check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

De leukste vakanties in Nicaragua!

Nicaragua is een nog onontdekt pareltje in Centraal Amerika. Het land kent een roerige geschiedenis, maar de prachtige koloniale steden, de vriendelijke mensen en de authentieke sfeer maken het tot misschien wel de interessantste bestemming in de regio.

Nicaragua kun je prima op eigen houtje verkennen en behalve een indrukwekkende natuur, maak je hier ook makkelijk kennis met het (koloniale) verleden en mensen die vastbesloten zijn een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen te realiseren.

  • Dier- en vogelspotten
  • Nationale parken
  • Exotische stranden
  • Vulkanen
  • Lokale ontmoetingen
  • Tropische jungle

Reispakketten

Reispakketten

In Nicaragua bieden we verschillende bouwstenen aan, reispakketten van minimaal twee overnachtingen, die je in je eigen reiskoffer op de website kunt inpakken. Vervolgens kun je ons mailen voor een eerste vrijblijvende offerte. Ter inspiratie, en om je een idee te geven in welke volgorde onze bouwstenen te combineren zijn, kun je ook onze voorbeeldreizen bekijken. We kunnen deze reizen natuurlijk helemaal aanpassen naar je wensen en de bouwstenen in deze reis kunnen ook worden ingekort of worden verlengd.

Reis op maat

Tot slot, in overleg met jou kunnen we ook een reis op maat maken. Heb je speciale wensen, reis je met een groep of plan je een onvergetelijke huwelijksreis? Neem dan contact met ons op, zodat we persoonlijk met je kunnen overleggen over wat het beste bij jou past.

Jouw eigen reis samenstellen?

icon Vul je voorkeuren in via onze reisfilter.
icon Stel je eigen reis samen door bouwstenen of een voorbeeldreis in te pakken in je koffer.
icon Verstuur je reisaanvraag via het formulier op onze site.
icon We nemen persoonlijk contact met je op via een vrijblijvend reisvoorstel en gaan samen aan de slag om je droomreis werkelijkheid te laten worden.

Bouwstenen in Nicaragua

item-thumbnail
Granada
Granada is historisch gezien een van Nicaragua’s meest belangrijke steden, zowel op economisch als op politiek vlak. Tegenwoordig is deze prachtige en zeer kleurrijke koloniale stad ook de meest bekende toeristische bestemming van het land. Massa toerisme komt echter nog niet voor, Granada is nog een prachtige stad waar je je gemakkelijk een paar dagen vermaakt.
item-thumbnail
La Laguna de Apoyo
La Laguna de Apoyo is een prachtig kratermeer zo’n 10km vanaf Granada en Masaya. Apoyo is een slapende vulkaan en de laguna is een volgelopen kratermeer met het schoonste water van Nicaragua. Met 200 meter diepte is La Laguna Apoyo het diepste punt in Nicaragua en er leven vissen die je nergens anders tegenkomt.
item-thumbnail
Isleta El Espino
Isleta El Espino is een magisch privé eilandje in het Meer van Nicaragua, gelegen op slechts op enkele minuten afstand van het koloniale stadje Granada. In 2007 hebben een Amerikaanse broer en zus dit unieke eilandje gekocht om een eco- en design hotelletje op te zetten. Dat is ze bijzonder goed gelukt. 
item-thumbnail
Isla de Ometepe
Het eiland Ometepe in het immense Meer van Nicaragua wordt gevormd door twee grote vulkanen; La Concepción en Madera. Het woord Ometepe betekent dan ook twee (ome) bergen (tepe). Het eiland kent een roerige geschiedenis. De eerste bewoners waren Nahua Indianen uit Mexico, gevolgd door de Niquirano Indianen die een belangrijke nederzetting bouwden. De indrukwekkende overblijfselen daarvan zijn nog steeds te bewonderen.
item-thumbnail
San Juan del Sur
San Juan del Sur is een kleurrijk en gezellig dorpje in het uiterste zuiden van Nicaragua aan de Pacifische kust. Er zijn veel restaurantjes, barretjes en leuke winkels en boetiekjes. Een prachtig dorpje om rond te slenteren en met een cocktailtje op het strand te genieten van de zonsondergang.
item-thumbnail
León
León is een koloniale stad die al eeuwen een vooraanstaande positie inneemt in Nicaragua’s economische, politiek en culturele landschap en dit is duidelijk af te zien aan de voorname koloniale architectuur in het centrum alsook de grandeur van de grootste kathedraal van Midden Amerika.
item-thumbnail
Las Peñitas
Op slechts 20 minuten afstand van de stad León vind je het kustdorpje Las Peñitas, dat vanwege haar 2 kilometer lange strand geliefd is bij zowel Nicaraguanen als buitenlandse reizigers. Je kunt er even heerlijk afkoelen en bijkomen van de hitte in León.
item-thumbnail
Miraflor reservaat
Dit avontuur begint in Estelí waar jullie de eerste nacht verblijven in een hotel in het centrum van het stadje. Vanuit Estelí is veel te ondernemen. Jullie kunnen deze dag een bezoek brengen aan een sigarenfabriek, een wandeling maken naar de Salto Estanzuela waterval of een stadstour doen in Estelí zelf. Op dag 2 trekken jullie voor 2 dagen dit gebied in voor een bijzondere en lokale ervaring.
item-thumbnail
Matagalpa
Verken het noorden van Nicaragua, de jungle en de koffieplantages rondom de stad Matagalpa. Je verblijft bij lokale families onder eenvoudige omstandigheden. Je gastfamilies hebben echter ervaring met buitenlandse gasten en zorgen voor muskietennetten als nodig, waterfilters en over de hygiene hoef je je geen zorgen te maken.
item-thumbnail
Corn Islands
Zo’n vijftig mijlen uit de kust, noordoostelijk van het Nicaraguaanse stadje Bluefields, liggen de Corn Islands, ook wel het vergeten tropische paradijs in de Caribiën genoemd. Wuivende palmen, witte zandstranden, exotische fruitbomen, op de twee eilanden Big Corn en Little Corn, vind je het allemaal!
item-thumbnail

