Yoga in Costa Rica | 12-daagse all-inclusive yogareis | Edventure Reizen
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
PDF bestand wordt gegenereerd! Een moment a.u.b.
country Costa Rica
duration 11 nachten
money 2.363,60 Prijs per persoon in USD $ 2.575 money
De prijs in US$ wordt real time omgerekend naar Euro´s via www.xe.com en kan om die reden fluctueren. money

Yoga en bewustzijnsreis Costa Rica - mei 2019

Van 18 tot 29 mei 2019 organiseert Edventure Reizen in samenwerking met Raymond Vijverberg van Bliss Yoga een ontspannen all-inclusive yoga- en meditatiereis door Costa Rica.

De hele reis staat in het teken van ontspanning, bewustzijn en het beoefenen van kundalini yoga en meditatie in een prachtige setting: de pure natuur van Costa Rica. Deze reis is voor iedereen toegankelijk. Er wordt gewerkt met oefeningen in reeksen, die je naar eigen mogelijkheden en eigen tempo kan doen. In een veilige setting met aandacht voor ieder.

Klik hierboven op de vlaggetjes voor meer informatie over alle bestemmingen uit deze yogareis in Costa Rica of waan je alvast op reis bij het lezen van het uitgebreide reisprogramma.

  • 18 - 29 mei 2019
  • Groepsreis met max. 18 deelnemers
  • 2 reisbegeleiders en chauffeur
  • 11 overnachtingen in unieke accommodaties
  • Inclusief alle maaltijden
  • Inclusief 7 activiteiten
  • Elke dag yoga en meditatie
  • Retourvlucht
  • Reis- en annuleringsverzekering

Meer informatie over deze yogareis

Meer informatie over deze yogareis

Het startpunt van deze groepsreis is de hoofdstad San Jose. De reis gaat verder via het regenwoud in Sarapiqui, waar de eeuwenoude en gigantische Ceiba bomen en de geluiden van de natuur een diepe indruk achterlaten. Dichtbij de vulkaan Arenal laten wij ons inspireren door de prachtige omgeving en een interessante tour over duurzaam ondernemen. De ultieme afsluiter vinden wij aan een tropische strand  in de Nicoya peninsula. Dit is een regio die yoga- en meditatie beoefenaars vanuit de hele wereld aantrekt.

Onder deskundige begeleiding van Raymond van Bliss Yoga en Marlou van Edventure Reizen reis je door dit prachtige land met maximaal 18 reisgenoten.

Dagelijkse kundalini yoga en meditatiesessies, het vervoer ter plaatse, alle maaltijden, verschillende excursies en reisbegeleiding zijn inclusief.

Dag-tot-dag programma van de yogareis

18 mei: San José

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Welkomstdrankje
item-thumbnail

18 mei: San José

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Welkomstdrankje

Welkom in Costa Rica! Op de luchthaven van Alajuela word je warm onthaald door reisbegeleiders Raymond en Marlou.

De yoga reis in Costa Rica starten wij in San José, de levendige hoofdstad van Costa Rica. Het koloniale hotel waarin we verblijven is echter een oase van rust. Erg fijn na zo’n lange reis.

We maken kennis met elkaar. Verder is er alle gelegenheid om bij te komen en uit te rusten.

19, 20 en 21 mei: Sarapiqui

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden
attribute 2 Tours
item-thumbnail

19, 20 en 21 mei: Sarapiqui

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden
attribute 2 Tours

Nog voor het ontbijt stappen we de deur uit. We nemen onze yogamat mee naar een groot stadspark. Dit wordt de setting van onze eerste yoga sessie in Costa Rica.

Na het ontbijt laten we de drukte van de stad achter ons. Al onderweg maak je kennis met de indrukwekkende natuur van Costa Rica. Via een prachtige route rijden we in zo’n 2,5 uur naar onze volgende bestemming. Onze accommodatie ligt aan de rand van 1.100 hectare primair regenwoud. Voor we daar aankomen maken we nog een verrassende tussenstop.

In de komende dagen ontdekken en genieten we op verschillende manieren van de overweldigende natuur. In de yoga- en meditatiesessies met Raymond, maar ook tijdens een kajaktocht en wandeling door het regenwoud. Laat je verrassen door het afwisselende programma. Voel je ook vrij om eigen keuzes te maken. Neem bijvoorbeeld een heerlijke massage (optioneel) of ontspan met een goed boek.

22, 23 en 24 mei: Arenal

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden
attribute Excursie naar keuze
item-thumbnail

22, 23 en 24 mei: Arenal

duration 3 nachten
attribute Lodge
attribute Alle maaltijden
attribute Excursie naar keuze

Via ananasvelden en authentieke dorpjes reizen we verder. Onze volgende bestemming ligt in de groene omgeving van de majestueuze vulkaan Arenal. Met helder weer biedt dit een fantastisch uitzicht.

Niet alleen de omgeving maakt indruk. We bezoeken een geheel zelfvoorzienende farm, die is uitgeroepen tot meest duurzame plek van Costa Rica. Waarom? We gaan het zelf zien, horen en proeven.

Met een yoga- en/of meditatiesessie starten we onze dagen op ontspannen wijze. Verder bieden de wandelpaden en natuurlijke zwembaden vertier en ontspanning. Net als de optionele tours waaruit je kunt kiezen:  Paardrijden door de natuur en kajakken op het grote meer van arenal behoren tot de opties.

