Homestay in Costa Rica I Verblijf bij de locals I Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Homestay in Costa Rica

Een homestay in Costa Rica. Dat klinkt heel leuk, maar wat is het eigenlijk? Letterlijk vertaald betekent het dat je bij iemand in huis verblijft. En dat gaat ook zeker gebeuren!
Je gaat het authentieke Costa Rica meemaken door een dag of twee met een lokale familie mee te lopen.

Onze stagiaire Marieke (20) bezocht in verband met haar stage 6 homestays in Costa Rica. Ze vertelt je er in dit blog graag meer over en neemt je aan de hand van haar ervaring en haar prachtige foto’s mee in haar avonturen.

item-thumbnail
item-thumbnail

In Costa Rica zijn verschillende kleine communities waar mensen hun huis en een bord beschikbaar stellen om reizigers te laten zien hoe zij leven. In al deze dorpen zijn veel leuke en authenthieke activiteiten te doen. Net als Marieke (hier links op de foto), gaat ook het team van Edventure hier met regelmaat naartoe. Zo weten wij dat het allemaal goed verzorgd is!

Je verblijft bij een lokale familie in huis (altijd in een eigen kamer) of in een eigen huisje op hun terrein. De bedden kunnen misschien wat hard zijn, maar het is schoon en op de manier hoe zij zelf leven. Je eet met de locals mee en krijgt traditionele Costaricaanse gerechten. Er wordt rekening gehouden met allergieën en vegetarische opties. Verder heb je alle vrijheid om overdag de omgeving en activiteiten te ontdekken en beleven.

item-thumbnail

De gastfamilies spreken niet altijd Engels, maar via google translate (van tevoren even Spaans downloaden!) kan je makkelijk een goed en interessant gesprek voeren! Zij hebben vaker gasten en zijn ook erg nieuwsgierig naar jullie verhalen. Misschien vind je het wel leuk om een spelletje of lekkernij van huis mee te nemen.

Binnen de community van je gastfamilie worden leuke en authentieke activiteiten georganiseerd. Zo kan je bijvoorbeeld trapiche maken – een soort suiker van suikerriet, meekijken met de koffie productie – van plantage tot het drankje, met een gids vogels zoeken in de jungle of een tour over de exotische boerderij doen.

Sommigen zijn bang dat het een homestay in Costa Rica ongemakkelijk is, maar dat is nooit het geval. De Costaricanen zijn hartelijk en open, de activiteiten authentiek en het is een unieke kans om in korte tijd het echte Costa Rica te beleven!

Een mooi pluspunt: door homestays te bezoeken sponsor je automatisch het duurzame toerisme. Zeker een aanrader dus!

Tekst door: Marieke Schouten (20). Food Innovation student aan de HAS Hogeschool en tevens oprichtster van World Wide Food Stories.

Enkele van de leukste Edventure homestays in Costa Rica:

item-thumbnail

Het dorpje Zapotal de Miramar is fantastisch gelegen op de top van een berg. In dit dorpje kun je in cabins (een soort roze snoephuisjes) verblijven, maar het leukste is natuurlijk een homestay bij één van de families thuis.

Je wordt met open armen ontvangen, krijgt je eigen slaapkamer toegewezen en je eet mee met de familie.

Overdag kun je van alles ondernemen. Loop mee op een ecologische boerderij, ga wandelen in het nevelwoud, leer kaas maken of neem bijvoorbeeld een kookles! Waar je ook voor kiest, de community verdeelt de opbrengsten onder alle families.

item-thumbnail

Slapen bij locals, mee eten, heerlijk wandelen en zelf je eigen koffie maken tijdens een koffie tour in Costa Rica: het kan in Providencia in Costa Rica.

Providencia is prachtig gelegen in een dal omgeven door mooie groene bergen. In de regio van Providencia wordt de beste koffie van heel Costa Rica geproduceerd, dat wil je natuurlijk wel even proeven.

Maar ook als je niet van koffie houdt, is er genoeg te beleven. Je kunt met een gids gaan wandelen op zoek naar de prachtige quetzal vogel, leren jam maken of een kunst workshop doen.

Toerisme komt er nog nauwelijks voor, authentieker wordt het niet!

item-thumbnail

Verblijf in Sarapiqui op een typische Costaricaanse familieboerderij. Gastheer Don Rodolfo, zijn vrouw Doña Rosa en hun 8 volwassen kinderen nodigen je uit om mee te doen op de boerderij en zelf te kijken, ruiken, proeven en proberen.

Er groeit en bloeit van alles, zoals de sappigste ananas die je ooit zult proeven, maar ook vanille, cacao, kokosnoten en nog veel meer. Dit is echt smullen!

Je verblijft in een eenvoudige, maar schone cabin of kamer en eet mee in het restaurant van de familie. Doña Rosa en haar dochters maken van dit boerderij-arrangement een waar feestje met hun overheerlijke gerechten.

Een impressie van de leukste homestays in Costa Rica

Ook een homestay in Costa Rica meemaken?

Een verblijf bij een lokale familie is een aanrader voor jong en oud!

Bekijk bovenstaande bouwstenen en selecteer zo de homestays die je graag wilt beleven. Vul je reiskoffer aan met andere bestemmingen en verzend ons jouw koffer.
Wij gaan dan aan de slag met het samenstellen van jouw perfecte reis!

Heb je vragen of twijfels over het beleven van een homestay? Of kun je wat hulp gebruiken bij het samenstellen van jouw ideale reis?
Stuur ons een berichtje via de chat of Whatsapp!