7x Gave activiteiten in Dominical - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

Wat te doen in Dominical en omgeving

Dominical is een ontspannen surfdorpje aan de Zuid-Pacific in Costa Rica. Ondanks de bescheiden omvang van het dorp is er een heleboel te doen. Zeker als je bekende buurdorpen Manuel Antonio en Uvita meetelt. We nemen je graag mee op ontdekking! In dit blog vertellen we je over de leukste activiteiten en overnachten in Dominical en omgeving:

7 leuke activiteiten in Dominical

item-thumbnail
Nauyaca watervallen

De watervallen van Nauyaca horen wat ons betreft tot de allermooiste van het land. Vanuit Dominical is het zo’n 20 minuten rijden en vanaf de parkeerplaats kan je te voet (1 uur), te paard of per 4×4 truck naar de watervallen gaan. Daar kan je een heerlijke duik nemen en schitterende plaatjes schieten! Een heerlijke dagtrip voor jong en oud!

Kan je geen genoeg krijgen van watervallen? Ook de watervallen van Eco Chontales en Cataratas Uvita zijn zeer de moeite waard!item-thumbnail
Hacienda Baru Wildlife Refuge

Het Hacienda Baru Wildlife Refuge is een natuurreservaat van maar liefst 330 hectare, bestaande uit primair en secundair regenwoud, moerasbos, mangrove, rivieren en kust. Je kunt hier geweldige vogel-, natuur- en avondtours doen waarbij je tal van dieren kan spotten. Heel bijzonder, want in de jaren ‘70 was het terrein rondom de Hacienda bijna volledig ontbost en liep er nog veel rundvee rond. Dankzij visionair Jack Ewing is het gebied sinds die tijd weer volledig opgebloeid en is de biodiversiteit spectaculairder dan ooit!

item-thumbnail
Paragliden boven Dominical

Een heel bijzondere manier om de regenwouden en kust van Dominical te verkennen is vanuit de lucht. Het kan tijdens een paragliding tandemvlucht! Samen met een goed getrainde piloot ga je vanuit de heuvels van Dominical de lucht in en zweef je over de omgeving.

Best spannend, maar dit vergeet je echt nooit meer! Het is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van jouw Costa Rica reis.

item-thumbnail
Surfen in Dominical en Dominicalito

De krachtige en constante golven van Dominical trekken ervaren surfers vanuit de hele wereld aan. Ben je een gevorderde surfer, dan kan je je hier ongetwijfeld dagen vermaken! Ben je nog niet zo ervaren, maar wil je wel een poging wagen? De golven van het naburige Dominicalito zijn heel geschikt voor beginnende surfers! Neem een surfles of huur een surfplank en bedwing de golven van deze tropische stranden.

item-thumbnail
Walvissen spotten in Bahia Ballena N.P.

In het mariene nationaal park Bahia Ballena in Uvita (20 min. rijden vanaf Dominical) kan je maar liefst 9 van de 12 maanden per jaar bultrugwalvissen spotten. Zij komen naar de warme en relatief ondiepe wateren van Uvita voor de geboorte en het grootbrengen van hun kalveren. Ga je op een boottocht, dan heb je grote kans om een moeder met baby te spotten. En met een beetje geluk zwemmen er ook nog dolfijnen mee met je boot. 

item-thumbnail
Manuel Antonio Nationaal Park

Een van de toeristische hotspots in Costa Rica is nationaal park Manuel Antonio. In dit relatief kleine park kan je wandelen door regenwoud en zwemmen aan tropische stranden. Je ziet er gegarandeerd veel dieren, zoals kapucijnapen, brulapen, wasberen en geelvleugelara’s. Het park is mooi, maar ook wel héél erg druk bezocht. Wat ons betreft zijn er mooiere alternatieven, zoals Hacienda Baru en Rainmakers Forest. Ga je toch, koop dan ruim vooraf online de entreetickets.

item-thumbnail
Rainmaker Conservation Park

Op 1 uur rijden van Dominical en 30 minuten vanaf Manuel Antonio vind je Rainmaker, een privé park waar je heerlijk kan wandelen en zwemmen. Je loopt er over mooie paden en hangbruggen door het regenwoud en onderweg kun je op meerdere plekken een frisse duik nemen in de heldere rivier. Er is volop schaduw, waardoor het een fijne afwisseling is van de zonovergoten stranden. Hier kan je je makkelijk een middag vermaken met het hele gezin!

Accommodaties aan de Zuid-Pacific

De lokale reisexperts van Edventure Travel kennen niet alleen de leukste activiteiten, maar onderscheiden zich ook graag met bijzondere accommodaties in Dominical. Wat dacht je van overnachten in een bungalow in een natuurreservaat of in een unieke glamping in het regenwoud of glampen direct aan het strand? Laat je verrassen door ons bijzondere aanbod.

Vraag hier gratis en vrijblijvend jouw offerte voor een reis op maat, of puzzel met behulp van onze bestemmingen zelf jouw droomreis in elkaar.