Edventure projecten in Midden Amerika
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Projecten

Edventure Reizen fungeert als platform voor positieve en inspirerende ondernemers die eraan bijdragen om jouw vakantiebestemming en de wereld mooi te houden. Momenteel ondersteunt Edventure verschillende prachtige initiatieven die zich inzetten voor een schonere zee, schonere stranden en een schonere wereld.

Tijdens een van onze rondreizen door Midden-Amerika kun je persoonlijk kennismaken met deze projecten en als je zin hebt zelfs de handen uit de mouwen steken. Lees hieronder meer over de verschillende projecten.

Sonati

Sonati

Sonati (Society and Nature International) is een non-profit organisatie die zich sinds 2009 inzet voor de bevordering van kennis, liefde en zorg voor de natuur door middel van gratis milieu-educatie programma’s voor jongeren en kinderen in Costa Rica en Nicaragua. 

Ze creëeren eigen lesmateriaal dat zowel in het klaslokaal als in het veld wordt aangeboden, geven maandelijkse workshops en trainen onderwijzers. Dit alles wordt gefinancierd met behulp van inkomsten uit het toerisme
en het verkopen van lidmaatschappen aan bedrijven.

Edventure Travel draagt haar steentje bij met een `bronzen lidmaatschap`.

 

Sonati Costa Rica

Work with Nature

Work with Nature

Het regenwoud in Costa Rica is één van de meest mooie en bijzondere plekken op aarde met een hele hoge biodiversiteit aan planten en dieren. Essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Dit doet Work With Nature door land met regenwoud aan te kopen. Het land dat zij aankopen plaatsen ze direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie.

Maar ze gaan nog een stapje verder: samen met Oscar, een Costa Ricaanse ranger, zorgen ze voor betrokkenheid en bewustwording onder de lokale bevolking zodat er niet toch nog stiekem bomen worden gekapt of dieren worden gestroopt. Work With Nature werpt zijn vruchten af. Op hun trapcambeelden hebben ze zelfs bewijs dat er diverse zoogdieren teruggekeerd zijn naar het gebied! De volgende mijlpaal is 400 hectare regenwoud beschermen, dan kunnen de luiaard en verschillende apen weer leven in het gebied.

Adopteer Regenwoud!

5MinuteBeachCleanup

5MinuteBeachCleanup

Carolina Sevilla is medio 2016 gestart met de #5MinuteBeachCleanUp beweging. Met deze beweging probeert ze bewustwording te creëren en mensen in beweging te krijgen om het wereldwijde probleem van plastic en afval en vervuilde stranden samen aan te pakken.

Carolina daagt je uit om 5 minuten het strand op te ruimen, daar een foto van te maken en die op social media te plaatsen met de hashtag #5minutebeachcleanup. Het idee hierachter is om de beweging steeds groter te maken en steeds meer mensen te inspireren hetzelfde te doen. Door 5 minuten het strand op te ruimen draag je een klein steentje bij en word je je bewuster van de uitdagingen waar we voor staan.

5 Minute Beach Clean Up

Kunst van Afval

item-thumbnail

Kunst van Afval

Kunstenaar Erian Herrera is geboren en getogen in een klein dorpje onder de rook de Arenal vulkaan. Een aantal jaren geleden besloot hij zijn baan bij een Nederlandse potplantenteler op te zeggen en van zijn passie zijn werk te maken; namelijk het maken van ‘kunst’ van afvalproducten.

Erian is een ambachtsman met een rijke fantasie die zijn inspiratie haalt uit de natuur rondom zijn woonplaats en zodoende steeds weer nieuwe producten maakt van allerlei spullen die mensen weggooien; blikjes, flessen, melkpakken, autobanden etc. Gaandeweg ontwikkelde hij ook zijn eigen visie op recyclen, de natuur om zich heen en hoe hij zijn kijk op de zaak kan overbrengen op toeristen, maar belangrijker nog, hoe hij een verschil kan maken in zijn eigen omgeving.

Erian wil zijn visie delen met en overbrengen aan scholieren en studenten in de regio. Afvalscheiding en hergebruik van materialen staat nog in de kinderschoenen in Costa Rica, maar past helemaal in het grotere plaatje van ecologische toeristische bestemming dat het land wil uitstralen. Erian wil zijn kennis, maar vooral ook zijn creativiteit delen en heeft daartoe workshops opgezet op lokale scholen.

Erian`s kunst

Edventure Reizen is altijd geinteresseerd in mooie initiatieven, heb jij tips of ideeën? Neem dan contact met ons op!