25, 26 en 27 mei: Nicoya

duration 3 nachten
attribute Beach Resort
attribute Alle maaltijden
attribute Excursie naar keuze
item-thumbnail

25, 26 en 27 mei: Nicoya

duration 3 nachten
attribute Beach Resort
attribute Alle maaltijden
attribute Excursie naar keuze

Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. De prachtige en steeds wisselende uitzichten maken dit tot een feestje. We gaan richting de westkust, waar we verblijven op het schiereiland Nicoya.

Deze regio trekt reizigers en yogini’s van over de hele wereld aan. Niet alleen vanwege de prachtige tropische stranden, maar ook vanwege de gemoedelijke sfeer en ‘pura vida’ leefstijl van de lokale bewoners. Het Nicoya schiereiland is een zogenaamde ‘blue zone‘ : één van de weinige zones in de wereld waar gemiddeld veel mensen 100 jaar of ouder worden. Hun geheim voor een lang en gezond leven? Hopelijk komen we erachter.

Een mooiere setting voor onze yoga- en meditatiesessies bestaat in elk geval bijna niet. Vanaf het yoga platform kijken we uit op de Stille Oceaan.

Genieten doen we in elk geval! Van zon, zee en strand, maar ook van het heerlijke eten in de lodge. Wie wil kan in de vrije uren een heerlijke spa behandeling nemen. Als je wat avontuur wilt kun je door de boomtoppen vliegen tijdens een heuse canopytour. Of misschien ga je wel je eerste surfles nemen? Paardrijden, SUP-en, wandelen: er is van alles mogelijk.

28 mei: Alajuela

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Alle maaltijden
item-thumbnail

28 mei: Alajuela

duration 1 nacht
attribute Hotel
attribute Alle maaltijden

Na een heerlijke afsluitende yogasessie aan het strand verlaten we het schiereiland via de ferryboot. Daarna rijden we over misschien wel de allermooiste ‘snelweg’ ooit naar Alajuela. We komen aan bij onze laatste accommodatie. 

Heerlijk eten, relaxen bij het zwembad, nakletsen en bijkomen van deze mooie reis. We hopen dat deze yoga reis in Costa Rica je ontspanning, inspiratie en plezier heeft gebracht!

Op 29 mei staat de terugreis naar Nederland op het programma.

Alle details van deze yogareis

item-thumbnail

De dagelijkse yoga- en meditatiesessies tijdens deze reis worden begeleid door Raymond Vijverberg van Blissyoga uit Naaldwijk.

Raymond geeft sinds 2012 les in kundalini yoga, een krachtige en uitdagende vorm van yoga. Door deze vorm van yoga te beoefenen versterk je het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormonale stelsel. Je voelt je steeds beter, je focus en je concentratievermogen nemen toe en je leert steeds dieper te ontspannen. Raymond gebruikt ook elementen van yin- en hatha yoga en ademhalings- en meditatieoefeningen.

Deze reis is voor iedereen toegankelijk. Er wordt gewerkt met oefeningen in reeksen, die je naar eigen mogelijkheden en eigen tempo kan doen. In een veilige setting met aandacht voor ieder. Het enige wat je echt nodig hebt is een open geest!

Heb je hier vragen over? Stuur Raymond een mailtje of bel hem via +31 6 48800528.

De reisbegeleiding van deze yogareis is in handen van Marlou Stoltenborg van Edventure reizen. Deze globetrotter is na een jaar rondreizen door Midden-Amerika in 2015 in Costa Rica neergestreken en sindsdien actief in het toerisme en het begeleiden van reizen.

Marlou kent de weg, alle accommodaties en contactpersonen en spreekt vloeiend Spaans. Zij zorgt ervoor dat we van A naar B komen en dat alles soepel verloopt.

Heb je vragen over de reis? Neem contact op met Marlou.

item-thumbnail

Inclusief:
Retourvlucht vanaf Schiphol in economy klasse
11 overnachtingen in 2- of 3-persoonskamer*
3 maaltijden per dag incl. sap/water
7 excursies

*Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Exclusief:
Reis- en annuleringsverzekering
Niet genoemde excursies
Alcoholische versnaperingen
Spa behandelingen

item-thumbnail
Faciliteiten

We verblijven in 5 verschillende comfortabele accommodaties. Wifi is (beperkt) beschikbaar.

3 maaltijden per dag en water/sap zijn inclusief. Met specifieke voorkeuren of allergieën kan rekening worden gehouden.

item-thumbnail

De voertaal van deze reis is in principe Engels, tenzij de groep alleen uit Nederlanders zal bestaan. Raymond spreekt zowel Engels als Nederlands, dus mocht je moeite hebben om de yoga sessies te volgen, dan zal hij het altijd voor je vertalen en er voor zorgen dat iedereen zich comfortabel voelt.

Voor Costa Rica is geen visum nodig. Het is raadzaam je bij de GGD te laten adviseren over actuele informatie rondom vaccinaties en vooraf een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Reis je mee?

item-thumbnail

Reis je mee?

Klik hieronder om je in te schrijven voor deze yogareis of een vraag te stellen.

We kijken uit naar je bericht!

Inschrijven voor deze yogareis

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.