Glamping in Costa Rica | Reisblog | Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Blog: Glamping in Costa Rica

Tekst door: Renee Snijders

item-thumbnail

Luxe kamperen op het strand of in de jungle!

Als je op vakantie gaat naar Costa Rica kun je op allerlei verschillende manieren het land verkennen; met je eigen huurauto, met het openbaar vervoer of met een groep rondreizend in een bus(je). Ook het overnachtingsaanbod is heel divers. Je kunt logeren in grote all-inclusive hotels, bij kleine eco-hotels (zoals deze in Bananito Sur) in de jungle, bij de locals thuis, in een boomhut en op steeds meer plekken kun je ook slapen in een tent.

Edventure Travel wil je graag op een bijzondere manier Costa Rica laten ontdekken. Boek je je reis bij ons dan verken je dit prachtige land in je eigen tempo en slaap je op bijzondere plekken. Voor ons is het belangrijk dat onze bestemmingen uniek zijn en echt iets onvergetelijks aanbieden. Dat kan de gastheer met een bijzonder levensverhaal zijn, het prachtige uitzicht op een vulkaan, een verblijf midden in de jungle waar je alleen per boot kunt komen of het heerlijke eten bijvoorbeeld.

Overnachten in een tent in de jungle of op het strand zorgt meteen al voor een bijzondere sfeer. Je voelt je nog dichter bij de natuur, zeker als je ’s ochtends gewekt wordt door brulapen boven je hoofd of een toekanfamilie! Glamping is nog relatief nieuw in Costa Rica, maar op steeds meer mooie plekjes vind je ‘tent camps’ waar je in luxe safari tenten (van alle gemakken voorzien met een fijne badkamer en goede bedden, een mooi terras en vaak nog een koelkast ook voor meegebrachte drankjes) kunt overnachten.

Omdat we bij Edventure meest Nederlandse reizigers ontvangen die al gewend zijn aan kamperen en dat dicht-bij-de-natuur-gevoel ook echt waarderen, boeken we steeds vaker overnachtingen in tenten. Vooral aan de Pacifische kust van Costa Rica vind je een aantal mooie bestemmingen waar je kunt glampen aan het strand:

item-thumbnail

In de Central Pacific regio vind je een beach camp met (slechts) vier ruime tenten echt op het strand. ’s Ochtends rits je je tent open en neemt zo een duik in de zee, letterlijk op 50 meter van je tent. In de bomen om je tent, die de nodige verkoeling bieden, worden vaak luiaards gespot!

Maak een prachtige kajaktocht door de mangroves. In het seizoen kun je vlakbij ook jonge zeeschildpadjes helpen om veilig het water te bereiken!

item-thumbnail

Ook in La Leona, op het schiereiland Corcovado, kun je glampen. Hier kijk je uit op de oceaan en begint de jungle aan de achterkant van je tent. Corcovado is een echte ‘biodiversity hotspot’ zo’n 2% van alle flora en fauna ter wereld vind je hier. Ook zeldzame dieren als tapirs, puma’s en ocelots kun je (met wat geluk) hier tegenkomen.

Bezoek aan het nationale park Corcovado wordt tegenwoordig streng gereguleerd, maak daarom op tijd je reservering! Voor meer informatie check hier onze bouwsteen.

item-thumbnail

Hoe speciaal het ook is om op het strand in een tent te overnachten, slapen in een tent in de jungle is zeker ook een ervaring. In de Central Pacific regio, vlakbij Savegre en ook Quepos, kun je in Zuid-Afrikaanse safaritenten goed meemaken hoezeer de jungle leeft, ook in het donker!

Je luxe tent heeft een mooi uitzicht op de rivier Savegre, die je al raftend kunt bedwingen! ´s Avonds val je in slaap en wordt gewekt door krekels, vogels of brulapen. En ´s ochtends glijd je via een natuurlijke glijbaan, leuk voor jong en oud, zo een fris bad in! Dat is nog eens verfrissend wakker worden.

item-thumbnail
Surfstrand glamping Playa Grande

Bij Playa Grande, in het noorden van de provincie Guanacaste, kun je in een luxe tent overnachten. Het nabijgelegen strand is bekend vanwege de uitstekende golven voor surfers, maar ook omdat het een beschermd natuurgebied is waar verschillende zeeschildpadden nestelen.

In de regio zijn talloze prachtige stranden, die allemaal het ontdekken waard zijn. Neem je surfplank, handdoek en zonnebrandcreme mee, en ga op ontdekking!

item-thumbnail

Glampen in de natuur, naast een rivier en op wandelafstand van een waterval. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan is deze glamping in de buurt van Ojochal aan de Zuid-Paficic in Costa Rica iets voor jou!

Vanuit je tent zie hoor je de rivier ruisen en vanaf je balkon heb je er een prachtig uitzicht op. Op deze locatie begeef je je midden in de natuur. Neem een verfrissende duik in de waterval.

Op 8 km afstand vind je de stranden van Ojochal, Las Ventanas en ook Uvita. Maak een boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten, ga wandelen of paardrijden op het strand.

item-thumbnail
Glamping in de groene heuvels van Uvita

Neem contact op als je wilt slapen in een luxe tent in de heuvels bij Uvita. Je kijkt uit op prachtige groene heuvels en een rivier. Ook ben je niet ver van het prachtige mariene reservaat Marina Ballena, waar je dolfijnen en walvistours kunt boeken. Er zijn maar liefst twee walvisseizoenen. En in september wordt hier het walvissenfestival georganiseerd.

Vanuit Uvita ben je ook zo in Dominical, waar je bijvoorbeeld de Nauyaca watervallen kunt bezoeken of een surfles kunt nemen.

Wil jij graag glampen tijdens jouw rondreis door Costa Rica?

Bekijk en selecteer hier alle bestemmingen en glampings waar jij naartoe wilt.
Gooi ze in jouw reiskoffer en klik op verzenden .

Vervolgens gaan wij gratis en vrijblijvend voor jou aan de slag met een reisofferte op maat!

Heb je een vraag of wil je direct persoonlijk contact?
Stuur ons een chatbericht of klik op het icoontje hieronder om ons een Whatsapp te sturen: