Coto Brus - authentiek en natuur Costa Rica - Edventure
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Costa Rica
duration 2 nachten
attribute Ontbijt
attribute Standaard tweepersoonskamer
attribute Tour

Verken de authentieke regio Coto Brus

In het zuiden van Costa Rica is de regio van Coto Brus maar weinig bezocht door toeristen. Toch is het zeker de moeite waard om de mooie route naar deze authentieke regio toe te volgen.

Inheemse soorten

item-thumbnail

Inheemse soorten

Aan de voet van het Talamanca gebergte is de regio van Coto Brus een prachtige bestemming voor de vogelliefhebber. Door de ligging op 1200 meter hoogte en grenzend aan Panama komen er namelijk veel verschillende soorten voor. Ook soorten die endemisch zijn voor deze regio. Naast vogels komen er ook vele vlindersoorten, zoogdieren en reptielen en amfibieën. Een mooie natuurbestemming dus!

Biological Station

item-thumbnail

Biological Station

Wat ooit startte als een botanische tuin groeide uit tot een biologisch station waar vandaag de dag studenten nog steeds terecht kunnen voor hun onderzoek. Als bezoeker leer je tijdens de interessante wandeling met gids meer over de geschiedenis van de locatie en de regio. Coto Brus werd namelijk met name door de inheemse bevolking bewoond, rond 1940 kwamen de eerste kolonisten naar de regio. Vanaf 1950 kwam een groep Italiaanse kolonisten naar het gebied en sindsdien is de bevolking hier gegroeid. Maar je leert natuurlijk ook over de planten en dieren die je op het terrein tegenkomt.

Als bezoeker verblijf je op een eigen nette kamer op het terrein van het station. De maaltijden worden ‘family style’ geserveerd, samen met andere gasten, studenten en wetenschappers die ook bij het biologische station verblijven. Naast de wandeling die bij het verblijf is inbegrepen zijn er ook aanvullende tours te boeken.

Tip van Anouk:

item-thumbnail

Tip van Anouk:

Overweeg om de aanvullende nachttour te boeken. In het donker ervaar je de botanische tuin en het bos heel anders!

Sfeerimpressie

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Walvissen en dolfijnen spotten in Ojochal
Je rijdt richting Ojochal en het National Marine Park Marino Ballena en het grootste natuurreservaat van Costa Rica; Corcovado. Dit is de plek om walvissen te spotten in Costa Rica in het seizoen. Ook heb je kans om dolfijnen, schildpadden, puma’s, tapirs en rode ara’s tegen te komen in deze bijzondere parken tegen! Geniet ook van zon, strand en zee op de rustige stranden van Playa Tortuga en Las Ventanas.
item-thumbnail
Met de boot naar Drake Bay in Corcovado National Park
Vanuit het dorpje Sierpe vertrek je per boot naar Drake Bay. De boottocht is al een avontuur op zich! Je vaart door de mangrove van Sierpe vervolgens ga je de open zee op richting Drake Bay. Met je beetje geluk zie je tijdens de tocht op zee nog dolfijnen en in het seizoen zelfs walvissen! Vanuit Drake Bay kun je een bezoek brengen aan Corcovado National Park.
item-thumbnail
De beste golven pakken in Dominical
Surfen in Costa Rica is leuk! En Dominical is een waar surfersparadise. Je kan er leren surfen of gewoon genieten van de prachtige stranden. Je lodge ligt twee minuten van Dominical aan het strand en beschikt over een mooi zwembad. Dit is een fantastische plek voor jungletochten met enthousiaste lokale (Engelssprekende) gidsen, canopy-tours en andere activiteiten. Een plek voor iedereen! 
item-thumbnail
Spot de unieke quetzal in San Gerardo de Dota
Altijd al de unieke quetzal vogel in Costa Rica met eigen ogen willen zien? Dat kan vanuit San Gerardo de Dota. Dit charmante dorpje ligt in één van de mooiste gebieden van Costa Rica, op slechts 85 km van San José. Vanuit de hoofdstad doorkruis je Cerro de la Muerte, de bergketen die de Caribische en Pacifische kust van elkaar scheidt. Een prachtige route!

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.