Rondreis Nicaragua | 14-daagse rondreis door authentiek Nicaragua
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
country Nicaragua
duration 14 nachten
attribute Ontbijt

Ontdek het authentieke Nicaragua in 15 dagen!

Laat je in 15 dagen verrassen door het bijzondere Nicaragua. Dit land heeft zowel een zeer rijke cultuur die goed te proeven is in de koloniale steden zoals León en Granada, twee bestemmingen tijdens deze rondreis. Wandel gerust een middag rond over de lokale markt en probeer een praatje te maken met een local, een geweldige manier om meer over de geschiedenis en cultuur te weten te komen. Nicaragua is een perfecte bestemming om cultuur en natuur met elkaar af te wisselen.

Vanuit León rijdt je naar het charmante kustdorpje Las Peñitas en kun je na alle indrukken van de stad heerlijk relaxen aan deze mooie stranden. Als je het strand dan weer achter je laat, rijdt je naar de bergen en kun je prachtige hikes maken of in een van de bergmeren zwemmen. Nicaragua staat ook bekend om haar vele vulkanen, waarvan het vulkaaneiland Ometepe waarschijnlijk de meeste bekende is. Ook hier zal je verblijven en kun je bijvoorbeeld per fiets dit bijzondere eiland verkennen. En heb je al eens in een kratermeer van een slapende vulkaan gezwommen? Ook dat kan tijdens deze 2-weekse rondreis buiten de gebaande paden van Nicaragua!

  • Vervoer van/naar vliegveld
  • Privé vervoer van hotel naar hotel
  • Overnachten in kleinschalige accommodaties
  • 24/7 telefonische service
  • (Internationale) vluchten
  • Entree nationale parken
  • Excursies

León

duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt
item-thumbnail

León

duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

De stad León kent een roerige geschiedenis door ondermeer natuurgeweld (verwoesting door een vulkaanuitbarsting in de 17e eeuw). Maar de stad was afwisselend met Granada ook lang het politieke en intellectuele centrum van het land nadat de Spaanse koloniale overheersing ten einde kwam.

De geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten in het centrum van de stad, dat je door een stadswandeling wat beter kunt leren kennen. Wil je de geschiedenis even laten voor wat die is? Glij dan met je sandboard in razende vaart vanaf de Cerro Negro vulkaan naar beneden of ontdek de hete modderbaden bij het dorpje San Jacinto.

Las Peñitas

duration 2 nachten
attribute Bed and breakfast
attribute Ontbijt
item-thumbnail

Las Peñitas

duration 2 nachten
attribute Bed and breakfast
attribute Ontbijt

Op slechts 20 minuten afstand van de stad León vind je het kustdorpje Las Peñitas, dat vanwege haar 2 kilometer lange strand geliefd is bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León. 

Las Peñitas is een levendig dorpje met allerlei leuke hotels, restaurantjes en barretjes. Je kunt er surfles nemen of een surfplank huren, of gewoon een frisse duik nemen in de golven. Heb je zin in een wat langere wandeling, dan kun je het strand helemaal aflopen tot aan het aangrenzende strand van Poneloya.

Een echte aanrader is een bezoek aan het Isla Juan Venado reservaat. Per boot vaar je door de mangroves waar je verschillende soorten vogels kunt spotten. Je kunt een stop maken bij een schildpaddenproject. Afhankelijk van het seizoen en het tijdstip kun je schildpadden zien nestelen.

Estelí

duration 3 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt
item-thumbnail

Estelí

duration 3 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Toen de Cubaanse Revolutie in 1959 uitbrak, ontvluchtten veel Cubanen hun land. Sigarenmakers kwamen in Estelí terecht, aangetrokken door het perfecte klimaat rondom de stad voor de productie van tabak.

Nu is het stadje een van de bekendste productielocaties van sigaren ter wereld. Daarom is een bezoekje aan een lokale fabriek, ook al rook je zelf geen sigaren, zeker de moeite waard.

Estelí heeft ook een artistiek hart, dat je ontdekt op de vele muurschilderingen in het centrum van de stad. Je kunt ook wat sportiever bezig gaan, vanuit het stadje kun je op verschillende plekken hiken in de natuur. Tot slot, Nicaragua’s nationale sport is baseball en Estelí heeft een van de beste teams van het land. Als je een kaartje voor een wedstrijd kunt scoren, dan heb je gegarandeerd een leuke middag.

Granada

duration 3 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt
item-thumbnail

Granada

duration 3 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Granada is een van de mooiste koloniale steden in Centraal Amerika. De rijke historie van de stad vind je niet alleen terug in de prachtige kerken, maar ook in de tegelvloeren van de binnenplaatsen en de mooie gekleurde muren van de huizen in de binnenstad. Granada was afwisselend met Leon het politieke en culturele centrum van het land en bekende Nicaraguaanse dichters en schrijvers komen er vandaan. Hoewel de stad ook veel toeristen trekt, kun je op je gemak door de straten slenteren en in het Parque Central een heerlijke ijskoffie drinken en alle drukte aan je voorbij laten gaan. Vergeet niet om de toren van de Iglesia La Merced te beklimmen en als je aan de stadse drukte wilt ontsnappen, maak dan een boot- of kayaktour langs Las Isletas, de kleine, vaak onbewoonde eilandjes voor de kust van Granada in het immense Meer van Nicaragua.

