Reisaanbieder Midden-Amerika | Over Ons | Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Wij zijn Edventure Travel!

Minder plannen en gewoon doen wat je op je pad tegen komt. Het toeval toelaten en je eigen dromen beleven. Met dat gevoel begon Ed Smit in 2005 met Edventure Travel. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een onafhankelijke reisaanbieder van reizen door Midden-Amerika. Wij zijn touroperator én reisagent in 1 met 5 teamleden.

Tijdens een echte Edventure Travel reis door Costa Rica, Panama of Nicaragua maak je kennis met de échte Midden-Amerikanen, kom je op de mooiste afgelegen plekken in de natuur en vermijd je zoveel mogelijk de toeristische hotspots. Je verblijft in kleinschalige accommodaties met een bijzonder verhaal en oog voor duurzaamheid. Je kunt een individuele self-drive reis maken, maar je kunt ook aansluiten bij een van onze bijzondere yoga- en meditatiegroepsreizen.

Reizen stellen wij geheel op maat samen. Jouw wensen staan centraal. En omdat wij alle bestemmingen en accommodaties persoonlijk kennen en met regelmaat bezoeken, zijn wij goed in staat de reis samen te stellen die daar perfect bij aansluit. Deze persoonlijke benadering is wat ons werk zo leuk maakt!

  • Wij zijn een team van vijf reizigers
  • Uit Nederland
  • Gevestigd in Costa Rica
  • We spreken Nederlands, Engels en Spaans
  • En zijn touroperator en reisagent in één
  • We werken op maat om jouw dromen te realiseren

Een echte Edventure Travel reis

Een echte Edventure Travel reis

Wat kun je dan zien en beleven tijdens een echte Edventure Travel reis? Bekijk deze video van twee reizigers die het Edventure aangingen en dat vastlegden.

Find Edventure… and live your dream‘ is waar we voor staan. Sinds 2005 zijn wij reisaanbieder van reizen door Midden-Amerika. Naar Costa Rica, Panama en Nicaragua. We zijn zélf continu op zoek naar de mooiste accommodaties en plekjes om jou van mee te laten genieten.

Dat wil ik ook wel!

Ontmoet het Edventure Travel team:

item-thumbnail
Ed

Ed vertrok in 2002 naar Costa Rica om er te wonen en te werken in de tuinbouw. Later kwam daar Edventure Travel bij, eigenlijk een uit de hand gelopen hobby!

Rancho Margot is een van mijn favoriete bestemmingen vanwege het geweldige verhaal achter het ontstaan van dit hotel en het team die dit vormgeeft. Duurzaamheid is hier geen modewoord, maar iets wat je met elkaar en voor elkaar doet.’

item-thumbnail
Renee

Renee woont en werkt sinds 2009 mee in Edventure. Ze had geen specifieke toeristische achtergrond, maar bij Edventure Travel gaat het er vooral om dat we aanbieden wat we zelf leuk vinden!

‘De Caribische kust is mijn favoriete regio om te verkennen: de laid-back sfeer, vriendelijke mensen en lekker eten zorgen samen met ons VW busje voor een instant-vakantiegevoel!’

item-thumbnail
Linda

Linda woont sinds 2003 in Costa Rica. Na een tijdje te hebben meegewerkt aan een fokprogramma voor Rode Aras (om ze vrij te laten) is ze in 2004 begonnen als gids voor Nederlandse reisorganisaties. Sinds 2008 is Linda actief voor Edventure Travel.

‘Mijn favoriete plek is Corcovado omdat het nog ongerepte natuur is en je daar de meest exotische dieren kunt vinden als de rode ara en toekans. Het meest indrukwekkende was een puma tijdens een van de hikes!’

item-thumbnail
Anouk

Vanuit het centrum van een Nederlandse stad verhuisde Anouk in 2017 naar het platteland van Costa Rica. Te midden van de groene heuvels geniet ze van de natuur en van de pura vida-mentaliteit. Sinds 2021 is Anouk onderdeel van het Edventure-team. 

