check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Zoek het avontuur in Panama!

Panama is zoveel meer dan alleen het Kanaal. Panama Stad is een echte metropool en wordt wel het ‘Hong Kong’ van Centraal Amerika genoemd. Panama is nog een relatief onbekende toeristische bestemming en dus reis je zeker niet met de massa mee, maar ontdek je vulkanen, ongerepte stranden en charmante dorpjes vaak alleen of met je reisgenoten.

Cultuur en historie vind je niet alleen in Panama-Stad, maar ook bijvoorbeeld op de San Blas eilanden waar je te gast bent bij de Kuna indianen, en leert hoe eeuwenoude tradities anno 2017 worden ingevuld. Een unieke reiservaring!

  • Dier- en vogelspotten
  • Nationale parken
  • Exotische stranden
  • Lokale ontmoetingen
  • Tropische jungle

Panama is een aanrader!

Panama is een aanrader!

Voor veel reizigers is Panama een korte tussenstop. Panama ontwikkelt zich echter ook tot een mooie vakantiebestemming en juist hier vind je nog veel ongerepte stranden, kun je kennis maken met de inheemse bevolking en vind je prachtige natuur (zelfs op steenworp afstand van het Panama Kanaal!). Panama is een aanrader dus en ook hier bieden we verschillende bouwstenen aan die je in je eigen reiskoffer op de website kunt inpakken. Vervolgens kun je ons mailen voor een eerste vrijblijvende offerte.

Reis op maat

item-thumbnail

Reis op maat

Ter inspiratie, en om je een idee te geven in welke volgorde onze bouwstenen te combineren zijn, kun je ook onze voorbeeldreizen bekijken. In deze reizen maak je kennis met de verschillende delen van het land. We kunnen deze reizen natuurlijk helemaal aanpassen naar je wensen en de bouwstenen in deze reis kunnen ook worden ingekort of worden verlengd.

Tot slot, in overleg met jou kunnen we ook een reis op maat maken. Heb je speciale wensen, reis je met een groep of plan je een onvergetelijke huwelijksreis? Neem dan contact met ons op, zodat we persoonlijk met je kunnen overleggen over wat het beste bij jou past.

Stel je eigen reis samen

icon Vul je voorkeuren in via onze reisfilter.
icon Stel je eigen reis samen door bouwstenen of een voorbeeldreis in te pakken in je koffer.
icon Verstuur je reisaanvraag via het formulier op onze site.
icon We nemen persoonlijk contact met je op via een vrijblijvend reisvoorstel en gaan samen aan de slag om je droomreis werkelijkheid te laten worden.

Fotogalerij

item-thumbnail

Patrick en Tessa 

Wat is onze reis door Panama en Costa Rica fantastische geweest. Alles boven verwachting en elke dag denken wij terug aan de prachtige natuur, de dieren, de bevolking en al het moois wat wij daar samen hebben gezien en meegemaakt. De reis was erg goed geregeld en voldeed voor meer dan 100% aan onze verwachtingen en wensen, prachtige kleine accommodaties waardoor wij echt een waren met de bevolking en de natuur. We hebben erg veel leuke locals ontmoet en heel veel meegemaakt.We hebben veel mee gekregen van het dagelijkse leven van de locale bevolking en alle natuur tot ons kunnen nemen, erg veel dieren gespot, met een gids en zelf! Het is een reis om nooit meer te vergeten en elke dag zullen wij terug denken aan de prachtig periode die wij daar hebben gehad.

item-thumbnail

Pauline en Joke

Ondertussen zijn we alweer terug van een fantastische reis door Panama die we met jullie hebben mogen maken. En wat een afwisselende reis is het geweest! We hebben meer dan voldoende informatie ontvangen, prettig dat er onderweg ook nog even contact werd gezocht of alles ok was. De zorgen over het regelen van leuke verblijfsplekken waren compleet uit onze handen genomen. De kleinschaligheid van de hotels of bed and breakfasts zorgden ervoor dat ter plekke ook altijd goed voor ons gezorgd werd. Wij hebben alles per openbare bus of shuttles gedaan. Dat is prima bevallen, omdat de afstanden niet zo groot zijn kun je rustig reizen. De mensen zijn zeer behulpzaam en vriendelijk, vaak rijden ze je met de bagage rustig door naar de eindbestemming. Om maar niet te melden hoe vaak we een glimlach en een stuk fruit kregen. Een heerlijke veelzijdige reis gehad en zoveel gezien, daar kunnen we weer heel lang van nagenieten!

item-thumbnail

Gerard S.