Ometepe

duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt
item-thumbnail

Ometepe

duration 2 nachten
attribute Hotel
attribute Ontbijt

Dit eiland in het immense Meer van Nicaragua wordt gevormd door twee grote vulkanen; La Concepción en Madera. Het woord Ometepe betekent dan ook twee (ome) bergen (tepe).

Het eiland kent een roerige geschiedenis. De eerste bewoners waren Nahua Indianen uit Mexico, gevolgd door de Niquirano Indianen die een belangrijke nederzetting bouwden. De indrukwekkende overblijfselen daarvan zijn nog steeds te bewonderen. Nergens anders in Nicaragua worden er zoveel religieuze en culturele festivals gevierd dan hier.

Maak met een gids een tour over het eiland, zie de levenstijl van de bewoners, bezoek het museum, de petroglyphen en het strand van Santo Domingo. Breng ook een bezoek aan de boerderij Magdalena, een mooie oude boerderij waar organische koffie wordt verbouwd.

La Laguna de Apoyo

duration 2 nachten
attribute Bed and breakfast
attribute Ontbijt
item-thumbnail

La Laguna de Apoyo

duration 2 nachten
attribute Bed and breakfast
attribute Ontbijt

La Laguna de Apoyo is een prachtig kratermeer zo’n 10km vanaf Granada en Masaya. Apoyo is een slapende vulkaan en de laguna is een volgelopen kratermeer met het schoonste water van Nicaragua. 

Het meer is een zeer rustgevende en mystieke plek omringd door weelderige jungle. Je kunt er vogels, brulapen en eekhoorns spotten. Het water is heerlijk verfrissend. Je kunt er in zwemmen, kajakken of dobberen op een opblaasband. Aan niets merk je dat je maar 20 minuten van de levendige stad Granada vandaan bent.

Hier kun je heerlijk je reis afsluiten! Op de dag van vertrek haalt een taxi jullie op om jullie naar de luchthaven in Managua te brengen.

item-thumbnail

Wiebe, Franciske, Marrit en Rigt

Ometepe: We zijn met chauffeur een dag rondom de vulkaan Concepcion gereden. Punto Jesus et Maria bezocht, door hoog water viel het effect om door de zee te lopen een beetje weg maar het was oké. Ojos de Aqua viel ons een beetje tegen, een mooie bron maar niet wat je in de boekjes leest hoe prachtig.  De chauffeur was erg trots op het oude Nederlandse veer “De Brakzand “die in Nederland dienst deed als veer naar Schiermonnikoog. Samen met hem hebben we de boot bezocht en rond mogen kijken.

In Moyagalpa zou die avond een rodeo zijn. In de namiddag heeft de chauffeur ons hiernaartoe gebracht. Een super avond beleefd, veel dronken dorpelingen in de rodeo-ring, een gammele tribune maar wat een actie! Na aansluitend daar te hebben gegeten was er rond 21.30 geen taxi meer….. Uiteindelijk zijn we achterop een pick-up thuisgekomen, wat een belevenis.

 

item-thumbnail

Tom en Bonny

We vonden ons hotel in Granada en de plaats super! De vulkaantrip naar Masaya is ook echt een aanrader, we hebben daar ook lava gezien en bij zonsondergang was dit heel indrukwekkend.

item-thumbnail

Nicole H.

De trekking naar Miraflor vanuit Esteli was voor mij het hoogtepunt van mijn reis in Nicaragua! De twee families waar wij verbleven waren zo verschrikkelijk lief en opgewekt. Hoewel ze ontzettend harde werkers zijn en heel vroeg opstaan, lijken zij van het woord `stress` nog nooit te hebben gehoord. In mijn beste Spaans heb ik leuke gesprekken met ze gevoerd. Ook hebben we de handen nog uit de mouwen gestoken en `s ochtends vroeg geholpen met de afwas. Deze trip is niet voor luxepaardjes, het was echt helemaal back to basic. Zo leer je weer eens waarderen wat wij allemaal hebben in Nederland.

item-thumbnail

André H.

Wij hebben in Playa Maderas (bij san Juan) een surfles geboekt. We bakten er niks van, maar het was heel erg leuk. En heel betaalbaar ook. De leraar kon goed engels en heeft geprobeerd ons het een en ander bij te brengen. Na afloop smaakte het Toña biertje extra lekker.

Tip van Lisa:

Tip van Lisa:

Reserveer alvast een plekje (en een paar kilo) in je koffer voor de terugweg. Je zult namelijk op zeker verleid worden een prachtige Nicaraguaanse hangmat te kopen! Ze zijn erg kleurrijk en comfortabel, heel leuk om je terras of balkon mee op te leuken.

Cafe de Las Sonrisas verkoopt hele mooie exemplaren. Wat deze plek bijzonder maakt, is dat al het personeel doof of slechthorend is. De eigenaar, Tio Antonio, wil met zijn succesvolle onderneming aan andere ondernemers laten zien dat je niet bang hoeft te zijn om te werken met mensen met een beperking. En zijn eigen medewerkers wil hij in hun kracht zetten. Mooie missie, mooie hangmatten!

Meer weten of deze reis boeken?

Wat kun je zien tijdens 2 weken door Authenthiek Nicaragua?

Download deze pagina als PDF

Wilt u alles over deze pagina nog eens rustig nalezen? Klik dan op het PDF bestand.
Een verzoek voor een PDF bestand is aangevraagd! Een moment a.u.b.