Vogels spotten in Panama | Soberania National Park | Bouwsteen Panama
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Panama
duration 2 nachten
attribute Lodge
attribute Ontbijt

Soberania National Park

Soberania National Park is dé plek voor vogels spotten in Panama! Op slechts 40 minuten van Panama Stad ligt Soberania National Park. In dit regenwoud leven honderden dier- en plantensoorten, maar het staat vooral bekend om de 525 verschillende soorten vogels die er leven. Deze hoge diversiteit komt omdat er in dit gebied zowel primair als secundair bos, moerassen en beken zijn.

Pipeline Road

item-thumbnail

Pipeline Road

Het park omvat een wijdvertakt stelsel van wandelpaden door deze prachtige natuur. Pipeline Road is er één van. Dit pad begint aan het einde van de stad Gamboa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier een pijpleiding gebouwd om brandstof over te hevelen van de ene kust naar de andere. Tegenwoordig staat het bekend als een van Panama’s beste vogelspot plekken. In de buurt van de ingang van de Pipeline Road vind je het Panama Rainforest Discovery Centre met een 30-meter hoge observatie toren in het midden van het bos. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over het bladerdak van de jungle.

Río Chagres rivier

De krachtige Río Chagres loopt door het bos in de buurt van Gamboa. Langs de oevers wonen verschillende inheemse Emberá-Wounaan gemeen-schappen die je met een gids kunt bezoeken. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan een botanische tuin en dierentuin, waar je meer dan 15.000 plantensoorten en een aantal zeldzame diersoorten, waaronder tapirs en jaguars kunt zien.

Venta de Cruces

item-thumbnail

Venta de Cruces

Je kunt ook het beruchte Camino de Cruces pad bewandelen. Deze route loopt van Panama stad (Casco Viejo) naar de haven van Venta de Cruces, die in de 16e eeuw door de Spanjaarden werd gebruikt om textiel, specerijen, goud en zilver te transporteren. Vandaag de dag wordt het pad veel gebruikt door natuurliefhebbers. Net als de Old Gamboa road, is dit pad gelegen aan de zuidkant van het Soberania park.

Fotogalerij

item-thumbnail

Anne

Na een bezoek aan het kanaal zijn wij naar Soberania geweest. Het had echt een meerwaarde dat we een lokale gids bij ons hadden, die ziet zoveel meer.  Het is wel bijzonder dat je zo dicht bij de stad midden in schitterende natuur kunt zijn.

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Ontdek de hoogtepunten van Panama Stad
Panama City is het ideale begin of einde van je rondreis door Panama. Wie Panama Stad zegt, denkt Panama Kanaal, maar er is meer te beleven in deze bijzondere hoofdstad die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en nu als financieel centrum van de regio en belangrijke doorvoerhaven ook wel het Hong Kong van Midden Amerika wordt genoemd. Ga op pad en ontdek!
item-thumbnail
Heerlijk hiken en prachtige vogels in El Valle de Anton
Dit pittoreske dorpje heeft een unieke ligging in de op één na grootste krater ter wereld. Het dorpje is een populaire plek om te ontsnappen aan de drukte van Panama City. Zo’n twee uur rijden vanaf de stad ben je hier omringd door natuur. El Valle de Anton is een favoriete plek van wandelaars en natuur- en vogelliefhebbers.
item-thumbnail
De Kuna indianen op de tropische San Blas eilanden
De San Blas eilanden zijn uniek en misschien wel het mooiste plekje van Panama. Hier vind je prachtige bounty-eilandjes die bewoond worden door de Kuna Indianen, een indianenstam die nog geheel volgens zijn oude tradities leeft. Op San Blas heb je de unieke gelegenheid om meer van de indrukwekkende, oude Kuna cultuur te leren kennen.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.