Yogareis door Costa Rica | Yoga, avontuur en ontspanning | Groepsreis
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
country Costa Rica
duration 13 nachten
money 2.513,97 (p.p. op basis van verblijf in 2- of 3-persoonskamer. Bedrag in US$ 2.675 money
De prijs in US$ wordt real time omgerekend naar Euro´s via www.xe.com en kan om die reden fluctueren. money

Avontuurlijke yogareis door Costa Rica

In 2021 organiseert Edventure Travel samen met Mariel Slotman van Boerderijyoga.nl voor de vierde keer deze Avontuurlijke Yogareis Door Costa Rica.

Tijdens deze groepsreis ga je op ontdekking door dit prachtige land, maar ook naar jezelf. Het verrassende reisprogramma biedt een perfecte combinatie van avontuur, uitdaging, yoga en ontspanning. Deze reis is heel geschikt voor de nieuwsgierige beginnende of de gevorderde yogi(ni).

In de kaart hierboven kun je klikken op de vlaggetjes voor meer informatie over de bestemmingen en het reisprogramma. Ook kun je deze informatie bekijken door naar beneden te scrollen. Je vindt daar tevens algemene informatie en een foto impressie. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op.

Nu al overtuigd? Boek hier jouw reis!

  • Groepsreis met max. 14 deelnemers
  • 2 reisbegeleiders en chauffeur
  • 13 overnachtingen in bijzondere accommodaties
  • Tweemaal daags yoga
  • (Bijna) alle maaltijden
  • Avontuurlijke activiteiten
  • Retourvlucht

Maak kennis met yoga instructrice Mariel Slotman

Maak kennis met yoga instructrice Mariel Slotman

…en hoor van oud-deelneemster Meiny waarom jij mee zou kunnen gaan op deze fantastische Avontuurlijke Yogareis door Costa Rica!

Scroll naar beneden voor een dag-tot-dag programma en meer informatie en foto´s.

Of boek hier jouw reis!

Dag-tot-dag programma van de Avontuurlijke Yogareis door Costa Rica

Dag 1: Welkom in Costa Rica!

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Ontbijt
item-thumbnail

Dag 1: Welkom in Costa Rica!

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Deze yogareis door Costa Rica start in de hoofdstad San José.

Op het vliegveld worden jullie opgewacht door reisleider Marlou Stoltenborg van Edventure Reizen, die vanaf hier de reis begeleidt met Mariel Slotman. In zo´n 40 minuten reizen we naar het eerste hotel in het centrum van San José, waar je na een welkomstdrankje en een korte introductie rustig bij kunt komen van de lange reis.

Dag 2, Turrialba.

duration 1 nacht
attribute Hostel
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

Dag 2, Turrialba.

duration 1 nacht
attribute Hostel
attribute Alle maaltijden

Na een eerste typisch Costa Ricaans ontbijt met veel vers fruit, is het tijd voor een wandeling door de stad en een mooi stadspark. Hier vindt ook onze eerste yogasessie plaats.

Weer opgefrist verlaten we de stad. We reizen vanuit San José via een prachtige route naar Turrialba. Onderweg maken we nog een stop voor een lunch bij Edventure, waarna we dieper de Costa Ricaanse natuur in trekken.

In onze eenvoudige, maar heel gezellige accommodatie hebben we uitzicht op de vulkaan Turrialba en schitterende natuur. De luiaard op deze foto is gespot vanaf het balkon waar we ook onze yogasessie houden. We sluiten de avond af met een lesje Spaans.

Dag 3, Rio Pacuare.

duration 1 nacht
attribute Eenvoudige tent
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

Dag 3, Rio Pacuare.

duration 1 nacht
attribute Eenvoudige tent
attribute Alle maaltijden

Vandaag wordt een hele bijzondere dag! Raften over de rivier Pacuare is echt heel bijzonder. Alle voorgaande yogareis deelnemers hebben het aangemerkt als hét hoogtepunt van hun reis! 

De natuur ervaren vanaf het water, omgeven door majestueuze rotsformaties, en apen, papegaaien en toekans die vanuit hun boom op je neerkijken, is gewoon écht spectaculair! Een frisse duik bij een prachtige kreek en een lunch aan de rivieroever maken de tocht compleet.

Overnachten doen we in een tentenkamp langs de rivier, midden in de jungle. Het kamp heeft een prachtige tuin en is erg gezellig, maar ook back to basic. Je slaapt in een simpel koepeltentje en er is geen electriciteit. Alle noodzakelijke faciliteiten, zoals een schone douche en wc, zijn echter aanwezig.

Aan sfeer is sowieso geen gebrek! We worden continu begeleidt door gidsen die niet alleen zeer kundig zijn in (het begeleiden van) het raften, maar ook professionele sfeermakers en zeer goede amateurkoks zijn.
Na een yogales op een van de vele mooie plekjes in de tuin, genieten we van een heerlijk diner met kaarslicht waarna eenieder zijn tentje op kan zoeken.

Raften is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Indien je twijfels of vragen hebt, neem dan gerust even contact op. Een alternatief programma is mogelijk.

