Stippel hier jouw eigen reis in Nicaragua uit en selecteer jouw favorieten!
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Jouw eigen reis door Nicaragua samenstellen?

icon Klik in het reisfilter hieronder jouw interesses aan. In de kaart worden automatisch de bestemmingen weergegeven die bij jouw interesses passen. Klik op een vlaggetje om meer te lezen. Of bekijk al onze bestemmingen onder de kaart.
icon Stel je eigen reis samen door bestemmingen en/of een voorbeeldreis in te pakken in je koffer.
icon Ben je klaar? Bekijk je gevulde koffer door linksbovenaan de pagina de reiskoffer te openen. Vul de koffer aan met aanvullende informatie over jouw wensen en interesses en klik op verzenden.
icon We nemen persoonlijk contact met je op via een vrijblijvend reisvoorstel en gaan samen aan de slag om je droomreis werkelijkheid te laten worden.
Reisfilter
Nicaragua
Mijn interesses zijn:
Reisfilter

Bekijk hieronder al onze bestemmingen in Nicaragua:

item-thumbnail
Cultuur snuiven in kleurrijk Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor. Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.
item-thumbnail
Zwemmen in het kratermeer La Laguna de Apoyo
La Laguna de Apoyo is een uniek kratermeer in Nicaragua, zo’n 10km vanaf Granada en Masaya. De Apoyo vulkaan is een slapende vulkaan en de laguna is een volgelopen kratermeer met het schoonste water van Nicaragua. Met 200 meter diepte is La Laguna Apoyo het diepste punt in Nicaragua en er leven vissen die je nergens anders tegenkomt.
item-thumbnail
Overnachten op het privé eilandje Isleta El Espino
Isleta El Espino is een magisch privé eilandje in het Meer van Nicaragua, gelegen op slechts op enkele minuten afstand van het koloniale stadje Granada. In 2007 hebben een Amerikaanse broer en zus dit unieke eilandje gekocht om een eco- en design hotelletje op te zetten. Dat is ze bijzonder goed gelukt. 
item-thumbnail
Ontdek het unieke vulkaaneiland Isla de Ometepe
Het eiland Isla de Ometepe lige middenin het Meer van Nicaragua. Dit unieke eiland wordt gevormd door twee grote vulkanen: La Concepción en Madera. Het woord Ometepe betekent letterlijk twee (ome) bergen (tepe). Je gaat met de ferry naar het eiland toe, waar je in een eenvoudig hotel verblijft. Ontdek vanuit hier deze bijzondere bestemming!
item-thumbnail
Surfen en relaxen aan de stranden van San Juan del Sur
Je verblijft in Playa el Coco, een van de mooiste natuurlijke stranden van Nicaragua. Playa el Coco ligt op ongeveer een half uurtje rijden van San Juan del Sur, een populaire en gezellig kustplaatsje in het uiterste zuiden van Nicaragua. Geniet van de stranden en prachtige zonsondergang of geniet van een lekker diner en een cocktail bij een van de restaurantjes.
item-thumbnail
Proef de authentieke sfeer van koloniaal León
León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap en dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum. Daarnaast staat de grootste kathedraal van Midden-Amerika in deze prachtige stad.
item-thumbnail
Prachtige stranden en perfecte golven in Las Peñitas
Pak de golven in Las Peñitas! Op slechts 20 minuten afstand van de stad León ligt het kustdorpje Las Peñitas, dat vanwege haar 2 kilometer lange strand geliefd is bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León.
item-thumbnail
Op trekking door Miraflor natuurreservaat
Ga op trekking door het Miraflor natuurreservaat! Dit avontuur begint in Estelí waar je de eerste nacht verblijft in een hotel in het centrum van het stadje. De tweede dag trek je voor 2 dagen dit gebied in voor een bijzondere en lokale ervaring.
item-thumbnail
Jungle en koffieplantages in Matagalpa
Verken het noorden van Nicaragua, de jungle en de koffieplantages rondom de stad Matagalpa. Je verblijft bij lokale families onder eenvoudige omstandigheden. Je gastfamilies hebben echter ervaring met buitenlandse gasten en zorgen voor muskietennetten en waterfilters, dus over de hygiene hoef je je geen zorgen te maken.
item-thumbnail
Wuivende palmen en witte zandstranden op de Corn Islands
De paradijselijke Corn Islands voor de kust van Nicaragua komen zo uit de boekjes. Wuivende palmen, witte zandstranden en exotische fruitbomen... Op de twee eilanden Big Corn en Little Corn, vind je het allemaal! Geniet van de rust en Caribische sfeer op het eiland!
item-thumbnail
Bezoek de lokale sigarenfabriek en groene heuvels in Estelí
Estelí ligt in een vallei op een hoogte van 800 meter en wordt omgeven door bergen. Dit stadje ligt in het noordoosten van Nicaragua, een prachtig natuurrijk gebied waar massatoerisme niet voorkomt. Hier vind je het echte Nicaraguaanse leven.
item-thumbnail
De ongerepte natuur van Rio San Juan
De rivier de Rio San Juan verbindt het immense Meer van Nicaragua met de Caribische Zee. De nog ongerepte natuur en de historische bezienswaardigheden maken de regio tot een aantrekkelijke bestemming, maar wel eentje die tot nu toe vrijwel onontdekt is gebleven. Grote gebieden langs de rivier zijn beschermd natuurgebied en een paradijs voor watervogels en vissen.
item-thumbnail