‘In Costa Rica geniet ik naast de prachtige natuur ook van de vriendelijke bevolking. Waar je ook komt, iedereen maakt net zo makkelijk een praatje met je. Het is een land waar je je al snel thuis voelt.´

item-thumbnail
Ernest

Na als beroepsavonturier de wereld over gezworven te hebben belandde Ernest in 2015 in Costa Rica. Hier heeft hij de afgelopen jaren als natuureducator, gids en veldbioloog gewerkt in verschillende regio’s van het land. In 2023 begon hij als onderdeel van het Edventure team.

‘Tot mijn grote verassing heb ik ontdekt dat in Costa Rica nog een hoop echte Tico cultuur te vinden is als je je buiten de gebaande paden begeeft. Het is voor mij dan ook niet makkelijk om één favoriete regio aan te duiden. Iedere interactie met een Tico op het platteland geeft mij een thuisgevoel. Zo ben ik zelf uiteindelijk in Turrialba beland. Deze regio heeft, hoewel steeds meer bezocht, zijn authentieke Tico cultuur weten te behouden.’

Voor en door reizigers

item-thumbnail

Voor en door reizigers

Veel van onze reizen worden eigenlijk verkocht door onze reizigers ofwel klanten. Dat doen ze door familie, vrienden en bekenden over Edventure Travel te vertellen, maar ook hun reisverhaal met andere enthousiaste reizigers en geinteresseerden in Costa Rica en Midden-Amerika te delen, bijvoorbeeld tijdens een Vakantiebeurs.

Eenieder die op zijn of haar beurt een Edventure Travel reis weet te ‘verkopen’, belonen wij graag in de vorm van commissie.

Meer over onze projecten
item-thumbnail

Jeff Wezel

Ik heb een geweldige tijd gehad met Edventure Travel. Allereerst was ik vriendelijk verwelkomd bij hun thuis/kantoor, en heb ik meer kunnen leren over hoe het is om als Nederlander te werken en wonen in een Latijns Amerikaans land. De insider tips die ik kreeg en connecties die Edventure heeft maakte mijn reis compleet en zorgde ervoor dat ik het meeste eruit kon halen in de 3 weken tijd. Super bedankt, en tot weerzien!

item-thumbnail

Familie Verloop

We willen jullie bedanken voor de mooie reis de we hebben gemaakt, de mooie plekken waar we zijn geweest en de fijne mensen die we hebben ontmoet. Ook dank voor de fantastische organisatie. We hebben nergens problemen ondervonden en daar waar het nodig was hebben jullie voor een goede oplossing gezorgd.

Veel dank – ook namens onze kinderen die geweldig genoten hebben – voor de organisatie van deze reis. Die gaan we niet vergeten! We zullen jullie als reisaanbieder in Midden-Amerika zeker aanbevelen aan anderen.

item-thumbnail

Familie Oldewarris

Al met al is het een superleuke reis geweest. De natuur, de dieren, de mensen, de verschillende landschappen en het enthousiasme van de gidsen. Echt helemaal geweldig. Wij vinden dat wij door deze reis een hele goede indruk hebben gekregen van Costa Rica. De overnachtingslocaties waren stuk voor stuk bijzonder. Ieder adres had wel weer iets moois. Wij hebben echt alleen maar positieve feedback zoals je merkt en kunnen niets verzinnen dat niet goed was.

Naast al dit moois willen wij jullie bedanken voor de organisatie en de tips. Het contact per mail verliep prettig en vlot. De bespreking van de reis in San José is heel goed. Het feit dat je, als er iets is, makkelijk telefonisch contact kunt hebben is fijn (gelukkig niet nodig gehad). Kortom: grote complimenten en wij zouden jullie absoluut aanbevelen bij mensen die een dergelijke reis zouden willen maken. Een fijne reisaanbieder van reizen door Midden-Amerika!

item-thumbnail

Rob en Anja Jacques

Heel goed, fijn contact en alles goed geregeld. Alles duidelijk op papier en alles klopte, geen gekke onverwachte missers. Het feit dat we jullie konden bellen als dat nodig mocht zijn vond ik een heel prettig gegeven. Ook was het fijn dat we met elkaar spraken in San Jose, heel persoonlijk hoor. Heel goed.