Dag 4, 5, 6 & 7, Manzanillo.

duration 4 nachten
attribute Jungle villa
attribute Ontbijt

Dag 4, 5, 6 & 7, Manzanillo.

duration 4 nachten
attribute Jungle villa
attribute Ontbijt

Bij zonsopgang ontwaak je samen met de jungle, gewekt door een prachtig concert opgevoerd door de vele vogels. Een yogasessie in het prachtige ochtendlicht helpt om je lijf te activeren. Na het ontbijt stappen we namelijk weer in onze rafts.

Met inmiddels de nodige ervaring varen we opnieuw over verschillende versnellingen en genieten van zo mogelijk nóg mooiere uitzichten dan de dag ervoor! Na een heerlijke afsluitende lunch is het tijd om in de bus te stappen, op naar de Cariben!

De Caribische kust van Costa Rica wordt van oudsher bevolkt door Jamaicanen, die er terecht kwamen om de Atlantische Spoorlijn aan te leggen. Per jungletrein werden over deze spoorlijn koffiebonen vervoerd van de hoofdstad naar de haven van Limon. De Jamaicaanse invloeden zijn tegenwoordig nog steeds goed merkbaar. Met name in de ontspannen ´Pura Vida´ sfeer die er hangt en waar we onszelf in zullen onderdompelen.

Na zoveel actie is het namelijk vooral tijd voor ontspanning en rustgevende yogasessies op het strand! In de vrije uren kun je zelf genieten van de prachtige stranden, overweldigende natuur en Caribische cultuur én keuken. Ook staat er nog gezamenlijke wandel- en snorkeltour in Nationaal Park Cahuita op het programma.

Ik weet genoeg! Schrijf me in!

Dag 8 & 9, Sarapiqui.

duration 2 nachten
attribute Boerderij
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

Dag 8 & 9, Sarapiqui.

duration 2 nachten
attribute Boerderij
attribute Alle maaltijden

Na nog een laatste lange yogasessie op het strand, kloppen we het zand van onze yogamat en trekken het binnenland in. We rijden naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Op de schitterende route zullen we onderweg stoppen voor een heerlijke lunch en een cacaotour.

De regio rondom Sarapiqui staat namelijk bekend om de cacao-, banaan- en ananasplantages. Tijdens de tour hoor, ruik, zie en proef je op een leuke, interactieve manier alles over de geschiedenis van chocolade.

Overnachten doen we de komende twee nachten wat verderop, bij een typisch Costa Ricaanse en ecologische familieboerderij/bed en breakfast. De boerderij is een oase van rust, omgeven door het groen en drukbezocht door vele kleurrijke vogels.
De familie Gomez zal ons hartelijk welkom heten en kennis laten maken met de Costa Ricaanse gastvrijheid en het leven op het ´platteland´. Boer Don Rodolfo neemt ons mee voor een wandeltour over de boerderij. Met veel passie zal hij ons laten zien wat er groeit, bloeit en leeft, maar nog liever laat hij je zelf kijken, ruiken, proeven en proberen. Verder hoeven we op de boerderij niet al te veel, behalve genieten en ontspannen!

Dag 10, 11 & 12, Boca Tapada.

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

Dag 10, 11 & 12, Boca Tapada.

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden

Na een laatste yogales op de boerderij, nemen we afscheid van de familie Gomez. Even verderop stappen we alweer uit. Geen tijd om in te kakken, we gaan onze adrenaline even goed laten stromen! Er staat een heuse canopytour op het programma, waarbij we via kabels door de boomtoppen, over rivieren en akkers vliegen.

Na deze ongetwijfeld onvergetelijke tocht vertrekken we richting het Maquenque wildreservaat in het Noorden van Costa Rica. De meest beroemde (en beschermde) bewoners van dit reservaat zijn de geweldig mooie groene ara´s, maar ook vele andere vogelsoorten, apen, krokodillen, kaaimannen, kikkers, luiaarden, wilde katten en andere dieren leven in dit schitterende gebied.

De lodge waar we de komende dagen verblijven is eigendom van de familie Artavia, die in de jaren ‘50 als veehouders in de regio is neergestreken. In de jaren ‘90 hebben zij het roer rigoureus omgegooid en besloten alles terug te geven aan de natuur. Geleidelijk aan werd hun veehouderij omgetoverd tot een ecolodge die zijn gelijke nauwelijks kent.

We verblijven werkelijk op een paradijselijk plekje! Onze yogasessies op het platform in de lagune zijn bijna magisch. Ook de begeleide wandeling door het regenwoud en de boottocht richting Nicaragua, zullen je ongetwijfeld versteld doen staan.

Naast de geplande activiteiten is er voldoende gelegenheid om op je eigen manier te genieten van de natuur en rust van deze locatie. Je kunt gaan wandelen, kajakken op het meertje, een boek lezen op je balkon of een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Dag 13, Alajuela.

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

Dag 13, Alajuela.

