Overnacht tour La Sirena vanuit Drake Bay - Edventure
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Corcovado overnight

item-thumbnail

Corcovado overnight

Het nationale park Corcovado is één van Costa Rica’s meest geïsoleerde natuurreservaten. Dit unieke stukje tropisch regenwoud herbergt ecosystemen die nergens anders ter wereld voorkomen en zodoende kom je er dieren tegen die in de rest van Costa Rica haast niet meer in hun natuurlijke omgeving te vinden zijn; zoals de rode ara, de tapir, de puma, de jaguar en ocelots. Corcovado is een must voor iedereen die houdt van avontuur en de jungle.

De komende anderhalve dag staat jullie een prachtig avontuur te wachten. In de ochtend vertrekken jullie onder begeleiding van een gids op jullie trekking naar het La Sirena Rangerstation in Nationaal Park Corcovado.  De grote bagage blijft achter in het hotel  in Drake en met alleen een kleine rugzak ga je op pad. Na een bootttocht van 1.5 – 2 uur kom je aan bij het rangerstation La Sirena . Nadat jullie je spullen in de kamer hebben gebracht gaan waar jullie met de gids op pad .

Jullie overnachten in een eenvoudige en gedeelde kamer slapen in stapelbedden.

 

Praktische informatie

Praktische informatie

Jullie gaan op pad naar La Sirena met Osa Wild . Ze hebben een hoofdkantoor in Puerto Jimenez maar een klein kantoor in Drake bay.  Neem bij voorkeur een dag voor jullie tour contact op met Osa Wild voor de laatste reisdetails. Het telefoonnummer is (506) 2735 5848.

Jullie vertrekken om 5.45am vanaf Cabinas Murillo/ Picolina tours in Drake bay. Vraag het hotel om je de volgende ochtend (met de boot of met een taxi) naar toe te brengen. In sommige gevallen (zie hiervoor de details in de bevestiging) wordt je opgehaald bij het hotel. Regel via het hotel een TAXI naar het beginpunt. 

Het trefpunt als je naar het kantoor moet van Wild Osa is Murillo-Picolina-cabinas, in het Drake Bay Village
Exacte locatie: https://goo.gl/maps/6mChiTrmEYR2

De volgende maaltijden tijdens de tour zijn inclusief: Lunch en diner op dag 1 en ontbijt op dag 2. Op dag 2 zijn jullie rond 2 uur terug in Drake . Aan te raden is wat snacks mee te nemen voor op de boot terug. Bij aankomst kun je in Drake nog wat eten. Overleg met de bootsman of hij jullie bij de lodge of bij Drake bay centrum afzet.

Belangrijke informatie vwb Corcovado:
• Voer geen dieren in het wild
• Verwijder geen flora of fauna uit hun natuurlijke omgeving
• Houd het park schoon en veilig voor dieren door je afval mee te nemen.
• Wees voorzichtig – houd lawaai tot een minimum beperkt
• Gebruik geen flitser op uw camera
• Roken is verboden binnen beschermde gebieden

Voor uw veiligheid
• Volg te allen tijde de instructies van uw gids, vooral bij het oversteken van rivieren en bij het naderen van dieren in het wild
• Blijf gedurende de hele reis gehydrateerd (neem ten minste 2 liter water per persoon)
• Draag gesloten en goed beschermde schoenen
• Geniet van dieren in het wild, blijf op afstand en onthoud jezelf van aanraking
• Wees te allen tijde voorzichtig, slangen, spinnen komen voor in het park
• Gebruik zonodig zonnebrandcrème en insectenwerend middel
• Haaien en krokodillen komen voor in het park, zwem alleen in aangewezen gebieden

Vergeet niet om mee te nemen:
2 liter water, snacks, zaklamp, goed beschermde schoenen, zonnebrandcrème, muggenmelk, regenjas, sandalen, waterdichte wandelrugzak en  dri fit kleding. Optioneel een verrekijker, een camera en een zonnebril.

Heel veel plezier!!!!