6 x Bijzonder overnachten in Costa Rica - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

6x bijzonder overnachten in Costa Rica

item-thumbnail

De leukste tips van onze lokale reisexperts

Bijzonder overnachten in Costa Rica: Bij Edventure Travel vinden wij niets zo leuk als het land afstruinen op zoek naar unieke accommodaties en ervaringen. Omdat we hier zelf wonen doen we dat ook met grote regelmaat. Door de jaren heen hebben we zo al vele pareltjes ontdekt die we graag met onze reizigers delen.

In dit blog nemen we je mee op avontuur langs een aantal van onze favorieten! We trekken door het regenwoud, langs stranden en vulkanen om je de leukste plekjes te laten zien.

Bekijk hieronder onze 6 tips voor bijzonder overnachten in Costa Rica:

item-thumbnail

Slapen in een boomhut! Dat wil je echt een keer meemaken.

In het regenwoud van Boca Tapada vind je een prachtige lodge met boomhutten op grote hoogte. Je slaapt hier echt tussen de boomtoppen. Wees dus ook niet verrast als er een nieuwsgierig kapucijnaapje op je balkon zit!

Voor een lekker kopje koffie of drankje hoef je trouwens de trap niet af, want je kamer is van alle gemakken voorzien.

item-thumbnail

Voor ons is een reis niet compleet zonder een échte lokale ervaring, oftewel homestay. Het is namelijk best bijzonder om bij een lokale familie in Costa Rica te overnachten.

Een van onze homestay opties ligt in Zapotal, een kleine boerengemeenschap bovenop een berg en in het nevelwoud. Loop een dagje mee op een boerderij, neem een kookles of wandel met je host naar een mooie waterval.

Bekijk ook onze andere favoriete homestays in Costa Rica.

item-thumbnail

Als je kiest voor een meerdaagse trekking in Nationaal Park Corcovado dan overnacht je in een van de rangerstations in het park. En dat is een hele belevenis want Corcovado heeft een ongelooflijke biodiversiteit en je zult dus ook heel veel wildlife spotten.

Nog voordat de zon opgaat trek je er met gids opuit om tapirs, slangen, miereneters, apen en zwijnen te spotten. En dat is alleen nog maar het begin van je dag!

item-thumbnail

Overnachten bij een inheemse indianenstam in Costa Rica is wel heel bijzonder! In de heuvels van het Talamanca gebergte leven verschillende gemeenschappen van deze stam.

Een gids neemt je mee in een uitgeholde boomstam voor een mooie tocht over een rivier. De gemeenschap woont namelijk verstopt in het regenwoud aan de oever van het water. Je maakt in 2 dagen volop kennis met de Bribri en hun levenswijze, tradities en keuken.

item-thumbnail

Een eco-deck?! Geen zorgen, wij hadden hier ook nog nooit van gehoord. Tot we naar Turrialba gingen dus. Een ecodeck is een half-open huisje. Vanuit je bed heb je uitzicht op de rokende Turrialba vulkaan en de oneindige sterrenhemel.

Deze accommodatie is niet persé luxe, maar de ervaring is onvergetelijk! ´s Morgens kun je gaan hiken en mountainbiken, maar ook raften op de woeste wateren in de regio.

item-thumbnail

Slapen in een Amerikaanse schoolbus. Dat klinkt zo al tof, maar dit is niet zomaar een schoolbus. De eigenaar van deze lodge heeft zijn bus fantastisch opgeknapt en verwerkt in een heel creatief geheel met een groot terras in een mooie tuin.

Het is tegelijkertijd inspirerend en ontspannend om hier te verblijven. Vanuit je hangmat hoor je vlakbij de rustgevende geluiden van de golven en tropische vogels. Deze lodge heeft trouwens nog meer unieke kamers die je zeker eens moet bekijken!

Jouw Costa Rica reis vol bijzondere overnachtingen

En, welke is jouw favoriet? Of wil je het liefst in al deze accommodaties overnachten? Dat kan! Ze zijn namelijk perfect te combineren in een mooie rondreis. En natuurlijk kan je die helemaal zo samenstellen als jij wilt.

Maak jij graag je eigen reisplanning? Bij Edventure Travel kan je met behulp van onze bestemmingen in Costa Rica zelf je eigen droomreis samenstellen. Gooi ze in jouw reiskoffer  en klik op verzenden .

Als je de reisplanning liever uit handen geeft aan lokale experts, dan kun je ook direct een reisofferte op maat aanvragen. Lekker makkelijk, want dan hoef je alleen je wensen door te geven 😎. Onze lokale (Nederlandstalige) reisexperts gaan dan vrijblijvend voor je aan de slag met een persoonlijk reisvoorstel.

Bij Edventure Travel boek je een authentieke Costa Rica rondreis vol unieke ervaringen en bijzondere plekken om te overnachten!