Zeeschildpadden spotten in Costa Rica - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

Zeeschildpadden spotten in Costa Rica

Costa Rica herbergt maar liefst vijf van alle zeven soorten zeeschildpadden ter wereld. En met twee verschillende kusten is het een van de beste plekken ter wereld om deze prachtige dieren te bewonderen. 

Zeeschildpadden komen altijd terug naar het strand waar ze zelf geboren zijn om hier hun eieren te leggen. Ze leggen daarbij vaak duizelingwekkende afstanden af. Het is een heel bijzondere ervaring om zeeschildpadden op het strand te zien nestelen. Dit doen ze bij voorkeur in het donker en tours zijn daarom altijd na zonsondergang.

Als het spotten van schildpadden op jouw bucketlist staat, lees dan zeker verder. In dit blog ontdek je waar en wanneer je zeeschildpadden kunt zien in Costa Rica. 

  • Warana zeeschildpad (Olive Ridley)
  • Lederschildpad (Leatherback)
  • Karetschildpad (Hawksbill)
  • Groene zeeschildpad (Green turtle)
  • Dikkopschildpad (Loggerhead)
item-thumbnail

De plaats Tortuguero ligt aan de noord-Caribische kust in Costa Rica en hier komen maar liefst vier van de vijf soorten aan land om te nestelen. De grootste kans heb je om de groene zeeschildpad te spotten.

Wanneer:
🐢: Juli t/m eind september
🐣: Eind september t/m begin december

item-thumbnail

Zo’n 40 kilometer ten zuiden van Tortuguero ligt Barra Pacuare. Hier kun je de lederschildpad spotten, die maar liefst 2.10m kan worden. Het is de enige schildpad die geen typische schild heeft, maar eerder een soort hard leer.

Wanneer:
🐢: Maart t/m Juli
🐣: Juni & Juli

item-thumbnail

Nog verder zuidelijk aan de Caribische kust heb je in het Gandoca Manzanillo reservaat kans om de lederschildpad, groene schildpad en dikkopschildpad te spotten.

Wanneer:
🐢: Maart t/m Juni
🐣: Juni & Juli

item-thumbnail

Dit strand ligt aan de noord-Pacific kust in de provincie Guanacaste. Behalve dat je in dit beschermde gebied fantastisch kan surfen, kan je er ook lederschildpadden spotten.

Wanneer:
🐢: November t/m begin februari
🐣: December t/m mei

item-thumbnail
Playa Ostional

Ostional is de meest bijzondere plaats om zeeschildpadden te spotten. Ze komen hier namelijk in zeer groten getale aan land, soms wel met tien- tot honderdduizenden tegelijk. Dit magische fenomeen heet ‘arribada’.

Wanneer:
🐢: Augustus tot November
🐣: November t/m Mei

Schildpadden spotten op jouw reis

Wil je heel graag zeeschildpadden spotten op jouw reis in Costa Rica? Het is een heel bijzondere ervaring en wij maken het graag mogelijk! Er komt natuurlijk altijd een beetje geluk bij kijken, maar de reisexperts van Edventure Travel kennen de beste plaatsen en helpen je graag bij het plannen van de ideale reis.

Neem contact op voor een reisofferte op maat of stel zelf jouw reis samen met behulp van onze bestemmingen.