check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
country Costa Rica
duration 13 nachten
money 3.196,89 (p.p. op basis van verblijf in 2- of 3-persoonskamer. Bedrag in US$ 3.675 money
De prijs in US$ wordt real time omgerekend naar Euro´s via www.xe.com en kan om die reden fluctueren. money

Avontuurlijke yoga rondreis door Costa Rica

Van 20 oktober tot 2 november 2018 organiseert Edventure voor de derde keer op rij een avontuurlijke yogareis door Costa Rica. Tijdens deze groepsreis ga je op ontdekking door dit prachtige land, maar ook naar jezelf. Het verrassende reisprogramma biedt een perfecte combinatie van avontuur, uitdaging, yoga en ontspanning. Deze reis is heel geschikt voor de nieuwsgierige beginnende of de gevorderde yogi(ni). In de kaart hierboven kun je klikken op de vlaggetjes voor meer informatie over de bestemmingen en het reisprogramma. Ook kun je deze informatie bekijken door naar beneden te scrollen. Je vindt daar tevens algemene informatie en een foto impressie. Heb je vragen, neem gerust contact met ons op per email of via de chat.

  • 20 oktober - 2 november 2018
  • 13 nachten
  • Retourvlucht
  • 2 reisbegeleiders en privé chauffeur
  • Tweemaal daags yoga
  • (Bijna) alle maaltijden
  • Avontuurlijke activiteiten

20 oktober, San José.

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Ontbijt
item-thumbnail

20 oktober, San José.

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Onder begeleiding van Mariel Slotman vertrekt de groep vanaf Schiphol naar San José. Op het vliegveld word je opgewacht door Marlou Stoltenborg van Edventure. In een comfortabele bus rijden we in zo´n 40 minuten naar het eerste hotel in het centrum van San José. Welkom in Costa Rica! Na een gezellig welkomstdrankje en een korte introductie kun je rustig bijkomen van de lange reis.

21 oktober, Turrialba.

duration 1 nacht
attribute Hostel
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

21 oktober, Turrialba.

duration 1 nacht
attribute Hostel
attribute Alle maaltijden

Na een eerste typisch Costa Ricaans ontbijt met veel vers fruit, is het tijd voor een wandeling door de stad en haar verschillende mooie stadsparken. Hier vindt ook onze eerste yogasessie plaats. Hierna verlaten we de stad en reizen naar Turrialba. Maar onderweg maken we eerst nog een stop bij Edventure. Hier word je bijgepraat over Costa Rica en de reisdetails. Daarna trekken we de Costa Ricaanse natuur in. In onze eenvoudige, maar heel gezellige accommodatie hebben we uitzicht op de vulkaan Turrialba en schitterende natuur. Op het mooie balkon houden we een yogasessie. We sluiten de avond af met een lesje Spaans.

22 oktober, Rio Pacuare.

duration 1 nacht
attribute Eenvoudige tent
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

22 oktober, Rio Pacuare.

duration 1 nacht
attribute Eenvoudige tent
attribute Alle maaltijden

Vandaag wordt een heel bijzondere dag. Raften over de rivier Pacuare is voor iedereen die dit ooit gedaan heeft, een van de hoogtepunten van zijn of haar reis door Costa Rica. De natuur ervaren vanaf het water, omgeven door majestueuze rotsformaties, apen, papegaaien en toekans die vanuit hun boom op je neerkijken, is echt spectaculair! Een frisse duik bij een prachtige kreek én een lunch aan de rivieroever maken de tocht compleet. Veel reizigers doen (een deel van) deze tocht als dagtour, maar wij zullen overnachten in een tentenkamp langs de rivier, midden in de jungle. Het sfeervolle kamp met prachtige tuin is heel basic, maar van alle noodzakelijke gemakken voorzien. We zullen er genieten van een diner met kaarslicht. Zonder lichten of geluiden van de stad, is het heerlijk slapen. Ondanks de nodige kriebels, werd de ervaring van het raften en kamperen door álle deelnemers van de vorige edities aangemerkt als hoogtepunt van hun reis.  Raften is toegankelijk voor vrijwel iedereen. Indien er twijfels bestaan, neem gerust vooraf contact met ons op.

