check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

Projecten

Edventure Reizen fungeert als platform voor positieve en inspirerende ondernemers die eraan bijdragen om jouw vakantiebestemming en de wereld mooi te houden. Momenteel ondersteunt Edventure verschillende prachtige initiatieven die zich inzetten voor een schonere zee, schonere stranden en een schonere wereld.

Je kunt hieronder meer lezen over hun projecten.

Work with Nature

Work with Nature

Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Dit doet Work With Nature door land met regenwoud aan te kopen. Het land dat zij aankopen plaatsen ze direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie.

Maar ze gaan nog een stapje verder: samen met Oscar, een Costa Ricaanse ranger, zorgen ze voor betrokkenheid en bewustwording onder de lokale bevolking zodat er niet toch nog stiekem bomen worden gekapt of dieren worden gestroopt. Work With Nature werpt zijn vruchten af. Op hun trapcambeelden hebben ze zelfs bewijs dat er diverse zoogdieren teruggekeerd zijn naar het gebied! De volgende mijlpaal is 400 hectare regenwoud beschermen, dan kunnen de luiaard en verschillende apen weer leven in het gebied.

Bezoek website

5MinuteBeachCleanup

5MinuteBeachCleanup

Carolina Sevilla is medio 2016 gestart met de #5MinuteBeachCleanUp beweging. Met deze beweging probeert ze bewustwording te creëren en mensen in beweging te krijgen om het wereldwijde probleem van plastic en afval en vervuilde stranden samen aan te pakken.

Carolina daagt je uit om 5 minuten het strand op te ruimen, daar een foto van te maken en die op social media te plaatsen met de hashtag #5minutebeachcleanup. Het idee hierachter is om de beweging steeds groter te maken en steeds meer mensen te inspireren hetzelfde te doen. Door 5 minuten het strand op te ruimen draag je een klein steentje bij en word je je bewuster van de uitdagingen waar we voor staan.

Bezoek website

Stichting KLEAN

Stichting KLEAN

Stichting Klean heeft een positieve attitude en zet zit in tegen de Plastic Soep. Oprichter Peter Smith legt uit: Het logo van Klean lijkt op een vlinder. Dat heeft te maken met het butterfly-effect:  “Een vlinderslag in Brazilië kan een orkaan veroorzaken in Texas.” Een ieder die deze uitspraak voor het eerst hoort denkt: “Onzin!” Zo ook ik. Inmiddels heb ik ervaren dat het vlindereffect bestaat. Alle grootse dingen vinden hun oorzaak in iets kleins. Jijzelf bent er een voorbeeld van. Het Universum was ooit oneindig klein.

Onze wereld kent veel problemen. Al deze problemen hebben verschillende oorzaken. Er is echter een oorzaak die er boven uitsteekt en al deze problemen met elkaar verbindt.

De grootste destructieve kracht op aarde is het geloof van mensen dat het kleine beetje dat ik doe te klein is om een verschil te maken. 

Het enige dat ons te doen staat is dit geloof om te draaien. Dan zal die destructieve kracht  een constructieve macht blijken.

Wij van Klean, Klagen Loont Echt Absoluut Niet, gaan dit geloof omdraaien met het Plastic Madonna project.  Dat gaat ons lukken met jouw hulp. We stoppen dan de groei van de Plastic Soep kosteloos!  Als 25% van de mensen één stukje zwerfafval per dag opruimt dan ruimen we gezamenlijk 8 miljard kilo per jaar op. Dit is de hoeveelheid die er nu per jaar bijkomt.

Bekijk website

By the Ocean We Unite

item-thumbnail

By the Ocean We Unite

Elk jaar komt er minstens 8 miljard ton plastic in de oceaan terecht. Die kunststoffen – variërend van groot tot microscopisch klein – hebben een verwoestend effect op het milieu, op dieren en mogelijk onszelf. By The Ocean We Unite wil niet langer aan de zijlijn staan.

By the Ocean we Unite is een dynamische beweging die het bewustzijn over plastic vervuiling in onze oceanen op een positieve manier verhoogt. Door zeilexpedities, onderwijs, lezingen, onderzoek en andere activiteiten, motiveren ze mensen om actie te ondernemen om hun plastic voetafdruk te verkleinen, zodat er minder plastic in onze oceanen terechtkomt.

Bekijk website

Kunst van Afval

item-thumbnail

Kunst van Afval

Kunstenaar Erian Herrera is geboren en getogen in een klein dorpje onder de rook de Arenal vulkaan. Een aantal jaren geleden besloot hij zijn baan bij een Nederlandse potplantenteler op te zeggen en van zijn passie zijn werk te maken; namelijk het maken van ‘kunst’ van afvalproducten.

Erian is een ambachtsman met een rijke fantasie die zijn inspiratie haalt uit de natuur rondom zijn woonplaats en zodoende steeds weer nieuwe producten maakt van allerlei spullen die mensen weggooien; blikjes, flessen, melkpakken, autobanden etc. Gaandeweg ontwikkelde hij ook zijn eigen visie op recyclen, de natuur om zich heen en hoe hij zijn kijk op de zaak kan overbrengen op toeristen, maar belangrijker nog, hoe hij een verschil kan maken in zijn eigen omgeving.

Erian wil zijn visie delen met en overbrengen aan scholieren en studenten in de regio. Afvalscheiding en hergebruik van materialen staat nog in de kinderschoenen in Costa Rica, maar past helemaal in het grotere plaatje van ecologische toeristische bestemming dat het land wil uitstralen. Erian wil zijn kennis, maar vooral ook zijn creativiteit delen en heeft daartoe workshops opgezet op lokale scholen.

Bezoek website

Edventure Reizen is altijd geinteresseerd in mooie initiatieven, heb jij tips of ideeën? Neem dan contact met ons op!