Corn Islands Nicaragua | Echt tropisch strand Nicaragua | Bounty island
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Nicaragua
duration 3 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

De tropische Corn Islands

Zo’n 80 kilometer voor de kust, noordoostelijk van het Nicaraguaanse stadje Bluefields, liggen de Corn Islands, ook wel het vergeten tropische paradijs in de Caribiën genoemd. Dit zijn de echte tropische stranden van Nicaragua. Wuivende palmen, witte zandstranden, exotische fruitbomen, op de twee eilanden Big Corn en Little Corn, vind je het allemaal!

Ga op pad en verken de overweldigende natuur van het eiland, maar geniet tegelijkertijd ook van de serene rust. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen, dus er zijn geen grootschalig georganiseerde tours, maar je kunt wel vissen, duiken of snorkelen in kleine groepen. Of lekker op het strand liggen met een koud drankje in je hand natuurlijk!

  • Exotisch eiland
  • Ultiem relaxen
  • Witte stranden
  • Excl. binnenlandse vlucht

Ontspannen levensstijl

item-thumbnail

Ontspannen levensstijl

Voorheen waren de eilanden een toevluchtsoord voor piraten en Britse boekaniers, vandaar dat er nog een onbekend aantal scheepswrakken in de turquoise baaien ligt. De eilandbewoners stammen af van de boekaniers of bevrijde slaven en leven vooral van de vis- en kreeftenvangst en tegenwoordig ook het toerisme. Recentelijk zijn er ook veel Miskito Indianen van de nabijgelegen ‘Miskito Kust’ en Nicaraguanen naar de eilanden verhuisd, waardoor de bevolking een aardige mix van talen spreekt. De bewoners hechten veel waarde aan hun ontspannen levensstijl, een verademing vaak voor de gehaaste toerist.

Shipwreck Beach

item-thumbnail

Shipwreck Beach

Jullie verblijven in een prachtig hotel op Big Corn Island en toevallig zijn de eigenaren Nederlands. Je slaapt in comfortabele huisjes op maximaal 100 meter van het strand. Op ‘Shipwreck Beach’ vind je restaurant en bar The Buccaneer waar je heerlijk kunt eten of van een drankje kunt genieten.

item-thumbnail

Wiebe & Franciske

Prima vlucht en aankomst in Paraiso Beach. Hier lekker een aantal dagen rondgeslenterd, strand bezocht en inderdaad met de golfkar getourd. Rigt heeft hier paardgereden, keurig geregeld door mensen van het Dive-centre. Op het eiland is de taxi je vervoer. Het kost erg weinig, 20 cordoba pp om van A naar B te komen. In de avond hebben we steeds lekker ergens in een restaurant gegeten.

item-thumbnail

Yvonne

Op Big Corn kregen we een prima ontvangst en lekker eten en drinken. Vriendelijk personeel. Nog een dag naar Little Corn geweest om te snorkelen. Wij hebben zelfs haaien en een stekelrog gezien!! De bedrijfsleidster heeft alles gedaan om het ons naar de zin te maken. Marjolein was tijdens ons verblijf daar jarig en kreeg ontbijt op bed. Lupe heeft zelfs een verjaardagstaart geregeld, een taxi chauffeur heeft ons muziek geleend zodat wij daar de salsa konden dansen.

Wat kun je zoal zien op de Corn Islands?

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.
item-thumbnail
Zwemmen in het kratermeer La Laguna de Apoyo
La Laguna de Apoyo is een uniek kratermeer in Nicaragua, zo’n 10km vanaf Granada en Masaya. De Apoyo vulkaan is een slapende vulkaan en de laguna is een volgelopen kratermeer met het schoonste water van Nicaragua. Met 200 meter diepte is La Laguna Apoyo het diepste punt in Nicaragua en er leven vissen die je nergens anders tegenkomt.

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.