Las Peñitas | Prachtig surfen in Nicaragua | Bouwstenen Nicaragua
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Surfen in Las Peñitas

Op slechts 20 minuten afstand van de stad León vind je het kustdorpje Las Peñitas: een ideale plek om te surfen in Nicaragua. Vanwege haar 2 kilometer lange strand is deze plek zeer geliefd bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León.

Las Peñitas is een levendig dorpje met allerlei leuke hotels, restaurantjes en barretjes. Je kunt er surfles nemen of een surfplank huren, of gewoon een frisse duik nemen in de golven. Heb je zin in een wat langere wandeling, dan kun je het strand helemaal aflopen tot aan het aangrenzende strand van Poneloya.

Isla Juan Venado

item-thumbnail

Isla Juan Venado

Een echte aanrader is een bezoek aan het Isla Juan Venado reservaat. Per boot vaar je door de mangroves waar je verschillende soorten vogels kunt spotten. Je kunt een stop maken bij een schildpaddenproject. Afhankelijk van het seizoen en het tijdstip kun je schildpadden zien nestelen, of kleintjes geboren zien worden. Een heel bijzondere ervaring!

item-thumbnail

Nicole

Echt heerlijk om hier de zee in te kunnen duiken nadat we in León waren geweest. Het dorpje is in ontwikkeling, er zijn verschillende nieuwe leuke tentjes waar je een lekker drankje kunt bestellen. Heerlijk om even lekker te relaxen. Vlak voor zonsondergang hebben we een tocht gemaakt door de mangrove, we hebben heel veel mooie vogels gezien. We wisten niet dat we ook zouden stoppen bij een schildpaddenproject. Wat een geluk! We zagen kleine schildpadjes die net uit hun ei kwamen richting zee gaan, zo leuk!!

Te zien in Las Peñitas:

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Proef de authentieke sfeer van koloniaal León
León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap en dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum. Daarnaast staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika in deze prachtige stad.
item-thumbnail
Bezoek de lokale sigarenfabriek en groene heuvels in Estelí
Estelí ligt in een vallei op een hoogte van 800 meter en wordt omgeven door bergen. Dit stadje ligt in het noordoosten van Nicaragua, een prachtig natuurrijk gebied waar massatoerisme niet voorkomt. Hier vind je het echte Nicaraguaanse leven.
item-thumbnail
Jungle en koffieplantages in Matagalpa
Verken het noorden van Nicaragua, de jungle en de koffieplantages rondom de stad Matagalpa. Je verblijft bij lokale families onder eenvoudige omstandigheden. Je gastfamilies hebben echter ervaring met buitenlandse gasten en zorgen voor muskietennetten en waterfilters, dus over de hygiene hoef je je geen zorgen te maken.
item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.