Hans en Syl

Wat hebben wij een super gave reis gehad! Bij iedere lodge weer een wauw gevoel als we aankwamen. Een grote diversiteit aan waanzinnige plekken, van een hut in het oerwoud tot een luxe lodge. Veel meegemaakt en gezien. Nicaragua was vooral echt gaaf, vooral omdat het nog zo puur is. We hebben ook zo genoten van alle vriendelijke mensen die we zijn tegen gekomen. Wel jammer dat we zelf bijna geen Spaans spreken. Nu nog lekker nagenieten en aan het fotoalbum beginnen.

item-thumbnail

Yentl, Noa, Robin, Johan en Hermien

Ons verblijf in Nicaragua was verrassend, blij dat we op aanraden van jullie in Granada zijn geweest. De reis die we gemaakt hebben was een perfecte mix tussen onze wensen en vondsten op internet en jullie ervaringen en suggesties. Nogmaals onze dank!

item-thumbnail

Julian, Fokko, Alexandra, Heleen en Coen

Nicaragua was ons derde land om te ontdekken. In het grote meer van Nicaragua ligt de Solentiname eilandengroep. We leefden mee met het dagelijks leven van de mensen daar en maakten kennis met hun kunstnijverheid. Aan de rivier de San Juan ligt Sabolo Lodge, waar we ons heerlijk lieten verwennen, we logeerden in prachtige open cabanas, apen, vogels en vlinders als buren! We gingen naar huis met een hoofd vol mooie beelden.

item-thumbnail

Michiel, Sacha, Eva en Daan

Alle accommodaties waren geweldig! De afwisseling van zwembad/zee en geen zwemgelegenheid ook héél fijn. Nicaragua was top. Anyway, we zijn jullie heel erg dankbaar dat jullie in zo’n korte tijd zo’n mooie afwisselende reis voor ons hebben uitgestippeld, dankdank!

item-thumbnail

Wiebe, Franciske, Marrit en Rigt

Onze  reis is ons prima bevallen! Heel fijn om te weten waar je slaapt en hoe je er komt. Dat de eerste dagen volledig geregeld waren is een prettige start. Het is prettig om de dag verder op je af te laten komen en maar te zien wat er zich die dag voordoet.
We zijn heel blij in 2 zo verschillende landen te gast te zijn geweest. Costa Rica met zijn overweldigende natuur, het eco en het duurzame, de trots van de bevolking, het goed in het Engels kunnen spreken en het leven van Nicaragua, met (in onze ogen) armoede, maar ook met prachtige steden, geuren en kleuren. In beide landen hebben we fijne, behulpzame mensen ontmoet.