Turrialba, meer dan een tussenstop! - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

Turrialba, veel meer dan een tussenstop!

Ons nieuwste teamlid bij Edventure Travel is Ernest, een beroepsavonturier die onlangs naar Turrialba is verhuisd. In deze blog vertelt hij je alles over deze veelzijdige en authentieke regio die veel meer is dan zomaar een tussenstop! Lees verder en laat Turrialba een plek veroveren op jouw lijst van must-visit bestemmingen.

Ruraal & Authentiek

item-thumbnail

Ruraal & Authentiek

Hoewel Turrialba momenteel door veel buitenlandse bezoekers wordt gezien als slechts een welkome tussenstop tussen de zuidelijke Stille Oceaan en de Caribische kust, is dit een van de mooiste en inspirerende gebieden van Costa Rica, als je tenminste verder kijkt dan wat het oog ontmoet. Er is hier namelijk om iedere hoek iets interessants te ontdekken! 

Turrialba heeft alles te bieden wat je elders in het land ook vindt, behalve golven en stranden natuurlijk. We hebben hier twee vulkanen, de Irazu en Turrialba, diverse natuurlijke habitats, bergen en wilde rivieren. Het is hier een waar outdoor paradijs en buitensporten zit echt in het bloed van de Turrialbeños.

Raften, canyoning, ziplines, paardrijden, paragliden, mountainbiken en koffie-, chocolade- en kaastours zijn zomaar een aantal van de gave activiteiten die je hier kan ondernemen!

Deze extreme variëteit aan avontuurlijke en culturele activiteiten is echter niet het enige wat de Turrialba-vallei uniek maakt. Het is een plek waar nationaal en internationaal toerisme hand in hand gaan, bekend onder het motto “Ruralmente Auténtico” (Ruraal Authentiek). Edventure Travel werkt met geweldige accommodaties in Turrialba die heel goed in dit concept passen.

Centraal gelegen juweel

item-thumbnail

Centraal gelegen juweel

Turrialba ligt heel centraal; Op slechts 2 uur rijden van hoofdstad San José, 1 uur van Cartago en precies tussen beide kusten in. De stad ligt dan ook aan de oude verbindingsroute tussen oost en west, en past zodoende in heel veel reisroutes! 

Momenteel ondergaat dit mooie, landelijke stadje een heropleving. Overal blazen jonge lokale ondernemers de stad nieuw leven in met inspirerende initiatieven.

Daarnaast is er ook nog veel geschiedenis. Als een verlengstuk van de oude hoofdstad Cartago speelde Turrialba een belangrijke rol in de nationale economie. Mede hierdoor beschikt Turrialba over twee uitzonderlijke onderwijsinstellingen, UCR en CATIE. De laatste herbergt een schat aan kennis in hun botanische tuin en onderzoeks- en educatiecentrum. En aangezien het merendeel van het terrein open is voor het publiek en er diverse markten worden georganiseerd, is het een ideale plek om de dag door te brengen.

World-class Rafting op de Pacuare-rivier:

item-thumbnail

World-class Rafting op de Pacuare-rivier:

Het kanton Turrialba, omgeven door majestueuze bergen, laat het hart van elke buitensportliefhebber sneller kloppen. De regio staat bekend als een van de parels van raften en kajakken. Je kunt hier de beroemde Pacuare-rivier af peddelen onder begeleiding van wereldklasse rafters. Een hele belevenis, want je bedwingt hier stromingen op niveau III en IV. Deze extreme buitensport, samen met canyoning bij de vele watervallen in het gebied, heeft een vruchtbare voedingsbodem geboden voor de ontwikkeling van andere extreme sporten zoals mountainbiken en rotsklimmen. Maak je borst dus maar nat voor actie!

Jouw wensenlijstje

En, komt Turrialba op jouw wensenlijstje te staan? Edventure Travel werkt met de leukste accommodaties en touroperators en wij helpen je dan ook graag om er een onvergetelijke trip van te maken!

Neem contact met ons op voor een reisofferte op maat, of ga met onze bestemmingen zelf aan de slag met het samenstellen van jouw droomreis!