Plezier aan de Caribische kust van Costa Rica - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Ontdek de Caribische kust van Costa Rica

Puerto Viejo, Playa Cocles en Manzanillo zijn zomaar een paar van de mooiste stranden van het land. Grote kans dat deze regio op je lijstje staat!
Maar wat als je geen strandliefhebber bent en niet graag in de zon ligt? Is deze regio dan ook de moeite waard? Zeker weten! Aan de Caribische kust in Costa Rica is zo veel te beleven dat je je er dagenlang kan vermaken. 

In dit blog delen we een aantal van de leukste activiteiten die je kan doen aan de zuid-Caribische kust:Dingen om te doen in Puerto Viejo en omgeving

item-thumbnail
Ontdek de regio op de fiets

Je kan de regio en stranden rondom Puerto Viejo perfect ontdekken op de fiets. Stap op in Puerto Viejo of Manzanillo en fiets langs de mooie stranden van Playa Chiquita, Playa Cocles en Playa Chiquita, waar je een vers kokosnootje kan drinken en een frisse duik kan nemen. In de vele restaurantjes kan je de Caribische keuken uitproberen.

item-thumbnail
Bezoek het Jaguar Rescue Centre

Het Jaguar Rescue Centre vangt dieren op die gewond zijn geraakt, wees zijn of om andere redenen zorg nodig hebben. Het doel is om de dieren na herstel weer in het wild uit te kunnen zetten. Wanneer je het centrum bezoekt krijg je daarom alleen de dieren te zien die permanent in het centrum verblijven. Door deel te nemen aan een educatieve rondleiding draag je bij aan de kosten voor medicatie, voedsel en zorg.

item-thumbnail
Neem een surfles bij Playa Cocles

Altijd al eens willen surfen? Dit is je kans! In Playa Cocles kan je surfles nemen of een plank huren en leren de golven te bedwingen. Het water is heerlijk warm en de golven zijn meestal heel geschikt voor beginners. Na afloop heb je wel een verfrissend drankje of een heerlijke Caribische lunch verdiend. Die bestel je in een van de gezellige restaurantjes aan het strand.

item-thumbnail
Ga kajakken in een rivier & op zee

Bij het exotische Punta Uva kan je een prachtige kajaktocht maken. Je gids leidt je via de kalme wateren van een rivier richting de kristalheldere open zee. In een paar uur tijd peddel je door het regenwoud, langs indrukwekkende rotsformaties, over een schitterend koraalrif en zelfs door een grot. Natuurlijk is er tijd genoeg voor een heerlijke duik!

item-thumbnail
Ontdek het Gandoca-Manzanillo reservaat

In het uiterste zuidelijke punt vind je het Gandoca Manzanillo reservaat waar je heerlijk kan wandelen door het regenwoud en zwemmen bij verstopte strandjes. Je betaalt een donatie als entree en kunt vervolgens op eigen houtje op ontdekking. Grote kans dat je door brulapen, groene ara’s en tal van andere dieren wordt vergezelditem-thumbnail
Bezoek de Bribri indianen

In de regenwouden aan de kust leven de Bribri indianen nog op authentieke wijze. Wil je hier graag meer over ontdekken? Je kan de Bribri een bezoek brengen voor een dag, maar het is ook mogelijk om bij ze te overnachten. Dat is een heel tof avontuur, want om in hun dorp te komen moet je een rivier af peddelen.item-thumbnail
Ga op een cacao tour of neem kookles

De Caribische keuken is uniek in Costa Rica en zeer de moeite waard om te ontdekken. Dat kan je natuurlijk in de vele restaurantjes doen, maar als je graag meer wil leren kan je ook een Caribische kookles of cacaotour boeken. Tijdens een Zo ontdek je een aantal van de beste recepten en lekkernijen waar ze in de regio bekend om staan.Ervaar de Caribische kust op jouw manier

Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke excursies, culturele ontmoetingen of gewoon ontspannen momenten aan het strand, de Caribische kust van Costa Rica heeft voor elk wat wils. 

Onze lokale reisexperts staan klaar om je te helpen bij het samenstellen van een op maat gemaakte reis die voldoet aan al jouw wensen. Neem vandaag nog contact voor een reisofferte op maat.