Hans en Syl

Wat hebben wij een super gave reis gehad! Bij iedere lodge weer een wauw gevoel als we aankwamen. Een grote diversiteit aan waanzinnige plekken, van een hut in het oerwoud tot een luxe lodge. Veel meegemaakt en gezien. Nicaragua was vooral echt gaaf, vooral omdat het nog zo puur is. We hebben ook zo genoten van alle vriendelijke mensen die we zijn tegen gekomen. Wel jammer dat we zelf bijna geen Spaans spreken. Nu nog lekker nagenieten en aan het fotoalbum beginnen.

item-thumbnail

Yentl, Noa, Robin, Johan en Hermien

Ons verblijf in Nicaragua was verrassend, blij dat we op aanraden van jullie in Granada zijn geweest. De reis die we gemaakt hebben was een perfecte mix tussen onze wensen en vondsten op internet en jullie ervaringen en suggesties. Nogmaals onze dank!

item-thumbnail

Julian, Fokko, Alexandra, Heleen en Coen

Nicaragua was ons derde land om te ontdekken. In het grote meer van Nicaragua ligt de Solentiname eilandengroep. We leefden mee met het dagelijks leven van de mensen daar en maakten kennis met hun kunstnijverheid. Aan de rivier de San Juan ligt Sabolo Lodge, waar we ons heerlijk lieten verwennen, we logeerden in prachtige open cabanas, apen, vogels en vlinders als buren! We gingen naar huis met een hoofd vol mooie beelden.

item-thumbnail

Michiel, Sacha, Eva en Daan

Alle accommodaties waren geweldig! De afwisseling van zwembad/zee en geen zwemgelegenheid ook héél fijn. Nicaragua was top. Anyway, we zijn jullie heel erg dankbaar dat jullie in zo’n korte tijd zo’n mooie afwisselende reis voor ons hebben uitgestippeld, dankdank!

item-thumbnail

Wiebe, Franciske, Marrit en Rigt

Onze  reis is ons prima bevallen! Heel fijn om te weten waar je slaapt en hoe je er komt. Dat de eerste dagen volledig geregeld waren is een prettige start. Het is prettig om de dag verder op je af te laten komen en maar te zien wat er zich die dag voordoet.
We zijn heel blij in 2 zo verschillende landen te gast te zijn geweest. Costa Rica met zijn overweldigende natuur, het eco en het duurzame, de trots van de bevolking, het goed in het Engels kunnen spreken en het leven van Nicaragua, met (in onze ogen) armoede, maar ook met prachtige steden, geuren en kleuren. In beide landen hebben we fijne, behulpzame mensen ontmoet.