Bri Bri Indianen | Logeer bij de Bribri indianen Costa Rica
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
Toon optionele toevoegingen
country Costa Rica
duration 1 nacht
attribute Alle maaltijden
attribute Traditionele hut

Bribri indianen

Maak je op voor een bijzonder avontuur en kom logeren bij de Bri bri Indianen! Je trekt naar beschermd gebied en het territorium van inheemse stammen. Hier ben je te gast bij de Yorkin gemeenschap, een authentieke stam Bribri indianen. 

Deze gemeenschap van Bribri indianen leeft precies op de grens tussen Panama en Costa Rica, en draagt dezelfde naam als de rivier Yorkin. Deze rivier is erg belangrijk omdat hij niet alleen fungeert als natuurlijke grens tussen Costa Rica en Panama, maar hij zorgt ook dagelijks voor het vervoer van vele personen, goederen en voedsel naar de gemeenschap.

Deze bouwsteen is toe te voegen aan jouw Edventure reis op maat.

  • Authentieke ervaring
  • Verblijf bij een inheemse stam
  • Vervoer per kano
  • 4 maaltijden
  • Kanotocht met gids

Yorkin

item-thumbnail

Yorkin

Je reist onder begeleiding van een gids per kano naar de Yorkin gemeenschap. Onderweg zal de gids je meer vertellen over de rivier en het natuurgebied. Na zo´n drie kwartier kom je aan en word je begeleid naar het dorp en de nabijgelegen cacaoplantages. Hier word je verwelkomt met een lokaal hapje en is er tijd om je te settelen in je kamer. Hierna geniet je van een typische lunch.

In de middag staat een wandeling door het dorp op de planning. Er wonen ongeveer 50 families en het dorp heeft een kleuterschool, een basisschool, een middelbare school, een gezondheidscentrum, een voetbalveld, drie kleine kruidenierszaken, een gemeenschappelijke bijeenkomstplek, een katholieke kerk, een adventisten kerk en één openbare telefoon.

Cultuur en tradities

item-thumbnail

Cultuur en tradities

Naast het dorpje bezoek je ook een waterval en krijg je een demonstratie van lokale kunst, landbouw, bouwtechniek en koken en het maken van chocolade. Je leert over de cultuur en tradities van de gemeenschap.

In de avond staat een lokaal diner klaar en daarna zul je overnachten in traditioneel gebouwde hutten met rieten daken en muren en vloeren van chonta (palmhart) en pejibaye (soort palmboom). De volgende dag na de lunch gaan jullie dezelfde weg terug.

item-thumbnail

Familie Schalken

Bijzonder om in deze community te mogen verblijven. De kinderen hebben enorm genoten en veel geleerd van het leven zonder stroom, koud water, de manier van eten koken. Jagen, stenen gooien over de rivier.

item-thumbnail

Remco en Louise

Op weg naar de Bribri! Toen we aankwamen werden we opgevangen door Orlando, de enige van de gemeenschap die een beetje Engels spreekt. We moesten ongeveer een uurtje met de boot om naar hun dorpje te komen, zo afgelegen was het. De rivier waar we overheen vaarden, lag op de grens van Panama en Costa Rica. Eenmaal aangekomen kregen we een kleine rondleiding in het dorpje, voornamelijk het gedeelte van de familie die ons opving en het eetgedeelte. Het is allemaal best primitief. Er is hier geen elektriciteit en ze leven er echt nog op de traditionele manier. Ze zijn grotendeels zelfvoorzienend qua eten en materialen etc. Contact met de buitenwereld is daarom minimaal. Het was een leuke ervaring, maar wij hadden er liever een dagtour van gemaakt. Waarom? Lees meer in ons reisblog.

item-thumbnail

Frans en Lindy

Boottocht naar de Bribri indianen was zo ontzettend mooi. Het leek wel een aflevering van Discovery Channel. Nog nooit zo iets moois gezien!!! De boottocht er naartoe is een belevenis op zich. ( tip: zorg dat je telefoon en paspoort in een waterdichte verpakking zitten) De indianen spreken alleen maar Bribri en Spaans. In de avond de lokale likeur en muziek mogen beleven. Erg simpel maar wel een hele belevenis.

