Raften in Costa Rica - De beste rivieren en trips - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Blog: Raften in Costa Rica

item-thumbnail

Raften in Costa Rica is een onvergetelijke activiteit voor jong en oud. Er zijn meerdere rivieren in Costa Rica die heel geschikt zijn om te raften. Wij zetten onze favorieten op een rijtje:

Raften op de Rio Sarapiqui

item-thumbnail

Raften op de Rio Sarapiqui

Niveau II-III. Vanaf 7 jaar.

De Rio Sarapiqui rivier ligt in de buurt van Puerto Viejo de Sarapiqui, een dorp dat vooral bekend staat om de vele ananasplantages. Er is echter ook nog veel ongerepte natuur te vinden en daar kan je tijdens het raften zeker van genieten. Onderweg zul je vele watervogels spotten, maar kijk ook niet gek op van een overvliegende toekan of een troep brulapen.
Op de Rio Sarapiqui kan je op meerdere niveaus raften (van II tot IV) wat het heel geschikt maakt voor jong en oud. Als je graag in Costa Rica wil raften met je kids, dan is dit een perfecte optie!

Wil je deze rafttrip graag toevoegen aan je rondreis door Costa Rica? Dat kan! Behalve het raften heeft de regio nog veel meer te bieden. Het is daarom zeker een aanrader om er te blijven overnachten. We hebben daartoe verschillende opties. Bijvoorbeeld in een mooi boutique hotel of op een familieboerderij.

De volgende rondreizen maken een stop in Sarapiqui:
πŸ‘‰2-weekse gezinsreisΒ 
πŸ‘‰3-weekse familiereisΒ 
πŸ‘‰2-weekse rondreis Buiten de gebaande paden
πŸ‘‰3-weekse rondreis Buiten de Gebaande paden

Raften op de Rio Pacuare

item-thumbnail

Raften op de Rio Pacuare

Niveau III-IV. Vanaf 12 jaar.

Raften op de woeste wateren van de Rio Pacuare staat voor veel Costa Rica reizigers op het wensenlijstje. En terecht! Het is een onvergetelijke en spannende ervaring om deze rivier te bedwingen. Hoewel het af en toe flink peddelen is, heb je op deze rivier ook tijd om te genieten van het indrukwekkende uitzicht en dierenleven. Je vaart door het regenwoud, langs watervallen en door hoge kloven. Onderweg zul je tientallen soorten (water)vogels spotten, maar misschien ook wel apen, luiaards of andere dieren.

Turrialba is de uitvalsbasis voor het raften op de Rio Pacuare. Je kunt in Turrialba overnachten en een dagtrip maken, maar je kan ook kiezen voor een tweedaagse trip. In dat geval overnacht je in een mooie lodge aan de rivier en ga je twee volle dagen raften.
Wat ons betreft zijn beide opties dikke aanraders! We bieden zowel een bijzondere accommodatie in Turrialba maar kunnen ook de meerdaagse tour voor je boeken.

Wil je weten hoe je het raften op de Rio Pacuare kunt inpassen in je Costa Rica reis? Bekijk dan eens onze voorbeeldreizen:
πŸ‘‰2-weekse Puur Natuur reisΒ 
πŸ‘‰3-weekse natuurreis Costa RicaΒ 

Raften op de Rio Savegre

item-thumbnail

Raften op de Rio Savegre

Niveau II-III. Vanaf 6 jaar.

De Rio Savegre ligt aan de Central Pacific en is heel goed bereikbaar vanuit Quepos, Manuel Antonio, Matapalo, Dominical en Uvita. Het raften op deze rivier is daarom heel goed in te passen in iedere Costa Rica rondreis en is ook nog eens geschikt voor jong en oud. Kids vanaf 6 jaar mogen al raften op de Rio Savegre omdat het niveau II-III is. Deze rivier is daarmee een van de beste opties voor gezinnen!

Onze favoriete uitvalsbasis voor deze dagtour is deze spectaculaire glamping in Savegre. Maar je kunt de trip ook maken vanuit onze favoriete accommodatie in Matapalo of bijvoorbeeld Dominical.
Bekijk ook eens onderstaande rondreizen. Ze doen allemaal de Central Pacific aan en zijn dus geschikt voor het raften op de Rio Savegre:

πŸ‘‰2 weken Puur Natuur
πŸ‘‰3 weken KidsreisΒ 
πŸ‘‰3 weken NatuurreisΒ 
πŸ‘‰3 weken Buiten de gebaande padenΒ 

Waar in Costa Rica ga jij raften?

En? Welke rivier wil jij het liefst bedwingen? Wat je ook kiest, raften in Costa Rica is sowieso spectaculair! We helpen je graag met het vastleggen van de rafttrip van jouw dromen.Β 

Bekijk voor inspratie voor een complete rondreis al onze voorbeeldreizen. Of stel zelf je reis samen door zelf jouw favoriete bestemmingen te selecteren.
Geef je de reisplanning liever uit handen aan experts? Vraag ons dan om een gratis reisofferte op maat.