check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Reisblog Midden-Amerika - inspiratie, tips en verhalen

In dit reisblog delen wij reisavonturen en bijzondere verhalen, maar ook praktische tips over onze bestemmingen en reizen in Midden-Amerika.

In een echte Edventure reis ga je op ontdekking, van de gebaande paden. Je bent te gast in unieke en authentieke accommodaties, gaat met lokale gidsen op pad en leert de échte Midden-Amerikanen kennen. Wat zijn de leukste plekjes, hoe organiseer je het en hoe hebben anderen dat beleefd? In ons reisblog over Midden-Amerika ga je dat en meer terugvinden!

Je zult reisblogs voorbij zien komen van ons vaste blogteam bestaande uit Marlou, Renee en Lisa, maar ook nodigen we gastbloggers (en -vloggers) uit om op deze plek hun ervaringen te delen. Wist je trouwens dat we op onze Facebook en Instagram ook bijna dagelijks een portie reisinspiratie de wereld in sturen?

Heb je een vraag over een reisbestemming, wil je een keer met Edventure samenwerken of heb je een ultieme reistip die je zelf graag eens zou willen delen? Neem dan gerust contact met ons op. We vinden het leuk om van je te horen!

  • Tips, verhalen en inspiratie over o.a.:
  • Authenthieke belevenissen en accommodaties
  • De leukste culturele hotspots
  • Mooiste en nog onontdekte stranden
  • Beste restaurants en eettentjes
  • Wat je moet weten voor vertrek
  • En meer...

Reisblog: Inpaklijst Costa Rica

item-thumbnail

Reisblog: Inpaklijst Costa Rica

Je hebt een reis geboekt naar Midden-Amerika maar nog geen idee wat je het beste mee kunt nemen?

In dit blog helpen we je graag verder op weg met een handige inpaklijst en nog wat extra tips om je vakantie in Costa Rica, Panama of Nicaragua zo onvergetelijk mogelijk te maken!

Foto: Boy de Nijs

Bekijk de inpaklijst

Reisblog: op pad met een 4x4 met daktent in Costa Rica

item-thumbnail

Reisblog: op pad met een 4x4 met daktent in Costa Rica

Onze gastbloggers Jan en Marieke vertrokken op 2 juli 2018 uit het kleine België voor een avontuurlijke reis. Na 3,5 maanden te hebben gereisd in Zuid-Oost Azië vlogen ze naar Centraal Amerika om er Guatemala, Honduras, Costa Rica en Panama te verkennen.

Om Costa Rica te leren kennen trekken ze erop uit met een 4×4 met daktent voor een roadtrip. Tijdens dit avontuur kamperen ze onder andere aan het strand van Junquillal, het regenwoud bij Rio Celeste in Bijagua en de bijzondere omgeving van de vulkaan Arenal.

‘Onze roadtrip was onvergetelijk!’, aldus Jan en Marieke. Lees meer over hun avonturen:

Lees verder

Reisblog: Chillen aan de Caribische kust van Costa Rica

item-thumbnail

Reisblog: Chillen aan de Caribische kust van Costa Rica

Afstudeerstudent en Edventure stagiaire Jaimy van Eenennaam reisde in september 2018 voor het eerst naar Costa Rica. De ultieme traktatie na het succesvol afronden van haar studie Toerisme Management.

Jaimy vond het een geweldige ervaring: “Vooral de Caribische kust heeft veel indruk achtergelaten op mij. Het mooie weer, de vele palmbomen, de geluiden van de zee en de reggaemuziek die afgespeeld wordt in de leuke restaurantjes gaven mij gelijk een zomers gevoel.”

Hierover gaat dan ook haar reisblog. Naast haar verhalen en tips wat betreft accommodatie en activiteiten aan de Caribische kust, kun je ook de reisvlogs terugzien die Jaimy opnam tijdens haar reis.

Lees verder

Reisblog: San José, doen of niet?

Reisblog: San José, doen of niet?

Grote kans dat je rondreis in Costa Rica begint of eindigt in San José, de hoofdstad van het land. De stad is mooi gelegen in de zogenaamde Centrale Vallei en omringd door groene bergen (waar je prachtig kunt hiken en mountainbiken bijvoorbeeld). En eigenlijk is het er het hele jaar door lekker weer, niet te warm en niet te koud…

Toch slaan reizigers de stad liever over. ’s Avonds aankomen en ’s ochtends graag weer weg, want de stad is groot, druk, lelijk en ongezellig. Dat hebben ze gehoord of gelezen in hun reisgids althans.
Bij Edventure horen we dit ook vaak, maar toch gaan we vaak met onze klanten in gesprek om hun reis relaxed te laten beginnen in San José met twee overnachtingen. Waarom? Omdat in en rond San José ook veel moois en leuks te zien en te ontdekken valt. Je moet het alleen wel even weten. En wat je dan precies moet weten, daarover gaat het reisblog Midden-Amerika van Renee.

Lees verder

Reisblog: Dieren spotten in Costa Rica

item-thumbnail

Reisblog: Dieren spotten in Costa Rica

In Costa Rica kan je heel veel dieren spotten en je hoeft daar niet eens veel moeite voor te doen. De luiaard, de toekan, de blauwe Morpho vlinder en de roodoogmakikikker heb je vast wel al eens zien verschijnen op foto’s over Costa Rica, maar er zijn nog zoveel meer dieren te zien!

Waar je de dieren dan het beste kan spotten op jouw Edventure reis, vertelt Lisa je in deze reisblog.

Lees verder

Onze vaste bloggers:

item-thumbnail
Renee

Renee brengt je met haar reisblogs op de hoogte over lifestyle en cultuur in Midden-Amerika. Zo vertelt ze je over de leukste hotspots in San José, de hoofdstad van Costa Rica die de laatste jaren een ware metamorfose ondergaat en zeker de moeite waard is om te verkennen tijdens je reis. De beste restaurants, leukste boetiekjes en beste lokale markten, Renee deelt het met je. Evenals praktische tips ter voorbereiding op je reis.

item-thumbnail
Lisa

Lisa, onze nieuwste collega, gaat regelmatig op pad om onze Edventure bestemmingen in Midden-Amerika zelf te ontdekken. Met haar pick-up baant ze zich een weg door allerlei terreinen, op zoek naar avontuur. Via reisblogs en vlogs neemt ze je mee op haar trips door de jungle, vulkanen, oceanen en stranden van Costa Rica, Panama en Nicaragua.

item-thumbnail
Marlou

Voor Marlou is het mooiste aan reizen het mogen beleven van authentieke en lokale ervaringen. Je leert het leven te bekijken van verschillende kanten en kunt nieuwe dingen uitproberen. In de reisblogs van Marlou maak je kennis met onze authentieke bestemmingen, het échte Midden-Amerika en de levensstijl van haar bewoners.