Costa Rica met kinderen: 7 goede redenen - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

7 goede redenen voor een gezinsreis naar Costa Rica

Overweeg je om samen met je kinderen naar Costa Rica op vakantie te gaan? In dit blog geven we je 7 redenen waarom dat een fantastisch idee is!

#1: Veel afwisseling

item-thumbnail

#1: Veel afwisseling

Costa Rica is niet veel groter dan Nederland, maar met zo´n 250 microklimaten zal Costa Rica je telkens opnieuw verrassen. De veelzijdigheid in dit land is namelijk ongekend. In korte tijd maak je kennis met zowel tropisch regenwoud, mangrovebos, vulkanen, tropisch droogbos als nevelwoud. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige tropische stranden en watervallen.

Een reis door Costa Rica is dus altijd heel afwisselend en zeker als je met kinderen reist is dat een groot pluspunt. Bovendien is in al die natuur ook heel veel te beleven. Zo kan je gaan surfen, ziplinen, raften, paardrijden, hiken, zwemmen, SUP-en, fietsen en nog veel meer.
Veel van deze activiteiten zijn ook geschikt voor kleinere kids. Zo mogen kinderen vanaf 6 jaar al ziplinen en vanaf 8 jaar al raften. Oudere kids of tieners vinden af en toe luieren misschien ook wel lekker. Dan zijn de stranden natuurlijk ideaal, maar ook de hotsprings in Arenal of Rincon de la Vieja zijn een echte aanrader. Met zoveel afwisseling en aanbod is er voor iedereen wat wils.

#2: Contact met de natuur

item-thumbnail

#2: Contact met de natuur

In Costa Rica gaat het allemaal om de natuur. Daar zorgen ze ook goed voor. Maar liefst 25% van het hele land is beschermd natuurgebied. Costa Rica wordt daarom ook wereldwijd erkend als een voorloper op gebied van natuurbehoud. Er zijn maar liefst 28 nationale parken en nog tientallen natuurreservaten en dierenopvangcentra die je kan bezoeken. Zelfstandig of met een gids.

Tijdens een vakantie in Costa Rica sta je dan ook continu in contact met de natuur. De nationaal parken in Costa Rica zijn van een fijn formaat en daardoor heel leuk om te bezoeken met kinderen. De wandelafstanden zijn voor kids ook heel goed te doen en saai is het nooit. Je kunt onderweg heel veel dieren spotten, zoals apen, toekans, miereneters, neusberen en slangen.
Wanneer je met een gids op pad gaat zul je ongetwijfeld nog meer wildlife spotten dan je zelf zou doen. Ook kan je van van hen veel leren over de natuur. De gidsen zijn meestal heel enthousiast en trots op hun mooie land. Het is dus wel een aanrader om af en toe met een gids op pad te gaan.

item-thumbnail

Tip van Edventure Travel collega Linda:

Geef je kids een camera en laat ze onderweg zelf foto´s maken. Zelfs kinderen die normaal niet van hun iPad zijn weg te slaan worden zo vanzelf enthousiast. Mijn ervaring is ook dat kinderen een avondwandeling erg leuk vinden. Je beleeft de jungle dan in het donker en dat vinden de meeste kids (en ouders) fantastisch!

#3: Korte reisafstanden

item-thumbnail

#3: Korte reisafstanden

Verre en lange autoritten maken met kinderen is niet altijd een succes, maar dat hoeft in Costa Rica gelukkig ook niet. De reisafstanden tussen bestemmingen zijn heel goed te overzien (tussen 1 en 4 uur) en er is onderweg van alles te zien. Ook kan je hele leuke tussenstops maken. Hierover geven wij onze reizigers altijd tips mee.
Omdat iedere bestemming uniek is en veel te bieden heeft, raden we ook aan om altijd tenminste 2 nachten te blijven. Dat betekent ook dat je het rustig aan kan doen en niet iedere dag hoeft te verplaatsen.

#4: Bijzondere lodges vol beleving

item-thumbnail

#4: Bijzondere lodges vol beleving

Zo veelzijdig als de natuur is ook het aanbod qua accommodaties. In Costa Rica kan je op heel bijzondere plekken overnachten. Denken hierbij aan een boomhut, schoolbus, homestay of kamperen in een 4×4 auto met een daktent. De accommodaties zijn meestal een belevenis op zich! Ook omdat je er vaak veel kunt doen en leren. Zo kan je een dagje meehelpen op een lokale finca, assisteren met het zetten van wildcamera´s of je eigen vis vangen voor de lunch. Faciliteiten zoals een jungleglijbaan, zwembad en lagunes met kano´s zorgen natuurlijk ook voor veel vertier.
Wat het zo leuk maakt is dat je al dit soort accommodaties in één reis kunt combineren. Zo is het nooit saai.

#5: Lekker en toegankelijk eten

item-thumbnail

#5: Lekker en toegankelijk eten

Het eten in Costa Rica is lekker en vrij eenvoudig. Maaltijden van lokale restaurants (Soda´s) bestaan vaak uit rijst met bonen, groente en kip of vis. En vrijwel altijd krijg je daar een heerlijk en vers vruchtensapje bij. Dit alles voor een betaalbare prijs.
Naast de soda´s kan je allerlei soorten restaurants vinden. Chinees, Italiaans, Amerikaans, Indiaas: op wat meer toeristische bestemmingen kan je vrijwel alles krijgen. Dus ook als je reist met kinderen die niet makkelijk eten heb je in Costa Rica veel opties.

#6: Directe vlucht met KLM of korte overstap in Panama

item-thumbnail

#6: Directe vlucht met KLM of korte overstap in Panama

Een groot deel van het jaar (oktober tot en met maart en de zomermaanden juli en augustus) gaan er directe KLM vluchten tussen Amsterdam en San José. Zo vlieg je in zo´n 11 uur van A naar B. Je kan hierbij ook kiezen of je uit wilt stappen in de Costa Ricaanse hoofdstad San José of in de noordelijke stad Liberia.

Naast de directe vlucht zijn er tal van vluchten met een korte tussenstop, bijvoorbeeld in Panama of Parijs.

#7: Veilig reizen en een goed zorgsysteem

item-thumbnail

#7: Veilig reizen en een goed zorgsysteem

Costa Rica is een fijne, veilige en kindvriendelijke bestemming. De Costa Ricanen zijn vriendelijk en ontspannen en je kan je hier vrij bewegen. Ook is de zorg hier goed geregeld. Er is zowel een publiek als privaat zorgsysteem waar je gebruik van kan maken als dat nodig is.
Ziekenhuizen vind je in de grotere plaatsen en in de meeste dorpen heb je een huisarts en/of kleine kliniek. Natuurlijk staan wij onze reizigers bij in het geval van nood of vragen. Omdat wij ook in Costa Rica wonen zijn we nooit ver weg en altijd bereikbaar.

Heb je er nou al zin in?

We helpen je graag met het samenstellen van jullie droomreis. Bekijk hieronder onze kidsreizen voor inspiratie.
Of vraag direct een reisofferte op maat aan. Dat is gratis en vrijblijvend.

item-thumbnail

In 2 weken kunnen jullie met het hele gezin de geheimen van de jungle leren kennen en genieten van al het moois dat Costa Rica te bieden heeft.

item-thumbnail

3 weken rondreizen en opzoek naar schildpadden, krokodillen, slingerende apen en misschien zelfs wel toekans! Deze rondreis is afgestemd op de hele familie.

item-thumbnail

Laat ons weten wat jullie reiswensen zijn. We gaan graag voor jullie aan de slag met een reisofferte op maat voor een onvergetelijke Costa Rica reis met kinderen.