23 - 27 oktober, Manzanillo.

duration 4 nachten
attribute Jungle villa
attribute Ontbijt en diner

23 - 27 oktober, Manzanillo.

duration 4 nachten
attribute Jungle villa
attribute Ontbijt en diner

Bij zonsopgang fungeert het gekwetter van de vogels rondom het tentenkamp als een natuurlijke wekker. Tijdens de vroege yogasessie ontwaken we samen met de jungle. Na het ontbijt langs de rivier, stappen we weer in onze rafts. Met inmiddels de nodige ervaring raften we over verschillende versnellingen en genieten van zo mogelijk nóg mooiere uitzichten dan de dag ervoor. Zo gauw we onder de brug door gevaren zijn, waar de weg overheen loopt die het Costaricaanse hoogland met het Caribische laagland verbindt, zit ons raft-avontuur erop. Tijd om in de bus te stappen… op naar de Caribische kust! De komende dagen verblijven we in Manzanillo, een waar paradijs. De Caribische kust werd van oudsher bevolkt door Jamaicanen, die in Costa Rica belandden als arbeiders om de Atlantische Spoorlijn aan te leggen. De bijbehorende Jungle-trein reed van San José naar de haven van Limon om koffiebonen te vervoeren. Op de Caribische kust en haar bewoners is de uitdrukking ‘tranquilo’, ofwel rustig aan, van toepassing. Dat nemen we ter harte. De komende dagen staan in het teken van yoga en ontspanning. Naast de yogasessies op het strand staat nog een prachtige wandel- en snorkeltour op het programma. Verder heb je alle tijd om te genieten van de prachtige stranden, overweldigende natuur en Caribische cultuur én keuken.

27 en 28 oktober, Sarapiqui.

duration 2 nachten
attribute Boerderij
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

27 en 28 oktober, Sarapiqui.

duration 2 nachten
attribute Boerderij
attribute Alle maaltijden

Na nog een laatste lange yogasessie op het strand trekken we vandaag het binnenland in. We rijden naar Puerto Viejo de Sarapiqui. Op de schitterende route zullen we onderweg stoppen voor een heerlijke lunch en een cacaotour. De regio rondom Sarapiqui staat namelijk bekend om de cacao-, banaan- en ananasplantages. Tijdens de tour hoor, ruik, zie en proef je op een leuke, interactieve manier alles over de geschiedenis van chocolade. Overnachten doen we de komende twee nachten bij een typisch Costaricaanse en biologische familieboerderij. Onze hartelijke gastfamilie Gomez zal ons kennis laten maken met de Costaricaanse gastvrijheid en het leven op het platteland. Boer Don Rodolfo neemt ons mee op een tour over de boerderij. Met veel passie zal hij ons laten zien wat er groeit, bloeit en leeft, maar nog liever laat hij je zelf kijken, ruiken, proeven en proberen. Hun eenvoudige en ontspannen levensstijl werkt heel inspirerend.

29, 30 en 31 oktober, Boca Tapada.

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

29, 30 en 31 oktober, Boca Tapada.

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden

In de ochtend nemen we afscheid van de familie Gomez. Onderweg gaan we nog een gave canopytour doen. Nadat de adrenaline weer wat is gezakt, vertrekken we richting het Maquenque National Wildlife Refuge. De meest beroemde (en beschermde) bewoners van dit reservaat zijn de groene papegaaien, ook wel de Great Green Macaws genoemd, maar ook veel andere vogelsoorten, apen, krokodillen, kaaimannen, kikkers, luiaarden en andere dieren leven in dit schitterende gebied. De lodge waar we de komende dagen verblijven is eigendom van de Costaricaanse familie Artavia, die in de jaren ‘50 in de regio is neergestreken als veehouders. De eerste decennia hadden hun activiteiten aanzienlijke gevolgen voor het milieu, maar de derde generatie heeft in de jaren ‘90 het roer rigoureus omgegooid. Alles werd teruggegeven aan de natuur en geleidelijk aan werd een veehouderij omgetoverd tot een ecolodge die zijn gelijke nauwelijks kent. Onze yogasessies in dit paradijs zijn bijna magisch. Ook de begeleide wandeling door het regenwoud en de boottocht richting Nicaragua, over de Rio San Carlos en Rio San Juan, zullen je versteld doen staan. Genieten is hier het sleutelwoord. Naast de geplande activiteiten is er alle gelegenheid om op je eigen manier te genieten van de natuur en rust van deze locatie. Je kunt gaan wandelen, kajakken op het meertje, een boek lezen op je balkon of een heerlijke duik nemen in het zwembad.

1 november, Alajuela.

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

1 november, Alajuela.

