Estelí Nicaragua | Sigaren, watervallen en cultuur Nicaragua
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Estelí

Reis naar het noordoosten van Nicaragua. Bezoek een sigaren fabriek en ga wandelen in Estelí. Dit dorp ligt in een vallei op een hoogte van 800 meter en wordt omgeven door bergen, in een prachtig natuurrijk gebied waar massatoerisme niet voorkomt. Hier vind je het echte Nicaraguaanse leven.

Estelí is het centrum van de landbouw in Nicaragua. Er wordt in het gebied veel (biologische) groente en fruit geteeld. Bezoek een tabaksplantage of een van de sigarenfabrieken waar sigaren van hoge kwaliteit worden geproduceerd.

Heuvelachtig gebied

item-thumbnail

Heuvelachtig gebied

Vanuit Estelí kun je veel ondernemen. Loop in anderhalf uur door een prachtig groen en heuvelachtig gebied  naar de waterval Salto Estanzuela, waar het water van 25m hoogte in een meertje valt waarin je lekker kunt zwemmen. Of doe aan canyoning tour naar de Somoto Canyon. Onder begeleiding van een gids baan je je al wandelend, zwemmend en springend een weg door de canyon.

Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan een sigarenfabriek, een stadstour in Esteli doen of een dagtour naar één van de nabijgelegen natuurreservaten Miraflor of Quiabus las Brisas maken.

item-thumbnail

Nicole en Anne

Estelí is een leuk en levendig stadje waar je kunt zien hoe de `echte` Nicaraguanen leven. We hebben weinig toeristen gezien. De drie nachten die we hier hebben doorgebracht hebben we heel veel ondernomen. We zijn vooral veel de natuur in geweest. Leuk weetje: ze zeggen dat in deze zone veel Nicaraguanen met blond haar en blauwe ogen wonen. Dat klopt echt. Onze gids leek wel een Hollander.

Tip van Edventure:

item-thumbnail

Tip van Edventure:

Heb je wat meer tijd en ben je avontuurlijk ingesteld, dan is het een absolute aanrader om deze bouwsteen te combineren met een bezoek aan en verblijf in het Miraflor reservaat. In deze bouwsteen ga je onder begeleiding van een gids een paar dagen op pad. Al wandelend trek je het natuurreservaat Miraflor in en overnacht je bij lokale families die biologische boerderijen en koffieplantages runnen. Een hele bijzondere ervaring in een prachtig gebied met bijzondere mensen die hun verhaal graag met je delen. Meer informatie over deze trekking kun je hier vinden.

Wat je in en rondom Estelí kunt zien:

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Proef de authentieke sfeer van koloniaal León
León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap en dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum. Daarnaast staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika in deze prachtige stad.
item-thumbnail
Prachtige stranden en perfecte golven in Las Peñitas
Pak de golven in Las Peñitas! Op slechts 20 minuten afstand van de stad León ligt het kustdorpje Las Peñitas, dat vanwege haar 2 kilometer lange strand geliefd is bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León.
item-thumbnail
Jungle en koffieplantages in Matagalpa
Verken het noorden van Nicaragua, de jungle en de koffieplantages rondom de stad Matagalpa. Je verblijft bij lokale families onder eenvoudige omstandigheden. Je gastfamilies hebben echter ervaring met buitenlandse gasten en zorgen voor muskietennetten en waterfilters, dus over de hygiene hoef je je geen zorgen te maken.
item-thumbnail
Op trekking door Miraflor natuurreservaat
Ga op trekking door het Miraflor natuurreservaat! Dit avontuur begint in Estelí waar je de eerste nacht verblijft in een hotel in het centrum van het stadje. De tweede dag trek je voor 2 dagen dit gebied in voor een bijzondere en lokale ervaring.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.