Isla de Ometepe Nicaragua | Vulkaaneiland in het meer van Nicaragua | Rondreis
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 2 nachten
attribute Bungalow
attribute Ontbijt

Isla de Ometepe

Isla de Ometepe is een unieke bestemming het immense Meer van Nicaragua. Het eiland wordt gevormd door twee grote vulkanen; La Concepción en Madera. Het eiland kent een roerige geschiedenis. De eerste bewoners waren Nahua Indianen uit Mexico, gevolgd door de Niquirano Indianen die een belangrijke nederzetting bouwden. De indrukwekkende overblijfselen daarvan zijn nog steeds te bewonderen. Ook is er veel mooie natuur te zien om het eiland en is het zeker de moeite waard om er op uit te trekken en het eiland te verkennen!

item-thumbnail

Nadat de Spanjaarden neerstreken in Centraal Amerika in de 16e eeuw, werden de eilanden in het Meer van Nicaragua geteisterd door piraten, die het meer binnenvoeren via de rivier de San Juan. Tegenwoordig zijn de twee belangrijkste dorpjes op het eiland Altagracia en Moyogalpa. Veel tradities worden hier nog in ere gehouden en nergens anders in Nicaragua worden er zoveel religieuze en culturele festivals gevierd dan hier.

Verken het eiland

item-thumbnail

Verken het eiland

Jullie worden opgehaald en naar de ferry van Isla de Ometepe gebracht. Aan de andere kant van de ferry worden jullie weer opgehaald om naar het hotel te gaan. Je verblijft in een eenvoudig, maar comfortabel hotel. Ontspan in een hangmat op je balkon of huur fietsen om de omgeving te verkennen.

Maak met een gids een tour over het eiland, zie de levenstijl van de bewoners, bezoek het museum, de petroglyphen en het strand van Santo Domingo. Breng ook een bezoek aan de boerderij Magdalena, een mooie oude boerderij waar organische koffie wordt verbouwd.

item-thumbnail

Yvonne W.

De tocht op Ometepe naar de vulkaan de Maderas was erg zwaar! Een flinke uitdaging die wij niet hadden willen missen. De gids Erik was erg vriendelijk en gaf veel uitleg onderweg.

item-thumbnail

Wiebe, Franciske, Marrit en Rigt

Wij hadden op Ometepe één volle dag. Die hebben we goed besteed. We hadden nog geen plan… en kwamen al gauw in gesprek met een chauffeur van het hotel. Hij spreekt moeizaam Engels en wij maar een paar woorden Spaans, maar wat heeft hij ons een mooie dag bezorgd. Hij woonde zelf in Algeciras en liet ons verschillende plekken zien. We zijn die dag rondom de vulkaan Concepcion gereden. Punto Jesus et Maria bezocht, door hoog water viel het effect om door de zee te lopen een beetje weg maar het was oké. Ojos de Aqua viel ons een beetje tegen, een mooie bron maar niet wat je in de boekjes leest hoe prachtig.  De chauffeur was erg trots op  het oude Nederlandse veer “De Brakzand “die in Nederland dienst deed als veer naar Schiermonnikoog. Samen met hem hebben we de boot bezocht en rond mogen kijken. In Moyagalpa zou die avond een rodeo zijn. In de namiddag heeft de chauffeur ons hiernaartoe gebracht.

Een super avond beleefd, veel dronken dorpelingen in de rodeo-ring, een gammele tribune maar wat een actie! Na aansluitend daar te hebben gegeten was er rond 21.30 geen taxi meer….. Uiteindelijk zijn we achterop een pick-up thuisgekomen, wat een belevenis.

item-thumbnail

Lars W.

Op Ometepe zijn wij natuurlijk naar de bronnen van Ojo de Agua geweest. We hebben de tocht er naartoe op de fiets afgelegd en waren dus wel toe aan een frisse duik. Zeer verfrissend! Het bezoek aan Ometepe was zeker een aanrader, het is nog niet overlopen met toeristen.

Tip van Ed:

item-thumbnail

Tip van Ed:

Als Nederlander wil je soms niets liever dan gewoon op de fiets springen om je omgeving te verkennen. Op Ometepe kan dit uitstekend. Vanuit je hotel kun je gemakkelijk een fiets huren en op pad gaan. Op 3,5km van het hotel liggen de bronnen van Ojo de Agua, waar je een welkome frisse duik kunt nemen.

Wat je zoal kunt zien op Ometepe:

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
“Alleen-op-de-wereld” in de jungle van Los Andes
Vanuit Los Andes kun je Santa Rosa National Park bezoeken, een park met een unieke vegetatie, een paar kilometer van de Nicaraguaanse grens in het Noord-Oosten van Guanacaste. De lodge waar je zult verblijven ligt verscholen in de natuur en hier kun je genieten van al het moois dat de jungle te bieden heeft!
item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.
item-thumbnail
Overnachten op het privé eilandje Isleta El Espino
Isleta El Espino is een magisch privé eilandje in het Meer van Nicaragua, gelegen op slechts op enkele minuten afstand van het koloniale stadje Granada. In 2007 hebben een Amerikaanse broer en zus dit unieke eilandje gekocht om een eco- en design hotelletje op te zetten. Dat is ze bijzonder goed gelukt. 
item-thumbnail
Zwemmen in het kratermeer La Laguna de Apoyo
La Laguna de Apoyo is een uniek kratermeer in Nicaragua, zo’n 10km vanaf Granada en Masaya. De Apoyo vulkaan is een slapende vulkaan en de laguna is een volgelopen kratermeer met het schoonste water van Nicaragua. Met 200 meter diepte is La Laguna Apoyo het diepste punt in Nicaragua en er leven vissen die je nergens anders tegenkomt.
item-thumbnail
Borrelende modderpoelen bij de vulkaan van Rincon de la Vieja
De Rincon de la Vieja vulkaan heeft maar liefst 9 kraters en is nog steeds actief. Het gebied staat bekend om de thermale modderpaden, watervallen en heldere meertjes om te zwemmen. Rincon de la Vieja National Park biedt activiteiten voor iedereen.
item-thumbnail
Surfen en relaxen aan de stranden van San Juan del Sur
Je verblijft in Playa el Coco, een van de mooiste natuurlijke stranden van Nicaragua. Playa el Coco ligt op ongeveer een half uurtje rijden van San Juan del Sur, een populaire en gezellig kustplaatsje in het uiterste zuiden van Nicaragua. Geniet van de stranden en prachtige zonsondergang of geniet van een lekker diner en een cocktail bij een van de restaurantjes.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.