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Alle maaltijden

Dit zal even pijn gaan doen! We laten het Maquenque reservaat achter ons en rijden door de ananasvelden en bergen terug naar de bewoonde wereld. Onderweg naar ons laatste hotel zullen we onder meer het dorpje Sarchi aandoen, dit dorpje staat bekend als het artisanale centrum van Costa Rica. Cadeautjes voor thuis kunnen nergens beter ingekocht worden dan hier. Het laatste hotel is weliswaar gelegen op 10 minuten van het internationale vliegveld, maar dat kun je je in de schitterende groene tuin nauwelijks voorstellen. Er is tijd om na te genieten van alle indrukken en belevenissen. Op 2 november reizen we gezamenlijk naar de luchthaven voor de terugreis naar Nederland.

Aanvullende informatie

item-thumbnail
Yoga

Mariel Slotman verzorgt dagelijks twee keer yoga. Je bent vrij om mee te doen, maar ook om over te slaan. Iedere yogales is anders. De yogalessen kunnen rustig en zeer ontspannend zijn, maar ook krachtiger en intensiever. Er zal aandacht worden besteed aan de verschillende houdingen (asana’s). De adem speelt een grote rol en ook meditatie komt aan bod. Maar vooral de beleving van dicht bij de natuur staan, je een voelen met je omgeving, je lijf en je geest zullen je voor altijd bij blijven. De lessen zijn heel toegankelijk voor de beginnende yogi(ni), maar ook uitdagend voor de gevorderde yoga-beoefenaars. Bij vragen kun je contact met haar opnemen.

item-thumbnail
Reisbegeleiding

De reisbegeleiding is in handen van Marlou Stoltenborg. Deze globetrotter is na een jaar rondreizen door Midden-Amerika in 2015 in Costa Rica neergestreken. Ze is het liefst in de natuur en op ontdekkingstocht naar de mooiste plekjes. Marlou kent de weg, alle accommodaties en contactpersonen en spreekt vloeiend Spaans. Met haar kalme persoonlijkheid zal ze de reis op ontspannen wijze begeleiden en veel ruimte laten voor spontaniteit. Heb je vragen over de reis? Neem contact met haar op.

item-thumbnail
Reisvoorwaarden
Op de reis zijn de volgende reisvoorwaarden van Edventure van toepassing.
item-thumbnail
Prijs
De prijs voor deze reis is gebaseerd op basis van 2- of 3-persoonskamers. Hierbij gaan we standaard uit van separate bedden, tenzij anders gewenst. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Vraag naar de mogelijkheden.
Alle maaltijden zijn inbegrepen, met uitzondering van lunch en diner op 24 en 25 oktober. Inclusief bij de maaltijden is vruchtensap en/of water. Andere (al dan niet alcoholische) dranken zijn niet inbegrepen.
Naast de yoga (tweemaal daags) zijn de volgende activiteiten inbegrepen: stadswandeling, spaanse les, raften, wandel- en snorkeltour, cacaotour, boerderijtour, canopytour, begeleide wandeling en boottocht.
item-thumbnail
Vervoer, visa en vaccinaties
De internationale retourvlucht (inclusief luchthaven belasting) tussen Amsterdam en San José zijn inbegrepen. Het transport tijdens de reis is inclusief. We reizen met privé chauffeur en bus van bestemming naar bestemming. Voor Costa Rica is geen visum nodig. Wel dient bij het verlaten van het land vertrekbelasting te worden betaalt. Dit is inclusief. Het is raadzaam je bij de GGD te laten adviseren over actuele informatie rondom vaccinaties en vooraf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
item-thumbnail
Faciliteiten

De accommodaties variëren van zeer basic (Rio Pacuare), basic (Turrialba en Sarapiqui) tot comfortabel (San José, Manzanillo, Boca Tapada en Alajuela). In Rio Pacuare en Turrialba is sprake van gedeelde badkamers, in de overige accommodaties heeft iedere kamer een privé badkamer. Bij de Rio Pacuare, Turrialba en in Manzanillo kan soms een beroep worden gedaan op je hulp bij het afruimen en/of afwassen. Niet op alle accommodaties is een (goed werkend) wifi- en telefoonnetwerk beschikbaar. Dit geldt met name voor de Rio Pacuare en in Sarapiqui. In noodgevallen kan vanuit Nederland of België altijd contact worden opgenomen met het kantoor van Edventure.

Een impressie

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.