De charmante regio van de Cerro de la Muerte - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

In één dag van kust naar kust? Ontdek in dit blog waarom je liever wat meer tijd neemt.

Steeds meer reizigers overwegen om op dezelfde dag van de ene naar de andere kust van Costa Rica te reizen. Bijvoorbeeld van Uvita naar Puerto Viejo, of andersom. Hoewel dit technisch mogelijk is, zijn wij er geen voorstander van. Je slaat dan een van de meest authentieke en nog ongerepte regio’s van het land over. Dat is zonde!

In dit blog belichten we enkele van onze favoriete bestemmingen in de ‘Cerro de la Muerte’, de prachtige bergketen die de beide kusten van elkaar scheidt. Hier geniet je van het fantastische klimaat, unieke avonturen én de kennismaking met de Tico’s van het niet-zo-platteland! Als je op zoek bent naar een unieke reiservaring, is het verkennen van deze regio een absolute must.

Ontdek deze 7 charmante dorpjes in de Cerro de la Muerte

item-thumbnail
Turrialba

Eén of twee dagen raften op de Rio Pacuare, de vulkaan bezoeken in het nationaal park, mountainbiken door weelderige landschappen en paardrijden over het boerenland. Hier kan je je dágen vermaken. Het allerleukste? De authentieke ervaring van het delen van momenten met de gastvrije Tico’s, die hun plattelandsleven met trots delen.

item-thumbnail
Orosí

Ontdek de mooie Orosi-vallei en het mooie gelijknamige dorpje. Veel authentieker Costa Ricaans wordt het niet! Je bent hier omgeven door bergen, nevelwoud en koffieplantages, en nationaal park Tapantí. Ook zijn de Irazú en Turrialba vulkaan en de wilde wateren van de Rio Pacuare dichtbij. Genoeg te beleven dus!

item-thumbnail
Copey de Dota

Als je gek van koffie bent, dan zijn Copey de Dota en Santa Maria de Dota twee heel leuke dorpjes om te bezoeken. In deze regio wordt volop fantastische koffie verbouwd. Je kan een plantage bezoeken of een volledige koffietour doen, maar ook kan je er de Quetzal spotten tijdens een wandeling of zelfgebrouwen bier drinken in de lokale brouwerij.

item-thumbnail
Providencia

Slapen bij locals, mee eten, heerlijk wandelen en zelf je eigen koffie maken tijdens een koffie tour in Costa Rica: het kan in Providencia in Costa Rica. Ook kun je er glampen, zwemmen in watervallen en abseilen. Providencia is prachtig gelegen in een dal omgeven door mooie groene bergen. Er zijn maar weinig reizigers die dit mooie dorp ontdekken, dus je hoeft het maar met weinig anderen te delen.

item-thumbnail
San Gerardo de Dota

Altijd al de unieke quetzal vogel in Costa Rica met eigen ogen willen zien? Dat kan in San Gerardo de Dota. Je bevindt je hier midden in nevelwoud, waar je prachtig kan wandelen, kunt genieten van de mooiste vergezichten en ‘s avonds in het huiskamerrestaurant van Doña Myriam aan kan schuiven voor een echt lokale maaltijd.

item-thumbnail
San Gerardo de Rivas

Dit authentieke dorpje ligt aan de voet van de Chirripó, Costa Rica’s hoogste berg. Ontdek de rust en het heerlijke frisse klimaat van deze zelden bezochte regio, ideaal om te wandelen in het Cloudbridge Nature Reserve, vogels te spotten en te ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen.

item-thumbnail
Cerro Chirripó

Wil jij de Cerro Chirripó beklimmen? Dan kies je voor het echte avontuur! Klim naar de hoogste bergtop van Costa Rica (3805m) en geniet van een spectaculaire zonsopgang op de top. Een pittige, maar unieke ervaring om nooit te vergeten! Bij helder weer kan je beide kusten zien, en alle regen- en nevelwouden ertussenin. Zo gaaf!

Authentieke rondreis in Costa Rica

Na het ontdekken van deze zeven charmante dorpjes, zul je waarschijnlijk niet meer willen haasten van kust naar kust in één dag. Edventure Travel nodigt je uit om het authentieke Costa Rica te verkennen, waarbij deze regio zeker niet mag ontbreken.

Vraag vandaag nog een op maat gemaakte reisofferte aan en laat ons weten wat je aanspreekt!