La Laguna de Apoyo | Zwemmen in een kratermeer in Nicaragua | Bouwsteen
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Kratermeer La Laguna de Apoyo

La Laguna de Apoyo is het diepste kratermeer in Nicaragua, gelegen in de slapende Apoyo vulkaan, zo’n 10km vanaf Granada en Masaya. Het volgelopen kratermeer is wel 200 meter diep en daarmee het dieptste punt van Nicaragua. In het schone water leven bijzondere vissen, die je nergens anders tegen zult komen! Dit prachtige stukje natuur op nog geen 20 minuten van Granada is zeker een aanrader voor alle natuurliefhebbers. Neem een verfrissende duik in het meer of ga lekker dobberen op een opblaasband!

Mystieke plek

item-thumbnail

Mystieke plek

Het meer is een zeer rustgevende en mystieke plek omringd door weelderige jungle. Je kunt er vogels, brulapen en eekhoorns spotten. Het water is heerlijk verfrissend. Je kunt er in zwemmen, kajakken of dobberen op een opblaasband. Aan niets merk je dat je maar 20 minuten van de levendige stad Granada vandaan bent.

Wat je kunt zien in La Laguna de Apoyo:

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.
item-thumbnail
Overnachten op het privé eilandje Isleta El Espino
Isleta El Espino is een magisch privé eilandje in het Meer van Nicaragua, gelegen op slechts op enkele minuten afstand van het koloniale stadje Granada. In 2007 hebben een Amerikaanse broer en zus dit unieke eilandje gekocht om een eco- en design hotelletje op te zetten. Dat is ze bijzonder goed gelukt. 
item-thumbnail
Ontdek het unieke vulkaaneiland Isla de Ometepe
Het eiland Isla de Ometepe lige middenin het Meer van Nicaragua. Dit unieke eiland wordt gevormd door twee grote vulkanen: La Concepción en Madera. Het woord Ometepe betekent letterlijk twee (ome) bergen (tepe). Je gaat met de ferry naar het eiland toe, waar je in een eenvoudig hotel verblijft. Ontdek vanuit hier deze bijzondere bestemming!
item-thumbnail
Wuivende palmen en witte zandstranden op de Corn Islands
De paradijselijke Corn Islands voor de kust van Nicaragua komen zo uit de boekjes. Wuivende palmen, witte zandstranden en exotische fruitbomen... Op de twee eilanden Big Corn en Little Corn, vind je het allemaal! Geniet van de rust en Caribische sfeer op het eiland!

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.