Dieren spotten in Costa Rica | Reisblog | Edventure Reizen
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

De beste plekken om dieren te spotten in Costa Rica

Dieren spotten in Costa Rica is erg leuk. En je hoeft daar niet eens veel moeite voor te doen! De luiaard, de toekan, de blauwe Morpho vlinder en de roodoogmakikikker heb je vast wel al eens zien verschijnen op foto’s over Costa Rica, maar er zijn nog zoveel meer dieren te zien! Waar je de dieren dan het beste kan spotten op jouw Edventure Travel reis vertellen wij je in deze blog.

Corcovado nationaal park

Corcovado nationaal park

Eén van de beste plekken in Costa Rica om dieren te spotten is in Corcovado Nationaal Park in het zuiden van het land. Volgens National Geographic vind je hier 2.5% van de totale biodiversiteit ter wereld. Ik hoef je dus al niet meer te vertellen dat je hier veel dieren kan spotten. Dit nationaal park is een fantastische plek voor elke natuurliefhebber.

Je kan er de 4 soorten apen die voorkomen in Costa Rica van je lijstje afvinken. De brulaap, de kapucijnaap, de slingeraap en de kleinste het doodshoofdaapje kan je voorbij zien slingeren. Maar je kan er ook een tapir, witlippekari, ara’s en adelaars tegenkomen. En met veel geluk spot je er zelf een jaguar!

Dit is nog niet alles, het gebied staat ook bekend om walvissen en dolfijnen. Dolfijnen kan je er het hele jaar zien, maar jaarlijks trekken er ook walvissen langs deze kust. De beste periodes om ze te spotten is tussen december en maart en tussen juli en november, veel kans dus dat je ze kan zien. Lees hier meer over walvissen in Costa Rica.

Ook kan je er de prachtige onderwaterwereld ontdekken nabij Caño Island. Je snorkelt of duikt er tussen schildpadden, roggen, murenen, barracuda’s en scholen met vissen.

Je kunt overnachten in Drake Bay, de meest toeristische bestemming in de regio omwille van de bootjes die er aankomen vanuit Sierpe. Het is steeds populairder geworden om naar Corcovado te gaan, dus helemaal buiten de gebaande paden is het niet meer. Vanaf Drake Bay kun je allerlei tours boeken. In deze regio zijn er ook nog veel off the beaten track plekjes zoals Carate. Heb je niet genoeg tijd om naar Osa Peninsula te gaan, dan kun je ook walvissen en dolfijnen spotten vanuit Uvita tijdens een verblijf in Ojochal of zelfs een dagtour naar Corcovado boeken vanuit deze regio.

Het paradijs voor vogelliefhebers

item-thumbnail

Het paradijs voor vogelliefhebers

In Costa Rica kom je als vogelliefhebber ogen tekort. In elk deel van het land kan je verschillende soorten vogels spotten!

De toekan is misschien wel de meest populaire vogel in Costa Rica en ook één van mijn favorieten. Er zijn 6 soorten toekans die hun thuisbasis hebben in Costa Rica. Aan de Caribische kust kan je de beroemde toekan met de gekleurde snavel (de Keel Bill Toucan) makkelijk spotten in Manzanillo bij Puerto Viejo of in Cahuita nationaal park.

Maar ook Tortuguero, Arenal en Corcovado zijn goede plekken om andere soorten toekans te zien en tal van andere vogels.

Wil je de prachtige Quetzal spotten, dan moet je naar Monteverde of San Gerardo de Dota. Dit zijn de twee plekken in Costa Rica waar de Quetzal nog voorkomt, één van de meest speciale vogels die je in Costa Rica in het wild kunt zien!

Andere vogelparadijzen iets meer weg van het reguliere toerisme zijn Boca Tapada en Caño Negro. De groene papegaaien ofwel de Great Green Macaws zijn de bekendste en meest beschermde bewoners van Boca Tapada. Maar ook leven in beide gebieden ook vele andere soorten vogels, schildpadden, kaaimannen en krokodillen.

Ook Palo Verde is een fantastische off the beaten track bestemming voor het spotten van vele soorten water- en trekvogels. Dit nationale park omvat het grootste wetland van het land, wat deze soort vogels aantrekt.

Schildpadden zien nestelen

Schildpadden zien nestelen

Tortuguero is de uitgelezen plek om schildpadden te zien nestelen en om baby schildpadjes terug richting de zee te zien stappen. Tussen juli en oktober en tussen februari en april heb je de grootste kans om dit unieke fenomeen mee te maken.

Wil je het natuurgebied van Tortuguero ervaren in zijn puurste, natuurlijke vorm, ver weg van het reguliere toerisme, dan kan dat in Barra Pacuare. Hier leven kaaimannen, krokodillen, rivierschildpadden, luiaarden, slangen, vogels en apen. Hoewel niet ver van Tortuguero is het schildpaddenseizoen hier anders.

Maar ook aan de Pacific kan je schidpadden spotten, zoals in Ostional. Tussen augustus en november komen hier honderden schildpadden aan land om te nestelen op dit beschermd strand. Maar ook het nabij gelegen strand van Junquillal is een nestelplaats voor verschillende soorten schildpadden.

Lees ook in onze blog waar je wanneer schildpadden kunt zien.

Wil je zelf dieren spotten in Costa Rica?

Neem een kijkje in onze bouwstenen en voorbeeldreizen om je te laten inspireren en eventueel zelf je reis samen te stellen.

Geef je dit liever uit handen of heb je advies nodig? Geef ons je wensen en vragen door en laat ons een reis op maat voor je maken.