De reis naar Bocas liep vlot. Leuke lodges boven het water. Veel gesnorkeld en gezwommen. Tijdens een strandwandeling een indianen nederzettinkje gezien. Ze hadden net een enorme vis gevangen.De reis naar Panama City liep vertraging op t.g.v. een tropische regenbui van bijna twee uur. Was ook wel bijzonder. Tot dan hebben we praktisch geen regen gehad. Het verblijf in Panama City was kort maar interessant. Bezoek aan Casco Viejo en het sluizencomplex van de Miraflores was bijzonder de moeite waard. Ook Panama Viejo was met z’n ruines de moeite waard. Ook een tropische regen van anderhalf uur ervaren. Tijdens die regen leuk gesprek gehad met een uitstekend Engels sprekende dame. De vliegreis naar huis liep op rolletjes. De reis en locaties waren zeer de moeite waard. Dank voor de uitstekende organisatie!

item-thumbnail

Fam. Van Gulik

Wij hebben een prachtige, goed georganiseerde reis door Panama en Costa Rica gemaakt. Alles was erg goed geregeld en we hadden leuke, vooral kleinschalige locaties om te verblijven. Het was een afwisselende reis en we hebben erg veel van de natuur gezien.

item-thumbnail

Nel en Egbert

Panama City:  Het hotel was prima en bijzonder om in de stad te zijn, kanaal, tentoonstelling, de oude stad, etc. Daarna vliegen naar Bocas de Toro: prima, bijzonder om te ervaren hoe ver het varen was naar het mangrove eiland bij Francine. Prachtig daar en heerlijke lodge. Ze koken er heerlijk! Daarna terug naar Boca en met de shuttlebus naar de grens: wat een aparte grens, zo’n oude spoorbrug!

Populaire bouwstenen in Panama

item-thumbnail
Panama Stad
Wie Panama Stad zegt, denkt Panama Kanaal, maar er is meer te beleven in deze bijzondere hoofdstad die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt en nu als financieel centrum van de regio en belangrijke doorvoerhaven ook wel het Hong Kong van Midden Amerika wordt genoemd.
item-thumbnail
Gamboa (Soberania)
Op slechts 40 minuten van Panama Stad ligt het nationale park Soberania. In dit regenwoud leven honderden dier- en plantensoorten, maar het staat vooral bekend om de 525 verschillende soorten vogels die er leven. Deze hoge diversiteit komt omdat er in dit gebied zowel primair als secundair bos, moerassen en beken zijn.
item-thumbnail
El Valle de Anton
Dit pittoreske dorpje heeft een unieke ligging in de op één na grootste krater ter wereld en is een populaire plek om te ontsnappen aan de drukte van Panama City. Zo’n twee uur rijden vanaf de stad ben je hier omringd door natuur. El Valle de Anton is een favoriete plek van wandelaars en natuur- en vogelliefhebbers.
item-thumbnail
San Blas (Kuna Yala)
Het mooiste plekje van Panama is toch wel de eilandengroep San Blas, een gebied van 360 bounty-eilandjes, bewoond door Kuna Indianen, een indianenstam die nog geheel volgens zijn oude tradities leeft. De Kuna's leiden een autonoom bestaan in Panama. Hun leider, de Sahila, is zowel hun politieke als spirituele leider. Op San Blas heb je de unieke gelegenheid om meer van de indrukwekkende, oude Kuna cultuur te leren kennen.
item-thumbnail
Boquete
Het bergdorp Boquete staat bekend om zijn aangename klimaat, goede koffie, tropische bloemen, citrusvruchten en vele groenten. Boquete werd in 1911 gesticht door voornamelijk Europeanen, die in dit aantrekkelijke gebied met nevelwouden en koffieplantages hun perfecte nieuwe thuis zagen. Inmiddels is Boquete uitgegroeid tot een van de meest belangrijke landbouwgebieden van Panama en heeft het de beste koffie ter wereld.
item-thumbnail
Bocas del Toro
Bocas del Toro is uitgegroeid tot een van de bekendste toeristische trekpleisters van Panama. De bouw en ontwikkeling van nieuwe hotels en andere voorzieningen breidt zich dus ook langzaam uit, maar de ultieme, relaxte Caribische sfeer overheerst nog steeds. Je vindt er kleine winkels, gezellige restaurantjes en prachtige stranden.