item-thumbnail

Fam. Neutkens-Scholten

We hebben een geweldige reis gehad! Vooraf hadden we prima contact over de planning van onze reis. Alle informatie over de verschillende plekken die we hebben bezocht was goed verzorgd. Tijdens onze reis hebben via Whatsapp en telefonisch uitstekend contact onderhouden.

item-thumbnail

Gerrit en Nienke

Gisteren zijn we terug gekomen van onze reis door Costa Rica. Wat is er in Nederland toch veel asfalt en wat is er eigenlijk weinig groen. Het is wel weer even wennen. We hebben een onvergetelijke reis gehad. Wat hebben we veel gezien en gedaan en wat was alles goed geregeld door jullie. Een groot compliment daarvoor is wel op zijn plaats. De Green Circle reis is een prachtig concept. Wat een mooie locaties, allemaal anders en met een bijzonder verhaal. Kortom, een geweldige reis, heel veel dank voor de organisatie en de hulp. We zullen jullie als reisaanbieder van Midden-Amerika zeker aanbevelen bij andere mensen die naar Costa Rica gaan.

item-thumbnail

Rob en Katja

Wat er uitsteekt is jullie hulp waar nodig: jullie zitten niet in de weg, bemoeien je nergens mee. Is er iets, wordt er meteen gepaste actie genomen buiten alle normaal te verwachten regels om.

Daarnaast was echt alles helemaal netjes geregeld: vouchers klopten, auto kwam netjes op tijd, werd netjes op tijd opgehaald…alles klopte!

item-thumbnail

John en Helma

Het fijne contact, zoals het bezoek aan huis van Rob, het mail verkeer, skype met Renee een dag voor vertrek om nog even alles door te nemen.

Dit gaf ons het bekende Westlandse gevoel van “ouwe jongens krentenbrood “en dat voelde goed.

item-thumbnail

Dorien en Loek Jansen

Wij hebben een mooie en bijzondere vakantie gehad, de info van “Edventure” was duidelijk.

Ook Rob heeft ons plezierig en duidelijk geadviseerd. De vakantie hebben we goed zakelijk gecombineerd met een bezoek aan een leverancier van ons bedrijf.

item-thumbnail

De Krommetjes uit Naaldwijk

Linda, Renee en collega’s bedankt voor jullie hulp voor maar ook tijdens onze reis. Alles was top geregeld.

De mooie lodges, locaties, activiteiten en vervoer hebben onze reis onvergetelijk gemaakt. Gelukkig hebben we de foto’s nog!!

item-thumbnail

Hans en Syl

Wat hebben wij een super gave reis gehad! Bij iedere lodge weer een wauw gevoel als we aankwamen. Een grote diversiteit aan waanzinnige plekken, van een hut in het oerwoud tot een luxe lodge. Veel meegemaakt en gezien. Nicaragua was vooral echt gaaf, vooral omdat het nog zo puur is. We hebben ook zo genoten van alle vriendelijke mensen die we zijn tegen gekomen. Wel jammer dat we zelf bijna geen Spaans spreken Nu nog lekker nagenieten en aan het fotoalbum beginnen. We raden jullie als reisaanbieder van Midden-Amerika zeker aan.

Optie 1. Stippel zelf jouw droomreis uit. Kies jouw favoriete bestemmingen en rondreizen. Stop ze in jouw reiskoffer  en verstuur ons je gevulde koffer
Op basis van jouw reiskoffer en wensen gaan wij aan de slag met een reisofferte op maat.

Optie 2. Laat direct een van onze reisexperts jouw perfecte rondreis samenstellen. Geef ons jouw wensen door via dit aanvraagformulier en ontvang snel een offerte op maat.

Heb je een snelle vraag of wil je direct persoonlijk contact?
Stuur ons een chatbericht of klik op het icoontje hieronder om ons een Whatsapp te sturen: