Bouwstenen Nicaragua | Kleurrijk Granada | Edventure Costa Rica
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 3 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Cultuur proeven in Granada

Wil je cultuur opsnuiven in Nicaragua? Dan moet je echt een paar dagen naar Granada! Historisch gezien is het een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt hier niet voor; Granada is nog een prachtige en authentieke stad waar je je gemakkelijk een paar dagen gaat vermaken.

Oudste stad op het Amerikaanse continent

item-thumbnail

Oudste stad op het Amerikaanse continent

Granada werd gesticht door Fransisco Hernandez de Cordoba in 1524. Daarmee is het de oudste stad op het Amerikaanse continent. De stad werd vernoemd naar de Spaanse stad Granada. Maar de stad wordt ook wel als ‘Gran Sultana del Gran Lago’ gezien, ofwel de Grote Sultan van het Grote Meer. Dit vanwege de strategische ligging aan het grote meer van Cocibolca.

De stad heeft een roemrucht oorlogsverleden en werd aangevallen door Engelse, Franse en ook Nederlandse piraten. Een aantal historische forten zijn daar nu nog stille getuigen van. Een wandeling of een city-tour op de fiets neemt je mee terug in de tijd. En op het historische stadsplein kun je heerlijk genieten van de levendigheid die daar altijd heerst.

365 eilandjes in het meer van Nicaragua

item-thumbnail

365 eilandjes in het meer van Nicaragua

Granada ligt aan het meer van Nicaragua. Vanwege een uitbarsting van de Mombacho vulkaan in het verleden, liggen in het meer zo´n 365 kleine eilandjes. Sommige eilanden in het meer zijn bewoond, anderen zijn helemaal begroeid en vormen een ideale broedplaats voor vogels.

Je kunt de Mombacho vulkaan nog zien vanuit Granada en vanaf het meer. Ooit had de vulkaan een perfecte conische vorm, nu zie je alleen nog de voet met een afgeblazen top. Hier kun je tijdens een excursie prachtig wandelen door dicht nevelwoud.

Masaya vulkaan

item-thumbnail

Masaya vulkaan

Nabij Granada ligt het levendige en minder toeristische stadje Masaya. Bezoek hier de kleurrijke lokale markt waar je leuke handgemaakte spullen en souvenirs kunt kopen. Een trip naar de gelijknamige Masaya vulkaan mag ook niet ontbreken, vanwege de gapende en rokende krater waar je in kunt kijken. Het is een erg indrukwekkende vulkaantrip!

Een bezoek aan het dorpje Catarina, oftewel het witte stadje is zeker ook een aanrader. Hier heb je een ongekend mooi uitzicht over het meer van Apoyo (een kratermeer) en Granada in de verte. Kortom, Granada is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad zelf en haar nabije omgeving.

item-thumbnail

Tom en Bonny

We vonden het hotel Con Corazon in Granada en de plaats super! De vulkaantrip naar Masaya is ook echt een aanrader, we hebben daar ook lava gezien en bij zonsondergang was dit heel indrukwekkend.

item-thumbnail

Yvonne

Het was een goede beslissing om in Granada te beginnen en even te wennen aan het klimaat en de mensen. Wij zijn nog een dag met Jimmy the Man op pad geweest. Hij heeft ons veel laten zien van de omgeving Granada. Een erg gezellige dag. Wat een lieve man is Jimmy.

item-thumbnail

Gerard S.

De reis is mij bijzonder goed bevallen. De vluchten en vervoer naar Granada liepen voortreffelijk. Hartelijke ontvangst en uitstekende gidsen in Apoyo en Masaya. Stomende vulkaantrechter en veel lavasteen.

Tip van Ed:

item-thumbnail

Tip van Ed:

Kijk in steden als León en Granada vooral naar wat achter de deuren zit. Veel huizen hebben een Hacienda-achtige opzet met prachtige binnenplaatsen.

