Costa Rica met tieners - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Op vakantie naar Costa Rica met tieners

Costa Rica biedt alle ingrediënten voor een geweldige reis met tieners. Met gevarieerde landschappen en klimaten, unieke accommodaties, avontuurlijke activiteiten, prachtige stranden, heerlijk en divers eten, en over het algemeen uitstekende wifi, is het de ideale bestemming voor gezinnen met pubers. Het vergt wel wat planning en afstemming vooraf. 

In dit blog delen we tips voor een onvergetelijke reis met het hele gezin!

Tip 1. Betrek tieners in de planning van de reis

item-thumbnail

Tip 1. Betrek tieners in de planning van de reis

Bij het uitstippelen van jullie reisroute in Costa Rica is het leuk om je pubers te betrekken. Met twee kusten, regenwoud, nevelwoud, tropisch droogbos, watervallen en vulkanen is er namelijk veel om uit te kiezen. De diversiteit strekt zich ook uit tot de accommodaties. Zo kan je in Costa Rica overnachten in boomhutten of glampings in het regenwoud, op eco-decks met uitzicht op een vulkaan, in een oude schoolbus aan het strand of zelfs op het dak van je eigen auto in een 4×4 met daktent.

Dit soort unieke locaties en ervaringen zijn perfect om samen herinneringen te maken, die zij natuurlijk met hun vrienden kunnen delen via sociale media. Wanneer je je pubers betrekt in de planning en laat meebeslissen, zullen ze zich meer verheugen op de reis!

Tip 2. Boek must-do activiteiten van tevoren

item-thumbnail

Tip 2. Boek must-do activiteiten van tevoren

Veel tieners houden wel van avontuur. Wat dat betreft zit je in Costa Rica helemaal goed, want de mogelijkheden zijn eindeloos! Wat dachten jullie van kajakken of suppen in de mangroves, een extreme zipline door het nevelwoud, abseilen van een waterval, canyoning rondom een vulkaan, paragliden aan de kust, raften op woeste rivieren of meerdaagse trekkings en kajaktochten door nationale parken. In Costa Rica is voor tieners van alles te beleven!

Laat je kids een eigen activiteit kiezen en boek dit op voorhand. Zo hebben ze alvast iets om naar uit te kijken en hun bed voor uit te komen. Natuurlijk geven onze lokale reisexperts jullie graag tips over de leukste activiteiten. 

Tip 3. Reserveer tijd voor ontspanning

item-thumbnail

Tip 3. Reserveer tijd voor ontspanning

Avontuur is geweldig, maar een beetje luieren op vakantie is ook fijn, zeker ook voor pubers. Zorg daarom dat er ook ruimte is voor uitslapen, relaxen en op hun telefoon zitten. Bijvoorbeeld door een paar dagen in een gezellig dorpje aan het strand te verblijven, in een mooie accommodatie met goede wifi, een zwembad en een eigen keuken. Zo hoef je niet op tijd voor het ontbijt te verschijnen en kan iedereen even zijn eigen gang gaan.

Terwijl je puber nog op één oor ligt, kan je zelf bijvoorbeeld een mooie ochtendwandeling maken of een frisse duik nemen in de oceaan. In de middag kan je samen van het strand genieten, gaan shoppen of lekker lunchen.

item-thumbnail

Tips uit eerste hand

Wil je graag uit eerste hand horen hoe 3 pubers hun reis met Edventure Travel hebben ervaren? Mario van Vakantaseren interviewde zijn eigen tieners over hun Costa Rica reis en deelt hun tips & tops. Lees het hier.

Stressvrij en met veel plezier naar Costa Rica

Bij Edventure Travel begrijpen we dat het plannen van de perfecte reis met tieners uitdagend is. Daarom staan onze lokale reisexperts voor je klaar! Of het nu gaat om het samenstellen van de perfecte route, het vinden van de meest unieke accommodaties of het boeken van onvergetelijke activiteiten: wij regelen het voor jullie! 

Vraag hier een reisofferte op maat aan of neem contact op voor een vrijblijvende videocall om jullie wensen en de mogelijkheden te bespreken.