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Alle maaltijden

Vandaag laten we het Maquenque reservaat achter ons en rijden door de ananasvelden en groene bergen terug naar de bewoonde wereld.

Onderweg naar ons laatste hotel zullen we onder meer het dorpje Sarchi aandoen, bekend als het artisanale centrum van Costa Rica. Cadeautjes voor thuis kunnen hier uitstekend ingekocht worden.

Ons laatste hotel is weliswaar gelegen op slechts 15 minuten van het internationale vliegveld, maar dat kun je je in de schitterende groene tuin met zwembad nauwelijks voorstellen. Er is tijd om samen na te genieten van alle indrukken en belevenissen.

Op 25 oktober reizen we gezamenlijk naar de luchthaven, het is tijd voor de terugreis.

Overtuigd en klaar om te boeken? Klik hier!

Alle details van de Avontuurlijke Yogareis door Costa Rica

item-thumbnail

Mariel Slotman van Boerderijyoga.nl verzorgt dagelijks twee keer yoga. Je bent vrij om mee te doen, maar ook om over te slaan. Iedere yogales is anders. De yogalessen kunnen rustig en zeer ontspannend zijn, maar ook krachtiger en intensiever. Er zal aandacht worden besteed aan de verschillende houdingen (asana’s). De adem speelt een grote rol en ook meditatie komt aan bod. Maar vooral de beleving van dicht bij de natuur staan, je een voelen met je omgeving, je lijf en je geest zullen je voor altijd bij blijven.

De lessen zijn heel toegankelijk voor de beginnende yogi(ni), maar ook uitdagend voor de gevorderde yoga-beoefenaars. Bij vragen kun je haar mailen.

De reisbegeleiding is in handen van Marlou Stoltenborg. Deze globetrotter is na een jaar rondreizen door Midden-Amerika in 2015 in Costa Rica neergestreken.

Marlou kent de weg, alle accommodaties en contactpersonen en spreekt vloeiend Spaans. Met haar kalme persoonlijkheid zal ze de reis op ontspannen wijze begeleiden en veel ruimte laten voor spontaniteit. Heb je vragen over de reis? Neem contact met haar op.

item-thumbnail
Op deze reis zijn de volgende reisvoorwaarden van Edventure van toepassing.
item-thumbnail

Een internationale retourvlucht is niet inclusief, maar kunnen wij wel voor je organiseren.

Al het transport ter plaatse is wel inclusief. We reizen met privé chauffeur in een bus van bestemming naar bestemming.

Voor Costa Rica is geen visum nodig. Het is raadzaam je bij de GGD te laten adviseren over actuele informatie rondom vaccinaties en vooraf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Meer weten over Costa Rica en wat je wel/niet mee moet nemen? Klik op onderstaande links!

item-thumbnail

De accommodaties variëren van zeer eenvoudig (tentkamp in Rio Pacuare), basic (hostel in Turrialba en boerderij in Sarapiqui) tot comfortabel (hotels in San José, Manzanillo, Boca Tapada en Alajuela).

In het tentenkamp in Rio Pacuare en het hostel in Turrialba is sprake van gedeelde badkamers. In de overige accommodaties heeft iedere kamer een privé badkamer.

Bij de Rio Pacuare, Turrialba en in Manzanillo kan soms een beroep worden gedaan op je hulp bij het afruimen en/of afwassen.

Niet op alle accommodaties is een (goed werkend) wifi- en telefoonnetwerk beschikbaar. Dit geldt met name voor de Rio Pacuare en in Sarapiqui. In noodgevallen kan vanuit Nederland of België altijd contact worden opgenomen met het kantoor van Edventure.

item-thumbnail

De prijs voor deze yoga groepsreis is gebaseerd op:

2- of 3-personen per kamer in kleinschalige accommodaties van verschillende niveaus. Standaard gaan wij uit van separate bedden, tenzij anders gewenst. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag.

Maaltijdenplan waarin alle maaltijden inclusief zijn, met uitzondering van lunch en diner dag 5 en 6. Tijdens de maaltijden zijn vruchtensap en water inclusief. Andere (al dan niet alcoholische) dranken zijn niet inbegrepen.

Tweemaal daags yoga onder begeleiding van Mariel. Verder zijn de volgende activiteiten eveneens inclusief: stadswandeling, spaanse les, 2x raften, wandel- en snorkeltour, cacaotour, boerderijtour, canopytour, begeleide wandeling en boottocht.

Twijfel je nog?

Twijfel je nog?

Deze reis is een cadeautje aan jezelf!

´Het is niet alleen een yogareis, maar ook een hele mooie rondreis door Costa Rica, waarbij je hele mooie plekken gaat zien die niet iedere reisorganisatie aanbiedt. Ik heb heel veel grenzen verlegd en ben  verschillende uitdagingen aangegaan. De sfeer in het land, de uitdagingen, twee keer per dag yoga: het is een ervaring om nooit te vergeten!

Aldus Meiny, oud-deelneemster aan een Edventure yogareis.

Boek hier jouw reis!

Wat kun je zoal zien en beleven tijdens de Avontuurlijke Yogareis?

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.