Gaaf alternatief voor Tortuguero in Costa Rica - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Tortuguero of een niet-toeristisch alternatief?

Veel Costa Rica reizigers hebben Tortuguero bovenaan hun lijstje staan. En met reden. Het overdadige regenwoud, rijke dierenleven en de levendige wateren maken dit een topbestemming. Tortuguero is niet voor niets uitgegroeid tot een van de beroemdste nationale parken van het land.

Wij komen er ook graag. Maar, we zouden Edventure Travel niet zijn als we óók graag wat verder kijken dan de toeristische hotspots, hoe mooi die ook zijn. In dit blog vertellen we je daarom graag over een fantastisch alternatief voor Tortuguero; Barra Pacuare. We delen de ins en outs van beide bestemmingen zodat je zelf kan kiezen wat het beste bij je past!

Tortuguero

Tortuguero

Tortuguero is een beroemde bestemming aan de Noord-Caribische kust van Costa Rica. Je bent hier volledig omringd door regenwoud en water, véél water! Tortuguero ligt namelijk zowel aan de Caribische zee als in een groot stelsel van natuurlijke zoetwaterkanalen. Al dit water, de weelderige natuur en de grote verscheidenheid aan wilde dieren in dit gebied zijn erg indrukwekkend. Tortuguero wordt niet voor niets de kleine amazone van Costa Rica genoemd. Het gebied is populair en dagelijks reizen dan ook vele toeristen af naar dit prachtige gebied.

Tijdens een trip naar Tortuguero verken je de omgeving vanaf een kleine motorboot of kano. Je kijkt je ogen uit! Het regenwoud is de thuisbasis van apen, leguanen, luiaards, kaaimannen, krokodillen, wilde katten en honderden soorten vogels.
Ook kun je er maar liefst vier soorten zeeschildpadden spotten. Heel uniek, want op de wereld leven ‘maar’ zeven soorten zeeschildpadden. In Tortuguero nestelen de lederschildpad, de karetschildpad, de onechte karetschildpad en de groene zeeschildpad. Deze laatste wordt het meest gespot. Het broedseizoen is van juli tot en met eind september en de eieren komen uit tussen eind september en begin december.

In het dorpje Tortuguero wonen zo’n 1300 mensen die vrijwel allemaal leven van het toerisme. Rondom het dorpje vind je namelijk meerdere hotels, lodges en b&b’s. De lodges waar Edventure Travel mee werkt bieden all-inclusive pakketten aanbieden. Overnachtingen, maaltijden, transport (van/naar San Jose) en excursies met gids zijn allemaal inbegrepen. Dat is erg handig, want Tortuguero is autoloos en alleen per boot of vliegtuigje te bereiken. Het is allemaal goed georganiseerd en met een zwembad, cocktailbar en andere luxe ook heel aangenaam. Je hoeft dus nergens meer aan te denken. En dat maakt het een heel relaxte start van je reis!

Barra Pacuare

Barra Pacuare

In hetzelfde kanalenstelsel, zo’n 40 kilometer ten zuiden van Tortuguero, ligt Barra Pacuare. In dit weelderige gebied leeft slechts een handvol families, die veelal zelfvoorzienend zijn. Ze leven van de visvangst en verbouwen hun eigen groente en fruit. Toeristen zien zij niet zo vaak. Dat is ook wel logisch, want in deze ongerepte omgeving vind je maar één ecolodge. In deze charmante accommodatie ben je van alle gemakken voorzien, maar een zwembad, cocktailbar of wifi kan je vergeten. Andere voorzieningen in de omgeving zijn er ook niet.

In Barra Pacuare zijn geen bijzaken. Hier bepaalt de natuur het ritme. ’s Morgensvroeg word je gewekt door de brulapen en in de avond sussen de krekels je in slaap. De bevlogen gidsen van de lodge nemen je al vroeg mee op pad voor een boottocht door de kanalen of een wandeling door het natuurreservaat van Pacuare. Je treft hier hetzelfde weelderige dierenleven als in Tortuguero. Vrijwel zeker zul je apen, luiaards, leguanen, slangen en tal van vogels en vlinders spotten. En als je in het juiste seizoen reist kun je ook hier nestelende schildpadden spotten; een wonderlijk schouwspel! In je vrije tijd pak je een kano voor een relaxte tocht op de kanalen, of duik je in je hangmat om ultiem te relaxen.

In Barra Pacuare ben je ver weg van alles. Er is geen telefonisch bereik en je zult ook weinig andere mensen tegenkomen. De lodge is alleen per boot bereikbaar en biedt een all-inclusive pakket met accommodatie, maaltijden, transport en tours. Je bent ook echt op de lodge aangewezen want er zijn in de omgeving geen restaurants of andere voorzieningen. Wij vinden het ultiem genieten en een echte Edventure Travel bestemming!

Beide bestemmingen op een rijtje:

item-thumbnail

🌿Nationaal park Tortuguero
🐢Schildpadden en wildlife spotten
👨‍👩‍👧‍👦Toeristische hotspot
👙Luxe lodge met zwembad
📲Wifi aanwezig
🍹Comfortabele start van je reis

item-thumbnail

🌿Natuurreservaat Pacuare
🐢Schildpadden en wildlife spotten
🧍Vrijwel geen andere toeristen
🛏️Simpele, maar comfortabele lodge
📵Geen wifi of telefonisch bereik
🥾Avontuurlijke start van je reis

Costa Rica reis op maat

En, weet je al wat het wordt?
Mocht je niet kunnen kiezen, stuur het blog dan eens door naar je reisgenoten. Samen kom je er vast uit wat het best bij jullie past. Wij adviseren je er ook graag over.

Wist je dat Edventure Travel reizen op maat samenstelt?
Bekijk al onze bestemmingen. Gooi jouw favorieten in je reiskoffer en klik op verzenden . Wij gaan dan graag voor jou aan de slag met een reisvoorstel op maat.