Koffieplantage Costa Rica | Bezoek een koffiefarm I Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Blog: Bezoek een koffieplantage in Costa Rica

item-thumbnail

Gouden boontjes

item-thumbnail

Gouden boontjes

Honderden jaren geleden kwamen de Europeanen kwamen naar Costa Rica. Ze hoopten er goud te vinden. Dat lukte niet, maar ze vonden wel een ander product: koffiebonen. Binnen de kortste keren werd het land groot in de productie en handel van deze donkere boontjes.

Wist je dat er wereldwijd, na olie, het meest gehandeld wordt in koffie? Juist. Lees dat even opnieuw. Koffie is voor veel mensen de beste vriend aan het begin van de dag.
Tijdens een bezoek aan een traditionele koffieplantage in Costa Rica kom je erachter hoe ze jouw favoriete product produceren.

Koffieplantage bezoeken

Koffieplantage bezoeken

Er zijn twee soorten koffiebonen: arabica en robusta. Arabica is romig en zacht met rijke en zoete tonen. De robusta koffie is bitterder en heeft een sterkere koffiesmaak. De meeste mensen vinden arabica het lekkerst, deze bonen worden dan ook het meest geteeld.

De robusta koffieplanten staan vooral in Afrika en Azië. De populaire Arabica komt vooral uit Zuid- en Centraal Amerika en in Costa Rica zijn sommige gebieden uitgeroepen tot de beste koffieplantages ter wereld!

Edventure Travel werkt samen met een aantal kleine dorpen in Costa Rica waar je een traditionele koffieplantage kan bezoeken. In de video (gemaakt door Edventure stagiaire Marieke Schouten) zie je het proces kort samengevat, maar beleef dit vooral ook zelf tijdens een koffietour. Kijk hieronder waar je dit kunt doen!

Je bezoekt de plantage, leert over het proces en maakt mee hoe de bonen bewerkt worden. Natuurlijk kun je verschillende soorten koffie proeven. Oordeel zelf of het inderdaad de beste ter wereld is!

En een leuk pluspunt is dat je door deze rurale activiteiten een kleine community sponsort.

De beste koffietours in Costa Rica

item-thumbnail

Dit dorpje is nog onbekend bij het grote publiek. Sterker nog, toerisme is hier nog nieuw. Een bezoek aan de community van Providencia is authentiek!
De dorpelingen leven vooral van de productie van koffie en fruit. Draai een dagje mee op een authenthieke koffieplantage en proef hier de beste koffie van Costa Rica.

item-thumbnail

Dit dorp is een wereldberoemde bestemming vanwege het unieke nevelwoudreservaat, de quetzalvogel én de Monteverde kaas. Maar wist je dat in Monteverde ook hoogwaardige koffie wordt geproduceerd? Met 1.400m hoogte ligt deze bestemming dan ook op de perfecte hoogte voor goede koffie.
Boek een koffietour en bezoek zo een kleinschalige koffieplantage in Monteverde, Costa Rica.

item-thumbnail

Ook op andere plekken kun je fantastische koffietours doen, bijvoorbeeld in Alajuela, Santa Maria de Dota, Tarrazu en Turrialba.

Je kunt een koffietour in Costa Rica goed inpassen in je reis. Geef ons door wat je interesses zijn en wij stellen een mooi reisplan voor je op!