Caribische kust van Costa Rica, een droom! | Reisblog | Edventure
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel
item-thumbnail

Caribische kust Costa Rica

item-thumbnail

Caribische kust Costa Rica

Chillen aan de Caribische kust van Costa Rica. Wat een droom! In september 2018 werd het werkelijkheid, toen ik voor het eerst afreisde naar Costa Rica. Een geweldige ervaring! Vooral de Caribische kust heeft veel indruk achtergelaten op mij. In dit blog vertel ik je waarom. Kijk ook mee in mijn vlogs.

Graag stel ik mijzelf nog even voor. Mijn naam is Jaimy van Eenennaam  en ik ben 21 jaar oud. Wellicht heb je mij al voorbij zien komen in een van de vlogs op de YoutubeFacebook– en/of Instagrampagina van Edventure!

In het afgelopen halfjaar heb ik voor mijn afstudeeropdracht een marketingplan gemaakt voor Edventure. Het nodige onderzoek daarvoor heb ik in Nederland gedaan. Na het succesvol afronden van de studie Toerisme Management afgelopen zomer, heeft Edventure mij de mogelijkheid gegeven om zelf Costa Rica te komen ontdekken. Wat een verrassing!

 

Zomers gevoel

item-thumbnail

Zomers gevoel

Mijn reis naar Costa Rica begon op 5 september. Helaas heeft KLM alleen in de herftst een rechtstreekste vlucht vanaf Amsterdam naar San Jose in Costa Rica. Dit betekende dat ik moest overstappen. Ik ben vanaf Amsterdam naar Houston gevlogen en vanaf daar naar San Jose. De tijd vloog zo voorbij, ook al was ik in totaal ongeveer 17 uur onderweg. Op de luchthaven werd ik opgewacht door een taxichauffeur, dat was een prettig begin.

Tijdens mijn tweeweekse reis door Costa Rica heb ik samen met Lisa van Edventure verschillende bestemmingen bezocht. De leukste regio vond ik de Caribische kust van Costa Rica! Toen wij het dorpje Puerto Viejo de Limon binnen reden, kreeg ik meteen een zomers gevoel. Dit kwam voornamelijk door het mooie weer, de vele palmbomen, de geluiden van de zee en de reggaemuziek die afgespeeld wordt in de leuke restaurantjes. Het werd me gelijk duidelijk: de komende dagen staan in het teken van ultiem relaxen aan de Caribische kust van Costa Rica!

Bijzondere accommodatie

Bijzondere accommodatie

Tijdens onze trip overnachtten wij in Manzanillo, een klein dorpje helemaal aan het einde van de weg. Hier verbleven we bij Congo Bongo Ecolodges, direct aan het Caribische strand. Deze prachtige lodge is van de Nederlandse eigenaar Daan die 18 jaar geleden 9 hectare jungle kocht. Hij bouwde er zijn eigen huis en later nog verschillende andere ‘jungle huizen’, ieder met een unieke stijl.

Deze bijzondere huizen kun je huren. Ze beschikken over een-, twee of driepersoonskamers en hebben een volledige uitgeruste keuken waar je gemakkelijk een heerlijke maaltijd kunt klaarmaken. Ook is er een BBQ.

Toen ik over over het terrein van de lodge liep, heb ik verschillende kunstwerken kunnen bewonderen die gemaakt zijn van gerecycleerd afval. Zo is er een kunstwerk van allemaal dopjes van plastic flesjes, autobanden worden gebruikt als route om op het strand te komen en afgebroken surfboarden worden gebruikt als keukenblad. De creativiteit spatte er van af!

Natuurlijk hebben we ook het strand verkend. Vanaf ons junglehuis wandelden we in zo’n 5-10 minuten naar het strand. Vanwege alle kleurrijke kunst en de indrukwekkende natuur kijk je je ogen uit tijdens deze korte wandelroute. Het strand van Congo Bongo is erg uitgestrekt en het is er vrij rustig. Ook kun je op dit strand een aangespoeld schip bekijken. Kijk mee in ons reisvlog.

Nationaal Park Cahuita

Nationaal Park Cahuita

Het eerste wat mij opviel toen ik langs de Caribische kust reed was dat er veel mensen aan het fietsen waren. Het meest gebruikte vervoersmiddel hier is dan ook de fiets! Dat leek mij ook wel wat. Ik ben vanaf Congo Bongo Ecolodges met de fiets richting het natuurreservaat van Manzanillo gefietst. Je fietst dan letterlijk langs het strand. Aan de andere kant van de weg heb je verschillende restaurantjes waar reggae muziek wordt afgespeeld en je een kokosnoot of ijsje kunt kopen.

Vanaf het natuurreservaat Manzanillo heb ik langs verschillende prachtige strandjes gelopen tot aan Punto Manzanillo. Daar aangekomen heb je een prachtig uitzicht op de kust.

In het nabijgelegen dorpje Cahuita hebben we ook overnacht. Hier hebben wij een leuke wandel- en snorkeltour gedaan in het Nationaal Park Cahuita. We hebben eerst op twee verschillende plekken gesnorkeld en daarna bracht het bootje ons naar het park zelf. Hier hebben we nog aapjes en wasbeertjes gespot! Bekijk onze belevenissen in de vlog.

Verder hebben wij tijdens ons bezoek aan de Caribische kust het Jaguar Rescue Center bezocht. Hier worden dieren opgevangen en verzorgd die mishandeld, gewond of achtergelaten zijn door hun moeder. Hier  zag ik onder andere baby aapjes, luiaards, katten en slangen. Het Jaguar Rescue Center beschikt over een eigen stukje beschermde jungle waar de dieren worden losgelaten als ze daar klaar voor zijn. Ik vond het echt de moeite waard!

De Caribische keuken

item-thumbnail

De Caribische keuken

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is het heerlijke eten aan de Caribische kust! Ze hebben namelijk een zeer lekkere keuken, vind ik.

De Rice and Beans, rijst en bonen gekookt in kokosmelk met kip en groente, is een echte aanrader (zie foto!).

Verder heb ik onder andere de patacones, gefrituurde bakbananen, geproefd. Deze vond ik erg lekker! Ook wordt er veel vis geserveerd in de regio. Zelf heb ik de whole red snapper gegeten met Caribische saus. Dit is een specialiteit uit de regio. Verder heb ik de met vlees gevulde pati geproefd, die overigens ook gevuld met kip of groenten is te verkrijgen.

 

Zelf ook de Caribische kust bezoeken?

Je komt er het best met een huurauto of shuttle vervoer, maar kunt eventueel ook met openbaar vervoer reizen. Naast de lodges die ik beschreef en in mijn vlogs liet zien, zijn er meerdere andere leuke accommodaties aan de Caribische kust. En ook zijn er nog vele leuke plekjes om te ontdekken.

Wil jij meer weten of jouw trip naar de Caribische kust plannen?
Neem contact op met Anouk of Linda van Edventure!