeld met een gids. Erg leuk om de rijke geschiedenis van de stad te kunnen ervaren. Na afloop vonden we op het hoofdplein (vlakbij de kathedraal) een terras waar we met koud water werden beneveld, heerlijk!

Tip van Marlou:

item-thumbnail

Tip van Marlou:

De beklimming van de vulkaan Telica om te genieten van het prachtige uitzicht en de zonsondergang vond ik heel erg bijzonder. Zeer de moeite waard! De tocht begint pas in de namiddag, wat heel prettig is omdat het dan wat is afgekoeld.

Te zien in León en haar vulkanische omgeving:

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.
item-thumbnail
Prachtige stranden en perfecte golven in Las Peñitas
Pak de golven in Las Peñitas! Op slechts 20 minuten afstand van de stad León ligt het kustdorpje Las Peñitas, dat vanwege haar 2 kilometer lange strand geliefd is bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León.
item-thumbnail
Bezoek de lokale sigarenfabriek en groene heuvels in Estelí
Estelí ligt in een vallei op een hoogte van 800 meter en wordt omgeven door bergen. Dit stadje ligt in het noordoosten van Nicaragua, een prachtig natuurrijk gebied waar massatoerisme niet voorkomt. Hier vind je het echte Nicaraguaanse leven.
item-thumbnail
Jungle en koffieplantages in Matagalpa
Verken het noorden van Nicaragua, de jungle en de koffieplantages rondom de stad Matagalpa. Je verblijft bij lokale families onder eenvoudige omstandigheden. Je gastfamilies hebben echter ervaring met buitenlandse gasten en zorgen voor muskietennetten en waterfilters, dus over de hygiene hoef je je geen zorgen te maken.
item-thumbnail
Op trekking door Miraflor natuurreservaat
Ga op trekking door het Miraflor natuurreservaat! Dit avontuur begint in Estelí waar je de eerste nacht verblijft in een hotel in het centrum van het stadje. De tweede dag trek je voor 2 dagen dit gebied in voor een bijzondere en lokale ervaring.
item-thumbnail
Overnachten op het privé eilandje Isleta El Espino
Isleta El Espino is een magisch privé eilandje in het Meer van Nicaragua, gelegen op slechts op enkele minuten afstand van het koloniale stadje Granada. In 2007 hebben een Amerikaanse broer en zus dit unieke eilandje gekocht om een eco- en design hotelletje op te zetten. Dat is ze bijzonder goed gelukt. 
item-thumbnail
Spend the night on the private island of Isleta El Espino
Isleta El Espino is a magical private island in the great Lake of Nicaragua, near Granada. You arrive by boat to the secluded paradise of the American brother and sister who bought the island, because they wanted to set up an eco design hotel. They did an excellent job and you for sure will have a great time here!
item-thumbnail
Trek around the Miraflor Reserve
Make a trekking in the Miraflor Reserve! Your adventure starts in the centre of Esteli, a charming town. On day 2, you depart for a 2-day trekking in the nature reserve Miraflor. You are accompanied by a local, bilingual guide and stay the night at local family homes in the mountains. This trekking is a unique local experience and a great way to discover the Nicaraguan country side and way of life.
item-thumbnail
Jungle and coffee plantations in Matagalpa
Explore the north of Nicaragua and stay in the city of Matagalpa and hike the jungle and coffee plantations around the city! During this trip you stay at local family homes and your rooms are comfortable, but basic. Your host families however will make sure to provide everything you need. As a result, you do not need to worry about hygiene and the food they serve is great!
item-thumbnail
Taste great cigars and hike the green hills around Estelí
Estelí lies in a valley on some 800 m above sea level and is surrounded by mountains and lush jungle. Because of its geographical location and climate, the town is the agricultural centre of Nicaragua. Here there's no mass tourism and you'll experience the true Nicaraguan way of life. Enjoy nature and admire the beautiful murals in the town centre and oh, don't forget to taste some of the local fruits and vegetables or try a cigar even!
item-thumbnail
Beautiful beaches and perfect waves in Las Peñitas
Catch the waves in Las Peñitas! Some 20 minutes from the city of Leon you find the charming sea-side village of Las Peñitas. Because of its long, beautiful beach, the town is well loved by locals and foreigners alike and a great place to relax and enjoy the sun, sea and the beach of course!
item-thumbnail
Colourful culture in colonial Granada
Historically, Granada always has been one of Nicaragua's most important cities. Nowadays, this beautiful and colourful town is also the country's main tourist destination. However, you don't find tourist hordes here, you can still experience the true day-to-day routines of the Nicaraguans living in the city. There's a lot to see and do around town, so take your time and spend at least a few days here!

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.