5 x leuke nationale parken in Costa Rica - Edventure Travel
check

Toegevoegd aan je reiskoffer

Titel

5 x leuke nationale parken in Costa Rica

Costa Rica is een van de meest biodiverse landen ter wereld, met maar liefst 28 nationale parken en beschermd natuurgebieden. Deze nationale parken zijn de thuisbasis van een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna, variërend van nevelwouden tot vulkanen en van mangroven tot koraalriffen.

In dit blog beschrijven we (in willekeurige volgorde) 5 x toffe nationale parken om te bezoeken op vakantie in Costa Rica:

Het nationaal park Cahuita ligt aan de Caribische zee en is een bijzondere mix van natuur en strand. Je kunt er eindeloos wandelen, maar ook zwemmen en snorkelen. Naast luiaards, neusberen en brulapen, kom je er ook tal van tropische vogels en andere dieren tegen die van dit park hun thuis hebben gemaakt. Het park ligt naast het gelijknamige dorpje waar je na afloop heerlijk Caribisch kunt eten in een van de vele restaurantjes.

Snorkelen tussen de vissen in Cahuita

Corcovado National Park is gelegen op het schiereiland Osa in het zuidwesten van Costa Rica. Het is een van de meest afgelegen en ongerepte nationale parken in Costa Rica met een ongekende biodiversiteit. Zo is het park de thuisbasis van vier van de zes inheemse kattensoorten van Costa Rica, waaronder de jaguar en poema. Maar je kan er ook ara´s, alle vier de apensoorten, miereneters, tapirs en tal van andere exotische dieren spotten.

Corcovado Costa Rica bezoeken

Het Arenal Volcano National Park is gelegen in het noorden van Costa Rica en is het thuis van de actieve Arenal vulkaan, een van de meest bezochte bezienswaardigheden in het land. Het park biedt wandelpaden door het regenwoud en over oude lavablokken met uitzicht op de vulkaan en het omliggende regenwoud. Naast het genieten van het uitzicht op de vulkaan, kunnen bezoekers ook genieten van een ontspannende duik in de warmwaterbronnen in de buurt.

Ontdek vulkaan Arenal vanuit La Fortuna

Het Tortuguero National Park ligt aan de Noord-Caribische kust van Costa Rica en is alleen per boot en vliegtuig bereikbaar. Het park is een broedplaats voor zeeschildpadden en biedt bezoekers de mogelijkheid om deze gigantische dieren te zien tijdens het broedseizoen van juli tot oktober. Het park is ook de thuisbasis van jaguars, brulapen, leguanen en talloze vogelsoorten. Je ontdekt de regio het beste per boot of kajak, tijdens een tour in de vroege ochtend. In de middag neem je een ontspannende duik in het zwembad en zodra het donker kan je met gids op zoek naar nestelende schildpadden.

Tortuguero of Barra Pacuare?

Het Monteverde Cloud Forest Reserve is een van de meest populaire nationale parken in Costa Rica en biedt bezoekers de kans om te wandelen door de mystieke nevelwouden van Costa Rica. Het park heeft een indrukwekkende verscheidenheid aan vogelsoorten, waaronder de beroemde quetzal, en is ook de thuisbasis van talloze zoogdieren en reptielen. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen over hangbruggen hoog boven de boomtoppen, maar ook van spannende zipline tours op grote hoogte.

Vlieg door het nevelwoud van Monteverde

Jouw Costa Rica reis

En, welke is jouw favoriet? Of wil je het liefst al deze parken bezoeken? Dat kan!
Ze zijn namelijk perfect te combineren in een mooie rondreis. En natuurlijk kan je die helemaal zo samenstellen als jij wilt.

Maak jij graag je eigen reisplanning? Bij Edventure Travel kan je met behulp van onze bestemmingen in Costa Rica zelf je eigen droomreis samenstellen. Gooi ze in jouw reiskoffer  en klik op verzenden . Je ontvangt van ons dan spoedig een reisvoorstel op maat.

Als je de reisplanning liever uit handen geeft aan lokale experts, dan kun je ook direct een reisofferte op maat aanvragen. Lekker makkelijk, want dan hoef je alleen je wensen door te geven 😎 aan onze lokale (Nederlandstalige) reisexperts. Zij gaan dan vrijblijvend voor je aan de slag met een persoonlijk reisvoorstel.

Bij Edventure Travel boek je een authentieke Costa Rica rondreis!