item-thumbnail

Fam. Sleptsova

De bri bri ervaring was onvergetelijk!

item-thumbnail

Aad en Jos

Wij bezochten de Bri Bri indianen, een aanrader overigens, waar een kleine gemeenschap nog leeft volgens de oude leefregels van de indianen en werkt met weinig contacten met de buitenwereld. Ook de wereld van de cacao werd hier beleefd en uiteraard het maken ervan. Smaken deed het prima! Het plaatsje Puerto Viejo is een gezellige touristenplaats. Het 15 km verder gelegen Manzanillo, de plaats van ons verblijf, is wat kleiner en dat heb je na een dag wel gezien.

Tip van Anouk:

item-thumbnail

Tip van Anouk:

Trek schoenen aan die vies mogen worden en vergeet je zwemspullen niet. Wil je wat voor de gemeenschap doen? School- en educatief spelmateriaal is zeer welkom, maar ze vinden het ook zeker leuk om wat lekkers te proberen uit jouw thuisland. Verras ze met een pak stroopwafels en een spelletje van thuis bijvoorbeeld.

Sfeerimpressie

De volgende bestemmingen liggen in de buurt van deze bouwsteen:

item-thumbnail
Wildlife paradijs Tortuguero: van groene ara tot zeeschildpad
Het Tortuguero National Park wordt ook wel de kleine Amazone genoemd vanwege de prachtige natuur, smalle rivieren en grote hoeveelheden vogels, apen en kaaimannen! Het strand van Tortuguero het belangrijkste nestelstrand voor zeeschildpadden van Costa Rica en daarom een beschermd gebied.
item-thumbnail
Eén met de natuur in de lagune van Barra Pacuare
Als je de kanalen van Tortuguero wil ervaren in zijn puurste, natuurlijke vorm, ver weg van het reguliere toerisme, dan is dit je kans! De reis alleen al is een bijzondere onderneming. De lodge waar je zult verblijven ligt midden in de jungle, ver weg van de bewoonde wereld en het reguliere toerisme, op een prachtige plek aan een lagune. Een mooi alternatief voor Tortuguero en het nationale park verder naar het noorden.
item-thumbnail
Surfen aan de Caribische kust in relaxed Playa Cocles
Je verblijft in Playa Cocles, een klein dorpje populair bij surfers en backpackers. Relax aan het strand en dwaal door het dorp dat een zeer ontspannen Afro-Caribische sfeer uitstraalt met haar in felle kleuren geschilderde huizen. Zelf verblijf je in een mooie houten bungalow vlakbij de zee en heb je bij het hotel de beschikking over een zwembad. Ga jij ook surfen aan de Caribische kust?
item-thumbnail
Ongerepte stranden in Manzanillo
Manzanillo is het zuidelijkste plaatsje aan de Caribische kust van Costa Rica vlakbij de grens met Panama. Hier stopt de weg en vind je de mooiste, meest ongerepte stranden van het land. De omgeving nodigt uit tot heerlijk niks doen: genieten van een reggaemuziekje en de pittige kokosgerechten met een cocktail in de hand. Je overnacht in je eigen houten bungalow in de jungle. Een op-en-top tropische ervaring in Caraibische sferen!
item-thumbnail
Snorkelen tussen de vissen in Cahuita
Cahuita is een klein Caribisch dorpje. Het hotel ligt op 20 minuten wandelen naar de zee, een mooie bestemming voor snorkelen in Costa Rica. Of geniet lekker van de prachtige witte stranden. Ook kun je per fiets of met de auto de prachtige omgeving verkennen en een bezoek aan het Cahuita National Park mag niet ontbreken.
item-thumbnail
Fietsen en zeesterren spotten in Bocas del Toro
Geniet van de ultieme, relaxte Caribische sfeer in Bocas del Toro! Je vindt er kleine winkels, gezellige restaurantjes en prachtige stranden. Het gebied is uitgegroeid tot een van de bekendste toeristische trekpleisters van Panama, maar je hebt hier zeker nog steeds het ultieme vakantiegevoel!

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.