Foto´s van Granada en omgeving:

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
“Alleen-op-de-wereld” in de jungle van Los Andes
Vanuit Los Andes kun je Santa Rosa National Park bezoeken, een park met een unieke vegetatie, een paar kilometer van de Nicaraguaanse grens in het Noord-Oosten van Guanacaste. De lodge waar je zult verblijven ligt verscholen in de natuur en hier kun je genieten van al het moois dat de jungle te bieden heeft!
item-thumbnail
Surfen en relaxen aan de stranden van San Juan del Sur
Je verblijft in Playa el Coco, een van de mooiste natuurlijke stranden van Nicaragua. Playa el Coco ligt op ongeveer een half uurtje rijden van San Juan del Sur, een populaire en gezellig kustplaatsje in het uiterste zuiden van Nicaragua. Geniet van de stranden en prachtige zonsondergang of geniet van een lekker diner en een cocktail bij een van de restaurantjes.
item-thumbnail
Ontdek het unieke vulkaaneiland Isla de Ometepe
Het eiland Isla de Ometepe lige middenin het Meer van Nicaragua. Dit unieke eiland wordt gevormd door twee grote vulkanen: La Concepción en Madera. Het woord Ometepe betekent letterlijk twee (ome) bergen (tepe). Je gaat met de ferry naar het eiland toe, waar je in een eenvoudig hotel verblijft. Ontdek vanuit hier deze bijzondere bestemming!
item-thumbnail
Zwemmen in het kratermeer La Laguna de Apoyo
La Laguna de Apoyo is een uniek kratermeer in Nicaragua, zo’n 10km vanaf Granada en Masaya. De Apoyo vulkaan is een slapende vulkaan en de laguna is een volgelopen kratermeer met het schoonste water van Nicaragua. Met 200 meter diepte is La Laguna Apoyo het diepste punt in Nicaragua en er leven vissen die je nergens anders tegenkomt.
item-thumbnail
Proef de authentieke sfeer van koloniaal León
León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap en dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum. Daarnaast staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika in deze prachtige stad.
item-thumbnail
Borrelende modderpoelen bij de vulkaan van Rincon de la Vieja
De Rincon de la Vieja vulkaan heeft maar liefst 9 kraters en is nog steeds actief. Het gebied staat bekend om de thermale modderpaden, watervallen en heldere meertjes om te zwemmen. Rincon de la Vieja National Park biedt activiteiten voor iedereen.
item-thumbnail
Prachtige stranden en perfecte golven in Las Peñitas
Pak de golven in Las Peñitas! Op slechts 20 minuten afstand van de stad León ligt het kustdorpje Las Peñitas, dat vanwege haar 2 kilometer lange strand geliefd is bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León.
item-thumbnail
Overnachten op het privé eilandje Isleta El Espino
Isleta El Espino is een magisch privé eilandje in het Meer van Nicaragua, gelegen op slechts op enkele minuten afstand van het koloniale stadje Granada. In 2007 hebben een Amerikaanse broer en zus dit unieke eilandje gekocht om een eco- en design hotelletje op te zetten. Dat is ze bijzonder goed gelukt. 
item-thumbnail
De ongerepte natuur van Rio San Juan
De rivier de Rio San Juan verbindt het immense Meer van Nicaragua met de Caribische Zee. De nog ongerepte natuur en de historische bezienswaardigheden maken de regio tot een aantrekkelijke bestemming, maar wel eentje die tot nu toe vrijwel onontdekt is gebleven. Grote gebieden langs de rivier zijn beschermd natuurgebied en een paradijs voor watervogels en vissen.
item-thumbnail
Wuivende palmen en witte zandstranden op de Corn Islands
De paradijselijke Corn Islands voor de kust van Nicaragua komen zo uit de boekjes. Wuivende palmen, witte zandstranden en exotische fruitbomen... Op de twee eilanden Big Corn en Little Corn, vind je het allemaal! Geniet van de rust en Caribische sfeer op het eiland!

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.